"Gerçekten" haber verir 29 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Myanmar'da Cuntaya Karşı Rahipler sessiz yürüdü

Myanmar’da Budist rahipler, askerlerin müdahalesiyle kanlı biten demokrasi yanlısı gösterilerin yıldönümünde şiddetli yağmur altında sessiz yürüyüş yaptı. Geçen yıl 26 Eylül'de başlayan gösterileri askerler kanla bastırmış, 34 kişinin öldüğü olaylarda binlerce kişi de gözaltına alınmıştı.

Budist rahipler yine sessiz

yürüyüşte

MYANMAR'DA Budist rahipler, askerlerin müdahalesiyle kanlı biten demokrasi yanlısı gösterilerin yıl dönümünde sessiz yürüyüş yaptı. Geçen yıl askerî yönetimin şiddet kullanarak bastırdığı ve en az 34 kişinin öldüğü gösterilerin yıl dönümünde, Sittwe şehrinde 100 kadar rahip, şiddetli yağmur altında yürüdü. Ülkenin en büyük şehri Yangon’da da muhalif lider Aung San Suu Kyi’nin partisinin kuruluşunun 20. yılında kutlamalar yapıldı. Ulusal Demokrasi Birliği Partisinden yapılan açıklamada, Suu Kyi ve diğer siyasî tutukluların en kısa sürede salıverilmesi ve gözaltındaki tutuklu Budist rahiplerin ve etnik liderlerin de serbest bırakılması istendi. 1988 yılında kurulan parti, 1990 genel seçimlerinden zaferle çıkmış, ancak askerî yönetim iktidarı devretmeyi reddetmişti. Budist rahiplerin öncülüğünde geçen yıl 26 Eylülde başlayan gösterileri askerler kanla bastırmış, 34 kişinin öldüğü olaylarda binlerce kişi de gözaltına alınmıştı. Myanmar, 1962’deki darbeden bu yana askerî diktatörlükle yönetiliyor.

/ Yangon

29.09.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Myanmar'da Cuntaya Karşı Rahipler sessiz yürüdü

  İran’a karşı ABD-İsrail işbirliği

  Japon Bakan gaf yüzünden istifa etti

  Talabani, İran’ı ziyaret edecek

  Kurtarma planı kongrede

  Kiliseler ayine adam arıyor

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır