"Gerçekten" haber verir 11 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.
 

Haberler

ÇÖLLEŞME 1.2 MİLYAR İNSANI TEHDİT EDİYOR

Bİrleşmİş Milletler (BM) Çölleşme ile Mücadele Sözleşmesi’nin 7. Gözden Geçirme Toplantısı, Türkiye’de gerçekleştirilecek. Sözleşmenin 7. Gözden Geçirme Toplantısı ile ‘’Bilim ve Komite’’ toplantılarına Türkiye’nin ev sahipliği yapmasına ilişkin sözleşme, Çevre ve Orman Bakanlığında düzenlenen törenle imzalandı.


İngiltere’de barlar mescide dönüşüyor

İngİltere’de Buckinghamshire’daki Aylesbury’de bulunan barı satın alan Tevhid-ül İslâm adlı kuruluşun adının açıklanmasını istemeyen bir mensubu, “Ski

Küresel ısınma etkisini gösteriyor

Küresel ısınmanın etkisiyle tropikal bölgelerdeki çok sayıda bitki ve hayvan türü, hayatta kalabilmek için daha yüksek irtifalara göç etmek zorunda ka


  Orada biri var mı?

Dünya’dan yaklaşık 20 ışık yılı uzaklıkta bulunan “Gliese 581C” adlı bir gezegene, Dünya’dan mesaj gönderildi.


  Dünyanın en güvenli bilgisayar ağı

DünyanIn, şifresi kırılamayan ilk kuantum şifreleme teknikli bilgisayar ağı, Avusturya’nın başşehri Viyana’da düzenlenen bir bilimsel konferansta tanıtıldı.


  Selçuk: Defolu anayasa ile ülke yönetilemez

Yargıtay Onursal Başkanı Sami Selçuk, Atatürk Üniversitesi (AÜ) 2008-2009 akademik yıl açılış töreninde yaptığı konuşmada, 1982 Anayasasının değiştirilmesi gerektiğini söyledi. Selçuk, ‘’Hukuk bilincinin geliştiği yerlerde 1982 Anayasası ile ülke yönetilmez. Çünkü bu anayasa, tekrar tekrar söylüyorum, kıyamet kopsa da biçimsel anlamda defolu bir anayasadır’’ dedi.


  Terör, eğitimsizlikten ve işsizlikten besleniyor

GAZİANTEP Genç İşadamları Derneği (GAGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Erturhan, terörün eğitimsizlik ve işsizlikten beslendiğini belirtti.


  FT: Askerin yetkilerini arttırmak reformları aşındırabilir

İNGİLİZ The Financial Times (FT) gazetesi, terör örgütü PKK’nin yaptığı son 2 saldırı ardından askerlerin Güneydoğu’da yetkilerini arttırmak istediğini belirtti.


  Toptan, uzlaşma arıyor

TBMM Başkanı Köksal Toptan, Anayasa ve bazı yasalarda değişiklik için kurulacak uzlaşma komisyonlarına CHP’nin üye vermemesi üzerine, AKP, MHP ve DTP grup başkanvekilleriyle görüşecek.


  Bala’da, 4.5’lik sarsıntı

ANKARA'NIN Bala ilçesinde orta şiddette deprem meydana geldi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsünden alınan bilgiye göre, saat 09.36’da, merkez üssü Bala’nın Afşar kasabası olan 4.5 büyüklüğünde bir sarsıntı kaydedildi.


  “Kaçaklar” firarda

ÇANAKKALE'DE, yasa dışı yollardan yurt dışına çıkmak isterken yakalanan ve yasal işlemler için bir binada bekletilen 53 kaçaktan 24’ünün kaçtığı bildirildi.


  Üyeliğiniz size bağlı

Hollanda Dışişleri Bakanı Maxime Verhagen; Türkiye’nin, üyelik şartlarının tamamını karşılaması halindE AB’ye üye olmasına desteklerinin sürdüğünü hatırlatarak, “Şartlar çok açık. Türkiye, üyeliğe giden yolun anahtarını kendi elinde taşıyor. Biz de bu yolda yardım etmeye hazırız” dedi.


  Üyeliğimizden AB de kazançlı çıkacak

CumhurbaşkanI Abdullah Gül, Türkiye’nin müzakere sürecini tamamlayarak AB üyesi olmasının Avrupa’ya da birçok yönden katkısı olacağına işaret ederek, ‘’İlişkilerimiz her zaman kazan-kazan tecrübesine dayandı. Ve bunun gelecekte de böyle olacağına derinden inanıyorum’’ dedi.


  İki tahliye

‘’Ergenekon’’ soruşturması kapsamında yapılan son operasyonda tutuklanan 6 kişiden Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu Üyesi emekli Hakim Albay Tanju Güvendiren ile tıp doktoru Hüseyin Nazlıkul hakkında tahliye kararı çıktı.


  MHP’den Babaoğlu’na golf eleştirisi

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, şehit haberlerinin duyulduğu gün Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu’nun golf oynamasıyla ilgili olarak, “Terörle mücadele konusunda kurumlarımızın başındakilerin bulundukları ortamlara ve söyledikleri sözlere büyük itina göstermeleri gerektiği açıktır” dedi.


  Çakıcı’nın cezasına yeni TCK indirimi

Alaattİn Çakıcı’nın, 8 yıl önce Karagümrük Spor Kulübü Lokali’ne yönelik silâhlı saldırıya ilişkin ‘’suç işlemek için örgüt kurmak’’ suçundan çarptırıldığı 3 yıl 4 ay hapis cezası, yeni Türk Ceza Kanunu’na (TCK) uyarlanma amacıyla görülen dâvâda 2 yıl 1 aya indirildi.


  Golf oynayan Türk general tepki topladı

Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu’nun Aktütün saldırı sırasında golf oynadığının ortaya çıkması ile başlayan tartışmaları İngiliz The Guardian gazetesi sayfasına taşıdı.


  Orgeneral Başbuğ’dan Bahçeli’ye ziyaret

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi ziyaret etti.


  Terör yasa çıkarmakla önlenmez

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Devlet Bakanı Cemil Çiçek, terör sorununun sadece yasa çıkarmakla çözülemeyeceğini söyledi.


  Tarihimizi ciddiyetsiz memurlar tahrip etti

ESKİ Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, son zamanlarda, ‘’tarihi belgelerle yazamazsanız diye moda haline gelen nutuklar atılmaya başlandığını’’ ifade ederek, ‘’Tarihi kafana göre yazarsan bu tarih, tarih olamaz’’ dedi.


  Cerrahlar yeni teknikler öğrenecek

İstanbul Üniversitesi (İÜ) ile Hollanda’nın Amsterdam Üniversitesi tarafından düzenlenen ‘’Hands On Live’’ kongresi, Ceylan Intercontinental Hotel’de başladı. Üroloji alanındaki uluslar arası kongrede cerrahlar hem simülatörlerle el becerilerini geliştirme fırsatı bulacak hem de canlı yayın aracılığıyla prostat ve taş kırma ameliyatlarını izleyecek.


  Erzurum’da 104 daire boşaltıldı

Erzurum’un Yıldızkent semtindeki bir alışveriş merkeziin inşaatında toprak kayması meydana geldi.


  Trafik kazasında 18 tarım işçisi yaralandı

Muğla’da meydana gelen trafik kazasında, aralarında hamile 2 kadının da bulunduğu 18 tarım işçisi yaralandı.


  Arı kovanlarında uyuşturucu ele geçirildi

Kütahya’nIn Tavşanlı ilçesinde arı kovanlarına gizlenmiş 11 kilogram esrar ele geçirilirken, iki ayrı operasyonda 4 kişi gözaltına alındı.


  Polis, izinsiz gösteri yapan grupları dağıttı

Ümranİye, Maltepe ve Pendik’te izinsiz gösteri yapan gruplar, polis tarafından dağıtıldı. Sınır ötesi operasyonla ilgili tezkerenin kabul edilmesini protesto gerekçesiyle Ümraniye Mustafa Kemal Mahallesi, Maltepe Gülsuyu ve Pendik Ahmet Yesevi Mahallesinde toplanan yüzleri maskeli kişiler, yollara kurdukları barikatları ateşe verdi.



 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır