"Gerçekten" haber verir 23 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

 

Küba ve Haiti’deki Müslümanlar unutulmadı

İHH İnsanî Yardım Vakfı, Latin Amerika ülkelerinden Küba ve Haiti’deki Müslümanlara Ramazan dolayısıyla gıda yardımında bulundu. Vakıftan yapılan açıklamada, Küba’nın başkenti Havana’da 330, Joveyenus’ta da 70 kişiye kumanya paketi dağıtıldığı bildirildi. Youth Island Adasında kasırgadan olumsuz etkilenen 50 Müslümana da ihtiyaçlarını karşılamaları için 3 bin avro verildiği belirtildi.

İHH’dan, Küba ve Haiti’ye gıda yardımı

İNSAN Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsanî Yardım Vakfı, lâtin Amerika ülkelerinden Küba ve Haiti’deki Müslümanlara Ramazan sebebiyle gıda yardımında bulundu. Vakıftan yapılan açıklamada, Küba’nın başşehri Havana’da 330 kişiye, Joveyenus’ta da 70 kişiye kumanya paketi dağıtıldığı bildirildi. Youth Island Adası’nda kasırgadan olumsuz etkilenen 50 Müslümana da ihtiyaçlarını karşılamaları için 3 bin avro verildiği belirtildi. İHH ekiplerinin kasırgadan çok fazla etkilenen Haiti’ye de ilk kez yardım götürdüğü ve İslâmiyeti seçenlerin 25 günlük iftar yemeklerini karşıladığı ifade edildi.

23.09.2008


 

Rus gemileri Venezuela yolunda

Venezuela ile ortak askerî tatbikata katılacak olan Rus donanmasına ait gemiler, Soğuk Savaş’tan bu yana ilk defa bölgeye hareket etti. Rus donanma sözcüsü İgor Digalo, nükleer kruvazör Büyük Petro ile beraberindeki 3 geminin, Venezuela ile ortak tatbikata katılmak üzere Kuzey Filosu üssü Severomorsk’dan yola çıktığını açıkladı.

Venezuela ile ortak askerî tatbikata katılacak olan Rus donanmasına ait gemiler, Soğuk Savaş’tan bu yana ilk defa bölgeye hareket etti.

Rus donanma sözcüsü İgor Digalo, nükleer kruvazör Büyük Petro ile beraberindeki 3 geminin, Venezuela ile ortak tatbikata katılmak üzere Kuzey Filosu üssü Severomorsk’dan yola çıktığını açıkladı. Bu arada, Rus İzvestia gazetesinde Büyük Petro nükleer kruvazörünün Güney Amerika’ya ilerlerken Suriye’nin Tartus limanına uğrayacağı iddiası yer aldı. Digalo, bu iddialar karşısında bir açıklama yapmadı. Venezuela’ya Tu-160 bombardıman uçakları gönderen Rusya, bunu nükleer kruvazörün de dahil olduğu gemilerin ve devriye amaçlı uçakların takip edeceğini açıklamıştı. Rusya, Venezuela’ya gönderilen bombardıman uçaklarında nükleer ya da konvansiyonel başlıklı silâh olmadığını belirtmişti.

Kremlin yönetimi, Rusya ile Gürcistan arasında geçen ay baş gösteren çatışmanın ardından, Soğuk Savaş döneminde eski Sovyetler Birliği ile ABD arasında ideolojik çatışma alanı olan Güney Amerika ülkeleriyle ilişkilerini arttırmıştı. Bu hafta Moskova’yı ziyaret edecek olan Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez, önceki gün bir Rus televizyonuna verdiği demeçte, ABD’nin bölgedeki etkisini azaltmak için Güney Amerika’nın Rusya’nın dostluğuna ihtiyacı olduğunu açıklamıştı.

23.09.2008


 

Pakistan’ın sabrı taşmaya başladı

Pakistan birliklerinin, örceti gece sınırlarına giren iki Amerikan helikopterine ateş açtığı bildirildi. Üst düzey bir güvenlik yetkilisi, aşiret bölgesi Kuzey Veziristan’dan açılan ateşin, helikopterleri Afganistan’a dönmeye zorladığını belirtti.

Pakistan, ABD helikopterlerine ateş açtı

PAKİSTAN birliklerinin, önceki gece sınırlarına giren iki Amerikan helikopterine ateş açtığı bildirildi. Üst düzey bir güvenlik yetkilisi, aşiret bölgesi Kuzey Veziristan’dan açılan ateşin, helikopterleri Afganistan’a dönmeye zorladığını belirtti. Pakistan birlikleri, geçen hafta da sınırlarına giren Amerikan helikopterlerine uyarı ateşi açmıştı. Amerikan askerlerinin bu ay başında Pakistan’ın Afganistan sınırındaki aşiret bölgesinde düzenlediği operasyonda, aralarında kadın ve çocukların bulunduğu 20 dolayında kişi ölmüştü. Pakistan, sivil kayıpları yüzünden ABD’yi protesto etmişti

23.09.2008


 

ABD’nin, Irak’a silâh satması Kuveyt’i endişelendirdi

KUVEYT hükümeti, ABD’nin Irak’a silâh satma niyetinden endişe duyduğunu bildirdi.

Kuveyt Savunma Bakanı Şeyh Cabir Mübarek Essabah, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Bu konudaki endişelerimizi ABD’ye ilettik ve Irak ordusuna verilecek silâhların savunma silâhı olmasını istedik” dedi. “Yakın gelecekte Kuveyt açısından elbette tehlike yok” diyen Essabah, “Bu silâh satışı uzun vadede sakınca doğurabilir” diye konuştu. ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Irak’a 9 milyar dolarlık helikopter, zırhlı araç vs satmak istediğini Ağustos başında Kongre’ye bildirmişt

23.09.2008


 

Sosyalist Parti senatodaki sandalye sayısını arttırdı

FRANSA senatosu için yapılan kısmî seçimlerin ardından, Sosyalist Parti senatodaki sandalye sayısını artırırken, çoğunluk yine iktidardaki sağcı Halk Hareketi Birliği’nde kaldı.

Toplam üye sayısı 330’dan 343’e çıkartılan senatonun 114 sandalyesi için seçim yapıldı. Seçimlerin ardından ilk belirlemelere göre Sosyalist Parti sandalye sayısını 95’den 125’e çıkarırken, iktidar partisinin sandalye sayısı 159’dan 150’ye düştü. Geri kalan üyelikleri ise Komünist ve Liberal parti adayları paylaştı. Seçimlerinden ardından, senatodaki kadın üyelerin oranı da yüzde 20’nin üzerine çıktı. Sosyalist Parti’nin senatodaki oy oranını arttırması, anayasa değişikliği için, parlamentoyu oluşturan meclis ve senato üyelerinin beşte üçünün oyu gerektiği için, anayasal düzenlemelerde iktidar partisinin hareket alanının daha da kısıtlanmasına yol açacak.

23.09.2008


 

İspanya’da, bomba yüklü araçla saldırı: 1 ölü

İSPANYA'NIN kuzeyinde, bomba yüklü bir araçla düzenlenen saldırıda bir asker öldü.

Hükümet sözcüsü, Cantabria bölgesi sahil şehri Santona’da askerî bir üs yakınındaki saldırıda bir kişinin de yaralandığını söyledi. Resmî EFE haber ajansı, kendisini ayrılıkçı Bask terör örgütü ETA’nın üyesi olarak tanıtan bir kişinin patlamadan bir süre önce yetkilileri uyardığını duyurdu. İspanya’nın kuzeyindeki Bask bölgesinde önceki gün sabaha karşı bomba yüklü iki araçla düzenlenen saldırılarda yaralananların sayısının da son rakamlara göre 11 olduğu belirtildi.

23.09.2008


 

Palin, dünya liderleriyle görüşecek

ABD'DE Kasım ayında yapılacak başkanlık seçiminde Cumhuriyetçilerin adayı John McCain’in olası yardımcısı olarak gösterdiği Sarah Palin, dış politika deneyimini güçlendirme arayışları çerçevesinde New York’ta dünya liderleri ile görüşecek.

McCain’in kampanyasını yürüten yetkililer, Alaska Valisi Palin’in, Çarşamba günü BM Genel Kurulu açılış toplantısı vesilesiyle Irak Devlet Başkanı Celal Talabani, Pakistan Devlet Başkanı Asıf Ali Zerdari, Gürcistan Devlet Başkanı Mikhail Saakaşvili, Ukrayna Devlet Başkanı Viktor Yuşçenko ve Hindistan Başbakanı Manmohan Singh ile bir araya geleceğini kaydetti. Sarah Palin ayrıca U2 grubunun solisti Bono ile aynı gün bir görüşme yapacak. Daha önce yapılan açıklamada, Palin’in Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai ve Kolombiya Devlet başkanı Alvaro Uribe ile de görüşeceği belirtilmişti.

23.09.2008


 

G. Afrika’da Mbeki istifa etti

GÜNEY Afrika Devlet Başkanı Thabo Mbeki, görevinden istifa etti.

66 yaşındaki Thabo Mbeki, ulusa sesleniş konuşmasında istifa ettiğini açıkladı ve istifasının, parlamentonun belirleyeceği tarihten itibaren geçerli olacağını söyledi. Mbeki ayrıca, eski yardımcısı ve Afrika Ulusal Kongresi’nin (ANC) lideri Jacob Zuma aleyhindeki yolsuzluk davasında rol oynamadığını bildirdi.

23.09.2008


 

Merkel’e göre krizin sorumlusu Beyaz Saray

ALMANYA Başbakanı Angela Merkel, son küresel malî kriz sebebiyle Amerikan yönetimini eleştirdi.

Merkel, denetim eksikliğine dikkat çekti. Almanya Başbakanı Angela Merkel, geçen yılki G-8 zirvesinde uluslar arası piyasaların daha şeffaf olması ve daha fazla denetlenmesini gündeme getirdiğini, ancak aralarında ABD’nin de bulunduğu bazı ülkelerin bu uyarılarını dikkate almadığını söyledi. Merkel, “Gerçek bir ürün üreten kimse, hangi standartların istendiğini bilir. Finansal piyasalarda da neyin satıldığını bilmeniz gerekiyor. Aksi takdirde bedelini hepimizin ödediği gelişmeler yaşanır” dedi.

23.09.2008


 

Kasırgalar, Haiti’yi 5 yıl geriye götürdü

HAİTİ'DE bu ay başında ülkeyi yerle bir eden 4 kasırganın ardından, ölenlerin anısına 3 günlük yas ilân edildi.

Haiti Devlet Başkanı Rene Preval, ölen 326 kişinin anısına ülkede dünden itibaren 3 gün yas ilân edildiğini belirtti. ABD’de BM Genel Kurulu toplantılarına katılacak olan Preval, bir araya geleceği devlet başkanları ve başbakanlarla Haiti konusunda da görüşmeyi istediğini ifade ederek, ‘’Haiti tek başına bu felâketle baş edemiyor. Ülke 5 yıl geriye gitti. Uluslar arası toplumun yardımına ihtiyacımız var’’ dedi. Haiti’de ardında bir milyon felâketzede bırakan kasırgalarda 326 kişi ölmüştü. Çok sayıda yol ve köprü ile binlerce evin de yıkıldığı ülkede 3 gün boyunca kamu binalarında bayraklar yarıya indirilecek.

23.09.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır