"Gerçekten" haber verir 11 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.
 

Dünya borsaları çöktü

Küresel finansal krizin kasıp kavurduğu dünyanın önde gelen borsalarında çöküşler yaşanıyor. ABD’de New York Borsası’nın yüzde 7’den fazla, Tokyo Borsası’nın yüzde 9’dan fazla değer kaybetmesinin ve Asya borsalarındaki düşüşün ardından Avrupa borsaları da açılıştan sonra çakıldı.



DÖNÜM NOKTASI OLSUN

Avrupa Sendikalar Konfederasyonu, kapitalizmin aşırılıklarının, kendisini iflâsın eşiğine getirdiğini ve gerçek ekonomi karşısında tehdit oluşturmasına sebep olduğunu savunarak, dünyadaki ekonomik krizin, bir dönüm noktası olması ve iktisadî politikalarda tam bir değişikliğe yol açması gerektiğini bildirdi. Kâr hırsı, sorumsuzluk ve açgözlülüğün yol açtığı bu krizin kabul edilemez olduğu belirtilerek âdil ve insan onuruna yakışır bir ekonomik düzen kurulması çağrısında bulunuldu.



3 sene geriye gittik

İMKB Bileşik Endeksi dün 28.379,99 puandan açılarak 2005 yılı Ağustos ayı ortalarındaki seviyelerine bir kez daha geri döndü. Endeks seans içinde 28.000 puanlı seviyeleri en son 23 Ağustos 2005 günü görmüştü. Uzmanlar, ABD’de enerji ve otomobil üreticilerinin zor duruma düşeceği endişesinin mevcut krizi daha da derinleştireceğini kaydediyor.



Zengin maden kaynaklarını işletmek boynumuzun borcu

ENERJİ ve Tabiî Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Türkiye’de yerin üstünde olduğu kadar altında da zengin maden kaynakları bulunduğunu belirterek, ‘’Bunları çıkarmak bizim boynumuzun borcu’’ dedi. Bakan Güler, Adana’nın Pozantı ilçesinde Çevik Şirketler Grubu tarafından yaptırılan krom madeni zenginleştirme tesisinin açılışını yaptı.



Son yüzyılın en ciddî küresel krizi yaşanıyor

TÜRK Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, dünyada yaşanan krizin, kapitalizmin sonu olmasa da son yüzyılın en ciddî küresel krizi olduğunu belirterek, “Olumsuz konjonktürel gelişmelere karşı gerektiğinde çok hızla müdahale edebilecek biçimde her türlü hazırlığı yapmalı, daha da önemlisi piyasaları hazırlıklı olduğumuza ikna etmeliyiz” dedi.



SPK, piyasalarda “erken uyarı modeli” kuracak

SERMAYE Piyasası Kurulu (SPK), aracı kuruluşların taşıdıkları faaliyet risklerinin önceden tespit edilerek giderilmesine yönelik ‘’Erken Uyarı Modeli’’ geliştiriyor.



Kapasite kullanımı azaldı

İMALAT sanayiinde kapasite kullanımı, Eylül ayında, geçen yılın aynı ayına göre 3,4 puan azalarak, yüzde 79,8 seviyesinde gerçekleşti. Söz konusu ayda, imalat sanayiinde ''üretim değeri'' ağırlıklı kapasite kullanımı en düşük sektör, yüzde 43 ile büro, muhasebe bilgi işlemleri makine imalatı oldu.



IMF ile ‘ihtiyatî stand-by’a doğru

DEVLET Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Para Fonu (IMF) başkanı Dominique Strauss-kahn ile görüştü.



TÜSİAD: Piyasalar ikna olmalı

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, dünyada yaşanan krizin, kapitalizmin sonu olmasa da son yüzyılın en ciddi küresel krizi olduğunu belirterek, “Olumsuz konjonktürel gelişmelere karşı gerektiğinde çok hızla müdahale edebilecek biçimde her türlü hazırlığı yapmalı, daha da önemlisi piyasaları hazırlıklı olduğumuza ikna etmeliyiz” dedi.



 
GAZETE 1.SAYFA

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır