"Gerçekten" haber verir 23 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Goller yabancılardan

SÜPER Lig'de 4 hafta geride kalırken, büyük beklentilerle transfer edilen yabancı futbolcular, bu beklentilere attıkları gollerle karşılık vermeyi başardı.

Geride kalan 4 haftada takımlar 86 kez gol sevinci yaşarken, bu gollerin 42 tanesi yabancı oyuncuların ayağından geldi. Buna karşılık Türk futbolcular ise 46 kez meşin yuvarlağı rakip filelerle buluşturma başarısı gösterdi. Özellikle Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe'nin transfer ettiği yabancı futbolcular, sergiledikleri futbolla ve kaydettikleri gollerle taraftarlarının yüzünü de güldürüyor.

BEŞİKTAŞ'TA SADECE SERDAR ATTI

Haftayı 10 puanla lider olarak tamamlayan Beşiktaş, bu periyotta toplam 8 kez fileleri havalandırırken, bu gollerin 7 tanesi yabancı oyuncuların ayağından geldi. Siyah-beyazlılarda, Türk oyunculardan sadece Serdar Özkan 1 kez sonuca giderken, diğer goller Delgado (2), Bobo (3), Holosko ve Nobre tarafından kaydedildi.

G.SARAY'I YABANCILARI TAŞIYOR

Ligde 8 puanla 4. sırada bulunan Galatasaray'da da yabancı oyuncuların performansı dikkati çekiyor. Sarı-kırmızılı takımda Türk golcü Ümit Karan sessiz kalırken, yabancılar gol yollarında taraftarın yüzünü güldürmeyi başarıyor. Attıkları 9 golle ligin en çok gol atan takımı durumunda bulunan sarı-kırmızılılarda, Hakan Balta ve Barış Özbek 1'er kez gol sevinci yaşarken, Kewell (2), Lincoln, Nonda (2) ve Baros (2) toplamda 7 gole imza attı.

F.BAHÇE'DE GOLCÜ SEMİH SUSTU

İlk 4 haftada istediği sonuçları elde edemeyen ve haftayı 6 puanla 8. sırada tamamlayan Fenerbahçe'de de aynı durum söz konusu. 4 haftada 6 gol bulan sarı-lacivertlilerde, Semih 1 kez fileleri havalandırırken, İngiliz asıllı Türk futbolcu Kazım ve Alex 2'şer gole imza attı. Büyük umutlarla transfer edilen ve İspanya'da geçen sezon gol kralı olan İspanyol futbolcu Güiza ise Türkiye'de geride kalan 4 haftada henüz taraftarın beklentisine cevap veremedi. İspanyol golcü, Turkcell Süper Lig'de sadece 1 kez fileleri havalandırdı.

86 GOLÜN 42'Sİ YABANCILARDAN

Süper Lig takımları, bu sezon 41 ülkeden 122 yabancı oyuncuyu kadrosuna katarken, bu futbolcular geride kalan haftalarda gerek oynadıkları futbol ve gerekse de kaydettikleri gollerle ön plana çıkmayı başardı. Ligde 4 haftalık dönemde takımlar 86 kez fileleri havalandırırken, bu gollerin 42 tanesini yabancı oyuncular kaydetti. Kayserispor ve İstanbul Belediyesi sadece 1'er kez gol sevinci yaşabildi.

23.09.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  G.Saray iyi oynuyor

  Goller yabancılardan

  Beşiktaş koltuğu devraldı

  DEİVİD VE VEDERSON KOŞULARA BAŞLADI

  Alman kulüpleri Eren Derdiyok'un peşine düştü

  Banvit Basketbol Turnuvası bugün Bandırma'da başlıyor

  Nonda'ya 7 dikiş atıldı

  UEFA Şükrü Saraçoğlu Stadını teftiş edecek

  4 büyüklerde fire yok

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır