"Gerçekten" haber verir 04 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Tarihi Konjic Köprüsünü Türkiye restore ettiriyor

OSMANLI Padişahı Sultan 4. Mehmet’in fermanıyla 1682 yılında inşa edilen ve 2. Dünya Savaşı sırasında bombalanarak hasar gören Konjic Köprüsü, Türkiye tarafından restore ettiriliyor.

Başbakanlık Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığından (TİKA) alınan bilgiye göre, köprü, 3 Mart 1945’de Alman piyadelerinin geri çekilmesi sırasındaki bombardıman sonucu büyük hasar gördü. Karayolları Genel Müdürlüğünün, TİKA ile imzalanan protokol çerçevesinde kontrolörlük görevini yürüttüğü restorasyon çalışmalarının, bölgedeki mevsim koşullarının uygun olması durumunda bu ay tamamlanması planlanıyor. Restorasyon projeleri ve teknik raporu, Karayolları Genel Müdürlüğü Köprüler Dairesi Başkanlığı Tarihi Köprüler Şubesi Müdürlüğü tarafından hazırlanan 86,2 metre uzunluğunda, 5,35 metre genişliğindeki 6 kemerden oluşan köprünün, kemerlerinin restorasyon işlemi tamamlandı. Temel, tempan duvar, selyaran, kitabe köşkü ve üst yapı çalışmaları halen süren köprüde,onarım çalışmaları tamamlandıktan sonra çevre düzenlemesi ve aydınlatma çalışmaları yapılacak. Bugüne kadar yaklaşık 860 bin avro harcanan restorasyon çalışmaları, toplam 1 milyon 475 bin avroya mal olacak.

04.10.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Biden: Pakistan ve Afganistan’da kalpleri ve akılları kazanmalıyız

  Tarihi Konjic Köprüsünü Türkiye restore ettiriyor

  İngiltere terörle mücadele stratejisini güncelleyecek

  ABD'nin yeni Ankara Büyükelçisi Jeffrey

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır