"Gerçekten" haber verir 23 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

 

Ölen bebeklere inceleme

İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yaşanan bebek ölümleriyle ilgili olarak, İzmir’deki üniversitelerden gelen öğretim üyelerinden oluşan bir ekip inceleme yapıyor. Ölen bebeklerden birinin babası olan Musa Yaylak, “Daha ismini bile koymamıştık. Ölüm nedeniyle ilgili önce birşey söylemediler, sonra öğrendik ki hastane mikrobuymuş” dedi

Hastane mikrobu İzmir'de

İZMİR İl Sağlık Müdürü Mehmet Özkan, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 13 bebeğin öldüğünü bildirdi. Mehmet Özkan, yaptığı açıklamada, ölen bebek sayısının 13 olduğunu belirterek, araştırmaların devam ettiğini belirterek, hastanedeki gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirti. İzmir Valisi Cahit Kıraç, hastanesi’ndeki bebek ölümlerinin sebebinin teknik ekibin araştırması sonucunda belli olacağını söyledi. Vali Kıraç, 13 bebeğin ölmesinin üzücü olduğunu, konunun heyet tarafından incelendiğini kaydetti. Kıraç, Sağlık Bakanlığı’ndan, olayın sebebinin belirlenmesi için teknik ekip istediklerini ifade etti. İzmir İl Sağlık Müdürlüğü’nün verdiği bilgiye göre ölen bebekler, hastanenin Çocuk Hastalıkları Kliniği’nde tedavi gören immatür ve prematüre (ağırlıkları 800-1200 gr arasında) olan bebeklerden oluşuyor. Bebeklerin ölüm sebebi yapılacak otopsiler sonucu kesinlik kazanacak. Öte yandan Salık Müdürlüğü olayla ilgili olarak soruşturma başlattı.

Görevlendirilen müfettişler bebek ölümlerinin sebeplerini araştırıyor.

HASTANEDE KARANTİNA

Öte yandan, hastanede ölen 13 bebekten 5’inin cesetinin ailelerine teslim edildiği öğrenildi. Aileleri tarafından defnedilen bu bebeklerin incelenmek üzere mezarlarından çıkarılacağı bildirildi. Bebek ölümlerinin yaşandığı Hastanesi'nin Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Servisi'ne bebek kabul edilmediği bildirildi. 13 bebeğin öldüğü Servisi karantina altına alındı. Hastanenin karantina altına alınan servisinde 30 kuvöz ve 15 beşik bulunduğu, kapasitesinin tam dolu olduğu bildirildi. Bu arada, Dokuz Eylül ve Ege üniversitelerinden gelen heyet ile hastanesi'nin Enfeksiyon Kontrol Komitesi'nin toplantı yaptığı kaydedildi.

4. bebeğini sağ dünyaya getirdi ama...

Hastanede 13 bebeğin ölmesi olayı sonrası aileler büyük üzüntü yaşıyor. Bebeği ölen ailelerle ilgili hüzünlü hikâyeler de ortaya çıkmaya başladı. Bebek ölümlerinin doğurduğu dramlardan en acısı 8 yılda üç kez düşük yapan annenin sağ doğan bebeğinin ölümü oldu. Ölen 13 bebekten biri, 8 yıldır evlât hasreti çeken ve bugüne kadar üç kez düşük yapan 33 yaşındaki Gülseren Doğan’ın sonunda dünyaya getirdiği ilk erkek bebeğiydi. Doğan çifti, 8 yıl önce evlendi. Bu süre zarfında Gülseren Doğan üç kez düşük yaptı. Son hamileliğinde bir kilogram ağırlığında bir erkek bebek dünyaya getiren Doğan’ın bu sevinci, bebeğin hastanede ölmesiyle büyük bir üzüntüye dönüştü. Gülseren Doğan’ın eşi 33 yaşındaki Ali Metin Doğan da, “Bebeği oksijen tüpüne bağladıklarını ancak kurtaramadıklarını söylediler. Biz hastanede başka bebeklerin de öldüğünü bilmiyorduk bunu sonradan öğrendik. O kadar bebeğin ölümü ihmaldir. Sorumlulardan dâvâcı olacağız” diye konuştu.

ÖLÜMLERİN SEBEBİ HASTANE MİKROBU

Ölen bebeklerden birinin babası Musa Yaylak, Adli Tıp Kurumu önünde bebeğinin cesedini teslim almak için beklerken, yaptığı açıklamada, 7.5 aylık doğan ikiz kız bebeklerinden birinin dün öldüğünü söyledi. Yaylak, şöyle devam etti:

''Daha isimlerini bile koymamıştık. Ölüm nedeniyle ilgili önce bir şey söylemediler, sonra öğrendik ki hastane mikrobuymuş. Cinayet bürosuna gittim, olayla ilgili ifade verdim. Başkalarının da başına benzer olay gelmesin diye şikayetçi oldum. Diğer bebeğim hastanede. Başka hastaneye götürmek istiyorum ama enfeksiyon nedeniyle kabul etmezler diye alamıyorum. Hayatından endişe ediyorum bebeğimin.'' Anne Nazife Akman da bebek eylül ayında doğduğu için adını Eylül koymayı planladıklarını belirterek, ''Bebeğimizin ciğerleri normal gelişmediği

için hastanede tedavi görüyordu. Durumunu sormak için hastaneyi aradık, öldüğünü öğrendik. Çok üzgünüz'' dedi.

23.09.2008


 

Çevreye duyarlı konaklama tesisleri belgelendirilecek

KÜLTÜR ve Turizm Bakanlığı, turizm işletmesi belgeli konaklama tesislerinden çevreye duyarlı olanları belgelendirecek.

Turizm İşletmesi Belgeli Konaklama Tesislerine Çevreye Duyarlı Konaklama Tesisi Belgesi Verilmesine Dair Tebliğ, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Tebliğle; sürdürülebilir turizm kapsamında, çevrenin korunması, çevre bilincinin geliştirilmesi, turistik tesislerin çevreye olan olumlu katkılarının teşvik edilmesi ve özendirilmesi amacıyla, çevreye duyarlı konaklama tesislerinin sınıflandırılmasına ve belgelendirilmesine ilişkin usul ve esaslar düzenlendi.

Simgesi yıldız olan konaklama tesislerinin plâketlerinde sınıflarını gösteren yıldızlar yeşil renkle düzenlenecek. Ayrıca plâket üzerinde ‘’Çevreye Duyarlı Tesis’’ ibaresi yer alacak. Çevreye Duyarlı Konaklama Tesisi Belgesi sahibi işletmeler 2 yılda bir yeniden sınıflandırılacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığından Çevre Dostu Kuruluş Belgesi (Çam Simgesi) almış olan konaklama tesisler de tebliğin yayımlanma tarihinden itibaren bir yıl içinde asgarî puanı oluşturan standartları sağlamaları halinde, Çevreye Duyarlı Konaklama Tesisi Belgesi (Yeşil Yıldız Simgesi) ve plâketi alacak. Sınıfları için belirlenen asgarî puanı sağlayamayan tesislere ait Çevre Dostu Kuruluş Belgesi (Çam Simgesi) ise iptal edilecek.

23.09.2008


 

Meslek eğitimine dev Alman yatırımı geliyor

Avrupa’nın en büyük meslekî eğitim okullarından Alman Eckert Schools yetkililerinin, Ortadoğu’ya yakınlığını da dikkate alarak, Adana ya da çevresine meslekî eğitim okulu kurmak için girişimlerde bulundukları bildirildi

ALMANYA’DAN TÜRKİYE'YE

MESLEKÎ EĞİTİM

DESTEĞİ

vrupa’nın en büyük meslekî eğitim okullarından Alman Eckert Schools yetkililerinin, Ortadoğu’ya yakınlığını da dikkate alarak, Adana ya da çevresine meslekî eğitim okulu kurmak için girişimlerde bulundukları bildirildi.

Okulun Türkiye’deki proje ortaklarından Cowboy Turizm direktörleri Aykut Buyruk ve Berkant Eken, Adana Vali Yardımcısı Haluk Sezen ile ziyaret ettikleri Adana Valisi İlhan Atış’tan okulun Adana’ya kazandırılması için destek istediler.

Vali Atış, Adana’ya yapılacak her türlü yatırıma destek verdiklerini, ancak yabancıların Türkiye’de eğitim kurumu açmalarıyla ilgili mevzuatların araştırılması gerektiğini belirterek, bu konuda Vali Yardımcısı Sezen’e görev verdi.

Eckert Schools proje ortaklarından Aykut Buyruk, yaptığı açıklamada, Türkiye’ye yapılması planlanan yatırımı Adana’ya çekme gayretinde olduklarını bildirdi.

Aykut Buyruk, Adana’nın aslında 2 milyon değil 15 milyon nüfus kabul edilmesi gerektiğini belirterek, ‘’Adana coğrafî konum itibariyle Ortadoğu sınır kapılarına yakın. Karayolu, havayolu ulaşım bağlantılarıyla cazip bir bölge. Burada kurulacak okul sayesinde Ortadoğu’dan eğitim amaçlı turist çekeriz. Adana zaten iklimi ve yaşam koşullarıyla eğitim üssü olabilecek tüm özelliklere sahip bir kent’’ dedi.

OKULUN ÖZELLİKLERİ NELER?

Buyruk’un verdiği bilgiye göre, Almanya’nın Regensburg şehrinde 32 dönüm alanda kurulu bulunan Eckert Okulları çeşitli dallarda mesleki eğitim veren bir kurum. Normal öğrencilerin yanında örneğin geçirdiği bir kaza sebebi ile işini yapamayanlara yeteneklerine uygun yeni bir iş kazandırma görevi de üstleniyor.

Yaklaşık 4 bin öğrencisi bulunan okul yüzde 100 iş garantisiyle verdiği meslekî eğitimini bütün Avrupa ülkelerinde geçerliliği olan ‘’europas’’ sertifikasıyla taçlandırıyor. Okul, eğitim, konaklama, yiyecek, refakatçi, meslekî ve psikolojik danışmanlık ile bünyesindeki hastanede sağlık hizmetleri veriyor. Okul aynı zamanda rehabilitasyon görevi de üstleniyor.

Yaklaşık bin 100 kişinin görev yaptığı okulda 44 bölüm ve 100’den fazla kurs programı iş piyasasının talebine göre düzenleniyor. Tam gün eğitim verilen okulun bütün bölümlerindeki sertifikalar devlet tasdikli. Okul, düzenli şekilde yöredeki firmalara çok sayıda turlar organize ediyor. Bu turlar, öğrencilere birinci elden büyük işletmelerde bulunan çeşitli organize formları hakkında bilgi aktarıyor ve bu öğrencilere kendilerinin gelecekteki iş hayatının nasıl olacağı hakkında somut bir izlenim veriyor.

Okul yönetimi mezun olan öğrencilerin işe yerleşmeleri konusunda da yardımcı oluyor. Belirli bir süre işe yerleşemeyen öğrencileri olduğunda bunu sorgulayarak sebeplerini araştırıyor. Okul, mezun öğrencisi iş sahibi oluncaya kadar desteğini sürdürüyor.

23.09.2008


 

Babacan’dan Azeri bakana: Fırsatı kaçırmayın

CUMHURBAŞKANI Gül’le birlikte BM Genel Kurul toplantıları için New York’ta bulunan Dışişleri Bakanı Ali Babacan, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov ile görüştü.

Babacan,mevkidaşına,Türkiye-Azerbaycan-Ermenistan Dışişleri bakanları toplantısı öncesinde “doğan fırsatı kaçırmayın” mesajı verdi. Memmedyarov, Türkiye ile Ermenistan arasındaki görüşme trafiğini izlediklerini ve Cumhurbaşkanı Gül’ün Erivan ziyareti ile açılan dönemi, bir fırsat olarak gördüklerini söyledi. Azeri bakan, “Şu anda biz de kazan kazan çözümleri arıyoruz ve bu anlamda Kafkas İstikrar Platformunu destekliyoruz” dedi. Cuma günü yapılacak Türkiye-Azerbaycan-Ermenistan üçlü toplantısının ana gündemi, Yukarı Karabağ sorunu ve Ermenistan’ın soykırım iddiaları konusunda ortak tarih komisyonu oluşturulması var. Bakan Babacan’ın bu hafta içinde Memmedyarov ile birlikte Ermenistan Dışişleri Bakanı Edvard Nalbantyan ile üçlü olarak BM’de görüşmesi de öngörülüyor. New York / aa-cihan

23.09.2008


 

Kamu yönetiminde bir kalite sorunu var

DEVLET Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, lisans eğitiminde alınan bilgilerin, görev alanındaki sorunları çözmede yetmediğini belirterek, ‘’Dolayısıyla bugün eğitimde bunun tabiî bir yansıması olarak kamu yönetiminde bir kalite sorunu vardır’’ dedi.

Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsünün (TODAİE) 2008-2009 eğitim-öğretim dönemi, konferans salonunda düzenlenen törenle başladı. Çiçek, törende yaptığı konuşmada, eğitim kurumları içerisinde TODAİE’nin ayrı bir yeri olduğunu belirterek, enstitünün lisans eğitimini yapmış, kamuda önemli sorumluluklar üstlenmiş kamu yöneticilerine lisansüstü ve doktora hizmeti verdiğini anlattı. Türkiye’de pek çok sorun bulunduğuna işaret eden Çiçek, bunların başında kamu yönetimi sorunu geldiğini, bu sorunun bir ayağının mevzuattan kaynaklandığını belirtti. Çiçek, ‘’Değişen şartlara ve ihtiyaçlara göre eğer siz kamu yönetiminde reform yapmazsanız, yeniden bir yapılanmaya gitmezseniz, eski müesseseler de yeni sorunları çözmekte bazen zorlanılır’’ diye konuştu. Mevzuatla ilgili sorunların kolayca çözülebileceğini ifade eden Çiçek, önümüzdeki günlerde bir anayasa değişikliği tartışması beklentisi olduğunu kaydetti. Çiçek, ‘’Ümit ederiz ki en başta anayasa olmak üzere ona dayalı olarak çıkarılabilecek düzenlemelerle işin bir kısmını çözebiliriz diye düşünüyorum’’ dedi.

23.09.2008


 

Cumhurbaşkanı Gül BM’de

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül’ün 63. dönem BM Genel Kurulunun yüksek düzeyli toplantıları kapsamında BM’de yapacağı temaslar dün başladı.

Cumhurbaşkanı Gül, BM’deki temaslarının ilk gününde BM Genel Kurulu’nun 63. dönem başkanı Miguel D’Escoto Brockmann ile görüştü. Genel Kurul Başkanı’nın BM’deki ofisinde yapılan görüşmeye Dışişleri Bakanı Ali Babacan da katıldı. Gül daha sonra çeşitli ülkelerin devlet başkanlarıyla ikili görüşmelerde bulundu. Cumhurbaşkanı Gül, BM Kalkınma Programı Başkanı (UNDP) Kemal Derviş ile Türkevi’nde görüştü. Görüşmede, Dışişleri Bakanı Ali Babacan da bulundu. Kemal Derviş, Türkevi’nden ayrıldı. Derviş, Türkevi’nden çıkarken herhangi bir açıklamada bulunmadı.

23.09.2008


 

Tezkere uzatma teklifi TBMM’de

IRAK'IN kuzeyine sınır ötesi operasyona izin veren tezkerenin süresinin 1 yıl daha uzatılmasını öngören Başbakanlık Tezkeresi, TBMM Başkanlığına sunuldu. Başbakanlık Tezkeresine göre, Bakanlar Kuruluna, sınır ötesi operasyonlarla ilgili 17 Ekim 2008 tarihinden itibaren 1 yıl daha yetki veriliyor.

23.09.2008


 

ER-AH Havacılık ilk mezunlarını verdi

SÜLEYMAN Demirel Havaalanı’nda açılan ER-AH Havacılık Uçuş Okulu, ilk dönem amatör pilot mezunlarını verdi.

Alınan bilgiye göre, 110 saat yer, 45 saat uçuş eğitimi alan 11 öğrenci, teorik ve uygulamalı sınavı başarıyla geçerek, profesyonel pilotluk için ilk adımı attı. ER-AH Havacılık Genel Müdürü Erdoğan Cabıoğlu, 11 öğrencinin 4 aylık eğitimden sonra amatör pilot lisansı almaya hak kazandığını bildirdi. Cabıoğlu, kursiyerlere profesyonel pilotluk için 14 ay daha eğitim vereceklerini kaydetti. Okula meslek edinmenin dışında uçma hayalini gerçekleştirmek için gelenlerin de olduğunu belirten Cabıoğlu, ‘’Isparta’da yeni bir iş kapısı açıldı. Sektör henüz doyuma ulaşmadı. 18 yaşını doldurmuş ve en az lise mezunu herkes, okula başvurabilir’’ dedi.

23.09.2008


 

Kaçak su kullanan 3 bin kişiye suç duyurusu

MALATYA'NIN içme suyu kaynağı Kaptaj’dan her gün 570 bin kişiye yetecek kadar su verilmesine karşılık kaçak ve kayıplar sebebiyle çeşitli bölgelerde su sorunu yaşanınca tedbirler arttırıldı ve kaçak su kullandığı belirlenen 3 bin kişi hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Malatya Belediye Başkan Yardımcısı Nurettin Sevim, yaptığı açıklamada, Kaptaj’dan gelen içme suyunun teknik ve ekonomik kaçaklar sebebiyle Malatya’ya ve çevresindeki 22 yerleşim yerine yetmesinin zor olduğunu söyledi. Kaçak ve kayıpların Malatya şehir merkezinden kaynaklanmadığını, Kaptaj’dan su alan 2 ilçe ve 9 beldede fazla olduğunu ileri süren Sevim, ‘’Vatandaşlar içme suyunu bahçelerini sulamada kullanıyor. Belediye olarak biz Malatya merkezde bu yıl 3 bine yakın kaçak su kullanan kişileri tesbit ettik. Savcılığa suç duyurusunda bulunduk’’ dedi.

23.09.2008


 

Erguygur başka hastaneye nakledilebilir

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Nazım Mutlu, ailesinin karar vermesi durumunda, Ergenekon tutuklusu Şener Eruygur’un başka bir hastaneye sevk edilebileceğini bildirdi. Mutlu, “Hayatî tehlikesi var, ama sevk için şartlar uygun. Buna ailesi karar verecek. Ailesiyle bu konuda henüz görüşmedik” dedi.

Kocaelı Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Nazım Mutlu, ailesinin karar vermesi durumunda, Şener Eruygur’un başka bir hastaneye sevkedilebileceğini bildirdi. Nazım Mutlu, yaptığı açıklamada, İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nin Şener Eruygur için verdiği tahliye kararının ardından, Eruygur’un başka bir hastaneye sevk edilmesiyle ilgili kararı ailesinin vereceğini söyledi.

Ailesinden sevk için henüz bir karar çıkmadığını belirten Mutlu, ‘’Eruygur’un ailesi başka bir hastaneye sevkini isterse sevk edebiliriz. Hayatî tehlikesi var ama sevk için şartlar uygun. Buna ailesi karar verecek. Ailesiyle bu konuda henüz görüşmedik’’ dedi. İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi, ‘’Ergenekon’’ soruşturması kapsamında tutuklanarak Kocaeli (F) Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi’ne konulan ve burada geçirdiği beyin kanaması sonucu hastanede tedavi altına alınan emekli orgeneral ve Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı Şener Eruygur’un tahliyesine karar vermişti.

TAHLİYEYİ SAVCI ÖZ İSTEDİ

Alınan bilgiye göre, ‘’Ergenekon’’ soruşturmasını yürüten Cumhuriyet Savcılığı, nöbetçi İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi’ne başvurarak, halen Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde tedavi altında bulunan emekli Orgeneral Eruygur’un, sağlık sorunları dolayısıyla tahliyesini istedi.

Talebi değerlendiren mahkeme, emekli Orgeneral Eruygur’un tahliyesini kararlaştırdı. ‘’Ergenekon’’ soruşturması kapsamında 6 Temmuz 2008 tarihinde tutuklanarak Kocaeli F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi’ne konulan Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı emekli orgeneral Orgeneral Şener Eruygur, 17 Eylül’de hipertansiyon sebebiyle koğuşunda düşerek beyin kanaması geçirdiği için KOÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne kaldırılmıştı. Ayrıca, Ergenekon operasyonunu yürüten Cumhuriyet Savcısı’nın tahliye talebinde bulunması ise dikkate değer bulundu.

23.09.2008


 

6 kişi tutuklandı, 7 kişi serbest

‘’Ergenekon’’ soruşturması kapsamında gözaltına alınarak önceki gün adliyeye sevkedilen 13 kişiden 6’sı mahkemece tutuklanırken, 5 kişi savcılık, 2 kişi de mahkeme tarafından serbest bırakıldı.

‘Gözaltına alınan 13 kişiden aralarında oyuncu Nurseli İdiz ve menajer Seyhan Soylu’nun da bulunduğu 5 kişi, savcılık sorgusunun ardından serbest kaldı. Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’nde, soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısınca tutuklanması istemiyle nöbetçi mahkemeye sevkedilen Av. Levent Temiz, mahkemedeki sorgusunun ardından serbest kaldı. Bir kişinin daha mahkeme kararıyla serbest bırakıldığı belirtildi. Bu arada soruşturması kapsamında tutuklanan 6 kişi, cezaevine gönderildi. Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’nde nöbetçi mahkemece tutuklanan Hamza Demir, Mahmut Oğuz, Süleyman Solmaz, Kurtca Bektaş, Rıza Demir ve Rıfat Yıldırım, polis minibüsüyle cezaevine sevk edildiler.

23.09.2008


 

Vali Lekesiz kaza geçirdi

ÇORUM'UN Mecitözü ilçesi yakınlarında makam aracıyla kaza geçiren Amasya Valisi Celalettin Lekesiz ile eşi Zehra Lekesiz hafif yaralandı. Kazada, Vali Lekesiz’in makam aracıyla çarpışan diğer araç sürücü ve yanında bulunan eşi de yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, Çorum’dan Amasya yönüne giden makam şoförü Yılmaz Erol’un kullandığı Amasya Valisi Lekesiz’in 05 A 0001 plakalı makam aracı, Mecitözü ilçesine yaklaşık 5 kilometre kala karşı yönden gelen Enver Kokan’ın idaresindeki CWER 255 yabancı plâkalı otomobille çarpıştı.

Kazada, makam aracında bulunan Vali Lekesiz ve eşi Zehra Lekesiz ile diğer aracın sürücüsü Enver Kokan’la eşi Nemide Kokan yaralandı. Yaralılar Çorum Devlet Hastanesine kaldırıldı. Telefonla ulaşılan Vali Lekesiz, kazayı hafif sıyrıkla atlattıklarını belirterek, ‘’durumunun iyi olduğunu, hafif sıyrıkları bulunduğunu ve bir müddet müşahede altında tutulacağını’’ söyledi.

23.09.2008


 

Terör zararları karşılanıyor

İÇİŞLERİ Bakanı Beşir Atalay, terör ve terörle mücadeleden doğan zararların karşılanması sebebiyle Zarar Tespit Komisyonlarına yapılan 341 bin 429 başvurudan 89 bin 695’ine tazminat ödenmesine karar verildiğini bildirdi.

Atalay, DTP Van Milletvekili Fatma Kurtulan’ın terör ve terörle mücadeleden doğan zararların karşılanmasına ilişkin soru önergesini cevaplandırdı. Atalay, 30 Temmuz 2008 tarihi itibariyle ‘’Zarar Tespit Komisyonları’’na 341 bin 429 başvuru yapıldığını, bunlardan 136 bin 518 başvurunun karara bağlandığını belirtti. Karara bağlanan 136 bin 518 başvurudan 89 bin 695’i için tazminat ödenmesine karar verildiğini bildiren Atalay, 136 bin 518 başvurudan 23 bin 12’sinin kanun kapsamına girmediğinden, bin 217’sinin süre yönünden, 6 bin 184’ünün bilgi ve belge eksikliğinden, 2 bin 508’inin birden fazla başvuru yapıldığından, 13 bin 902’sinin ise diğer sebeplerden olmak üzere toplam 46 bin 823 başvuruya ret kararı verildiğini ifade etti. Atalay, tazminat ödemelerinin ölüm, yaralanma, sakatlanma, taşınır taşınmaz mallar, tarım hayvancılık, mal varlığına ulaşamamaktan kaynaklanan zararlar olarak gruplandırıldığına işaret etti.

ORMANLARI TERÖR ÖRGÜTÜ YAKTI

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, terör örgütü mensuplarının Tunceli ve Hakkâri’de kaçışları kolaylaştırmak için kasıtlı yangınlara sebebiyet verdiklerini bildirdi.

Atalay, DTP Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk’un Güneydoğu Anadolu Bölgesinde çıkan yangınlara ilişkin verdiği soru önergesini cevaplandırdı. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki illerde yaz döneminde 7 orman yangınının meydana geldiğini belirten Atalay, 4 yangının şüphelilerinin yakalandığını, 2 yangının tabiî sebeplerle, 1 yangının ise bölücü terör örgütü mensuplarınca yerleştirilen patlayıcı düzeneğinin infilâk etmesi sonucu ortaya çıktığını ifade etti. Atalay, ’’Temmuz ayında çıkan orman yangınlarının güvenlik gerekçesiyle kasıtlı yapıldığına’’ ilişkin iddiaların gerçeği yansıtmadığını bildirdi. Ankara / aa

23.09.2008


 

Teröristlerle sıcak temas

HAKKÂRİ'DE teröristlerin açtığı ateş sonucu 1 güvenlik görevlisinin hafif şekilde yaralandığı bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan terörle mücadeleye ilişkin duyuruya göre, Hakkâri’nin Şemdinli ilçesi dağlık arazi kesiminde terör örgütü mensupları tarafından güvenlik güçlerine dün saat 17.35’te açılan ateş sonucu 1 güvenlik görevlisi hafif yaralandı. Teröristlerin yakalanması için operasyonlar devam ediyor. Hakkâri’nin Ceylanlı Köyünde 1 vatandaş dün sabah teröristler tarafından kaçırıldı. Bingöl’ün Genç ilçesi dağlık arazi kesiminde teröristler tarafından araziye gizlenmiş 600 gram TNT kalıbı bulunarak imha edildi. Diyarbakır’ın Hani ilçesi dağlık arazi kesiminde teröristler tarafından kullanılan bir sığınak içerisinde muhtelif gıda maddesi ve örgütsel doküman ele geçirildi. Van’ın Çatak ilçesi dağlık arazi kesiminde önceki gün güvenlik güçlerince yapılan aramada, teröristler tarafından basma düzenekli olarak tuzaklanmış 2 adet patlayıcı madde bulundu.

23.09.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır