"Gerçekten" haber verir 21 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Trabzonspor engel tanımıyor

TRABZONSPORLU futbolcu Gökhan Ünal, mücadele ettikleri zaman karşılarındaki her takımı yenecek güçte olduklarını söyledi.

Bordo-mavili takımın Cuma akşamı deplasmanda 1-0 galip geldiği Denizlispor karşılaşmasında takımının tek golünü atan Gökhan Ünal, Denizlispor karşısında önemli bir galibiyet aldıklarını belirterek, ''Bundan sonra her maçımız bir final. Mücadele ettiğimiz zaman karşımızdaki takımı yenecek güçteyiz. Şampiyonluğa oynuyoruz. Her maçımız final, inşallah önümüzdeki haftalarda tempomuzu daha da arttırıp, daha iyi olacağımıza inanıyorum'' dedi. Trabzonspor'un sezona iyi başladığını belirten Gökhan Ünal, ''İyi bir takımımız var. Bu takım ligde istediği sonuca ulaşacak'' diye konuştu.

EGEMEN: RAKİBE POZİSYON VERMEDİK

Egemen Korkmaz ise sezon başında önlerine belirli hedefler koyduklarını ifade ederek, şunları kaydetti: ''Bu hedefler doğrultusunda ilerlemeye devam ediyoruz. Denizlispor karşısında ilk yarıda istediklerimizi sahaya yansıtamadık. Gol attıktan sonra oyunun daha farklı yerlere geleceğini tahmin ediyorduk. Nitekim golü bulduktan sonra birkaç pozisyon daha yakaladık. Genel olarak iyi mücadele ediyor ve rakibe pozisyon vermiyoruz.''

YANAL: İYİ SAVUNMA YAPIYORUZ

Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal ise sahada iki farklı Trabzonspor izlettirdiklerini, ilk yarıda özellikle iyi savunma yapan, takımın hücum gücünü kontrol eden bir görüntü ortaya koyduklarını kaydetti. Ersun Yanal, şöyle devam etti: ''İkinci yarıda yaptığımız değişikliklerle ofansif olarak daha farklı bir kimlik ortaya koyduk. Kazanan bir takımız ve kazandıkça kendimize güvenimiz gelecek. Kazanmamız bizim için çok önemliydi. İyi savunma yapıyoruz ancak ofansif yönünü arttırmak ve daha kaliteli hale getirmemiz gerekiyor. Takım savunmasını sonuca ulaştırmamız gerekiyor. Trabzonspor'u hedeflerine taşımak istiyoruz. Denizlispor diri bir takım, bu maçta mücadelesini son dakikaya kadar ortaya koydu.''

DENİZLİSPOR HAKEME ÖFKELİ

TRABZONSPOR'A evinde 1-0 mağlup olarak ligde ikinci mağlubiyetini alan Denizlispor'da kurmaylar, maçın hakemi Özgüç Türkalp'e ateş püskürdü. Türkalp'in tüm takdir haklarını bordo mavili ekipten yana kullandığını savunan Kulüp Başkanı Ali İpek, “87. dakikada net penaltıyı vermedi. Müsabakayı herkes izledi. Sezona hakemlerden yana kötü başladık. Türkalp'in yönetimi, maçların sadece sahada mücadele edilerek kazanılmayacadığını ispatladı” dedi. Teknik direktör Ali Yalçın da, kaybedilen üç puanın baş sorumlusu olarak hakem Özgüç Türkalp'i gösterdi. Trabzonspor gibi güçlü takımların hakem desteğine ihtiyacı olmadığını vurgulayan Yalçın, “Onların iki futbolcuya verdiği parayla biz 28 kişilik kadro kurduk. Bu genç kadroyla futbol oynamak istiyoruz, ancak izin verilmiyor. 4-1 kaybettiğimiz Galatasaray karşılaşması da, Trabzonspor yenilgisi de hakemlerin eseri” diye konuştu.

21.09.2008


 

Roberto Carlos: 40 yaşına kadar oynamak istiyorum

FENERBAHÇE'NİN Brezilyalı futbolcusu Roberto Carlos, İspanyol basınında yer alan açıklamalarında bir kez daha Real Madrid yönetimini eleştirirken, ''Robinho'ya yapılanın aynısını bana yaptılar'' dedi.

Robinho'nun transfer döneminin son gününde Manchester City'e gitmekle iyi bir karar aldığını savunan Carlos, ''Robinho'nun Real Madrid'te yaşadıklarının aynısını ben de yaşadım. Sözleşmemi 2 yıl uzatmak istiyordum ama bana sadece 1 yıllık sözleşme teklif ettiler. Robinho kulüp adından bağımsız olarak hareket edip gitmekle iyi yaptı'' açıklamasında bulundu. Roberto Carlos, Robinho'nun 2 yıl içinde dünyanın en iyi futbolcusu olacağını iddia etti. Bu arada 35 yaşındaki futbolcu, ''Kendimi halen iyi hissediyorum, 40 yaşına kadar oynamak hoşuma gider'' şeklinde konuştu.

21.09.2008


 

Zico Özbekistan'da görev yapacak

RUS basını, Brezilyalı teknik adam Zico'nun, Rivaldo'nun da top koşturduğu Özbekistan'ın Bunyodkor Kulübü ile görüşeceğini yazdı.

Rus Spor-ekspress gazetesi, Zico'nun Bunyodkor ile görüşmelerde bulunmak üzere 22 Eylül Pazartesi günü Taşkent'e gideceğini duyurdu. Özbekistan Futbol Federasyonu Başkanı Mirabrar Usmanov, dün Bunyodkor Teknik Direktörü Mircelal Kasimov'un, Dünya Kupası Asya elemelerinde her iki maçını da kaybeden Özbekistan Milli Takımı'nın başına getirildiğini açıklamıştı. Kulüp yetkilileri konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.

21.09.2008


 

Beşiktaş ligin flaş ekibi G.Antepspor'u ağırlıyor

BEŞİKTAŞ ile Gaziantepspor bugün lig tarihinde 45. kez karşı karşıya gelecek.

İnönü Stadında saat 21.45'de başlayacak karşılaşmayı Mustafa Kamil Abitoğlu yönetecek. İki takım arasında 1979-1980 sezonunda başlayan rekabette, bugüne dek 44 lig maçı yapıldı. Siyah-beyazlılar, bu maçların 22'sini kazanırken, 9'unu yitirdi, 13 karşılaşma da berabere sonuçlandı. Beşiktaş'ın toplam 70 golüne, Gaziantepspor 39 golle karşılık verdi. İki ekip arasında geçen sezon yapılan maçları Beşiktaş, deplasmanda 1-0, İstanbul'da da 3-1'lik skorlarla kazandı.

21.09.2008


 

Galatasaray Kocaelispor deplasmanında 3 puan arıyor

GALATASARAY ile Kocaelispor takımları bugün yapacakları Turkcell Süper Lig maçıyla birlikte lig tarihinde 39. kez karşı karşıya gelecek.

Kocaeli İsmetpaşa Stadında saat 19.00'da başlayacak maçı Selçuk Dereli yönetecek. İki takım, Kocaelispor'un ilk kez ligde mücadele etmeye başladığı 1980-1981 sezonundan itibaren, toplam 19 sezonda 38 kez karşılaştı. Galatasaray, geride kalan maçlarda 24 kez galip gelirken, Kocaelispor 5 kez kazandı, 9 maç da berabere sonuçlandı. ''Cim Bom''un toplam 70 golüne, Körfez ekibi 32 golle cevap verdi.

21.09.2008


 

Galatasaray'lı kürekçiler Atina'da finale yükseldi

YUNANİSTAN'IN başkenti Atina'da düzenlenen Büyükler Avrupa Kürek Şampiyonası'nda Galatasaray, hafif kilo 4 tek kategorisinde finale yükseldi.

Galatasaray Kulübü'nden yapılan açıklamaya göre, İsmail Özgür, Hakan Özcan, M. Barbaros Gözütok ve Murat Türker'den oluşan sarı-kırmızılı takım, bugün final müsabakasına çıkacak.

21.09.2008


 

SÜPER LİGDE BUGÜN

19.00 Kocaelispor-Galatasaray: Selçuk Dereli

20.00 Ankaraspor-Hacettepe: Kuddusi Müftüoğlu

20.00 Bursaspor-Kayserispor: Süleyman Abay

20.00 Antalyaspor-Konyaspor: Tolga Özkalfa

21.45 Beşiktaş-Gaziantep: Mustafa Kamil Abitoğlu

21.09.2008


 

Kırkpınar güreşlerine uluslararası ödül

KIRKPINAR Yağlı Güreşleri'nde Fransa'nın Bordeaux kentinde ödül verildi.

Avrupalı Seçkin Destinasyonlar (EDEN) pilot projesinde, "Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri" projesi ile Türkiye birincisi olan Edirne Belediyesi ödülünü düzenlenen törende teslim aldı. Avrupa Komisyonu'nun alt birimi olan İşletme ve Sanayi Genel Müdürlüğü tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen "Turizm ve Somut Olmayan Yerel Miras" konulu başlığında "Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri" ile Türkiye'yi temsil eden Edirne adına ödülü Belediye Meclis Üyesi Namık Kemal Döleneken, Avrupa Komisyonu Başkan Vekili Günter Verheugen'in elinden aldı.

VERHEUGEN'E EDİRNE DAVETİ

17-19 Eylül 2008 tarihlerinde Avrupa Turizm Forumu etkinlikleri çerçevesinde projede yer alan 20 ülkenin temsilcilerinin katıldığı etkinlik çerçevesinde yapılan törende Belediyi Meclis Üyesi Namık Kemal Döleneken Avrupa Komisyonu Başkan Vekili Günter Verheugen'i Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerine davet ettiğini ve kendisini Edirne'de ağırlamaktan mutluluk duyacaklarını ifade etti. Fransa'nın Bordeaux kentinde düzenlenen törende Başpehlivanlar Recep Kara, Osman Aynur ile Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim ile de tanışarak sohbet eden Verheugen Kırkpınar güreşlerine gelmek istediğini belirtti. AB Komisyonu'nda girişimcilik ve sanayi konularından da sorumlu olan Günter Verheugen başpehlivanlarına hayranlığını belirterek hatıra fotoğrafı çektirdi. Törene Avrupa Komisyonu'nun resmi davetlisi olarak Belediye Başkanı'nı temsilen Meclis Üyesi ve AB ve Uluslararası İlişkiler Bürosu Koordinatörü Namık Kemal Döleneken ve AB ve Uluslararası İlişkiler Bürosu Şefi ve proje sorumlusu Mesude Şenol katıldı.

BAŞPEHLİVANLAR DA KATILDI

Ödül törenine Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim ile birlikte başpehlivanlardan Recep Kara ve Osman Aynur'da katıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından çağrısı yapılan projeye Edirne Belediyesi AB ve Uluslararası İlişkiler Bürosu tarafından hazırlanan en önemli kültürel miraslarımızdan biri olan Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri ile başvurmuş, yapılan 49 başvuru arasında birinci olarak Avrupa'da yapılan törende ödül almaya hak kazanmıştı.

21.09.2008


 

Ataman: Avrupa'da hedef final oynamak

EFES Pilsen Basketbol Takımı Antrenörü Ergin Ataman, Avrupa Ligi'nde final oynamayı planladıklarını söyledi.

Ataman, Avrupa Ligi'nin resmi internet sitesinde yer alan röportajında, hedeflerinin Avrupa Ligi'nde final oynamak olduğunu belirterek, ''Kim her şeyini ortaya koyacak göreceğiz. Efes Pilsen dörtlü final hedefleyen takımlar arasındadır. Buraya daha önce iki kez ulaşıp, üçüncü olduk. Hedefimiz bu kez final oynamak'' dedi.

TÜRK OYUNCULARA YATIRIM YAPILMALI

Efes'in Avrupa'da prestiji olan bir takım olduğunu kaydeden Ataman, ''Efes son dönemlerde istediği başarılara ulaşamıyordu. Hem dörtlü finale, hem de Türkiye Ligi'nde şampiyonluklara uzak kalmıştı. Geçen sezon sonunda bana teklif geldiğinde hiç düşünmeden kabul ettim. Başarı için hem altyapımızı kuvvetlendirmemiz, hem de Türk oyunculara yatırım yapmamız gerektiğinden dolayı güçlü bir takım kurduk. Transfer edilen oyuncuların Avrupa Ligi deneyiminin olmasını istedim'' diye konuştu.

21.09.2008


 

Güreş millî takımları Rusya yolcusu

RUSYA'NIN Perm kentinde düzenlenecek Veteranlar Dünya Güreş Şampiyonası'na katılacak Serbest ve Grekoromen Güreş Milli Takımları, şampiyonaya katılmak üzere 22 Eylül Pazartesi günü bu ülkeye gidecek.

Çalışmalarını İstanbul Mersinli Ahmet Kamp Merkezi'nde gerçekleştiren Türk Milli Takımları, bu gece yarısından sonra uçakla Rusya'ya hareket edecek. Antrenörler Mehmet Esenceli ve Halil İbrahim Oktay yönetimindeki Serbest Güreş Milli Takımı'nda, çeşitli yaş gruplarında 23, Remzi Öztürk ve Erhan Balcı yönetimindeki Grekoromen Güreş Milli Takımı'nda ise çeşitli yaş gruplarında 12 sporcu yer alıyor. Veteranlar Dünya Güreş Şampiyonası, 28 Eylül Pazar günü sona erecek.

21.09.2008


 

Beşiktaş'ın final günü

BEŞİKTAŞ Bayan Voleybol Takımı, Sırbistan'da düzenlenen Balkan Kupası'ndaki ilk maçında Karadağ temsilcisi Rudar Pljevlja'yı 3-0 yendi.

Obrenovac kentindeki mücadeleyi 25-13, 25-10 ve 25-14'lük setlerle 3-0 kazanan siyah-beyazlılar, bugün TSİ 21.00'de evsahibi Sırbistan temsilcisi Tent Obrenovac ile grup birinciliği için mücadele edecek.

21.09.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır