"Gerçekten" haber verir 13 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

SIRADA ESTONYA VAR

2010 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde 5. Grup'ta Türkiye, Bosna-Hersek'i 2-1 yenmesine karşın averajla Belçika'nın ardından 3. sırada yer aldı.

5. Grupta yapılan diğer karşılaşmalarda İspanya, Estonya'yı deplasmanda 3-0 yenerken, Belçika'da Brüksel'deki karşılaşmada Ermenistan'ı 2-0 mağlup etti. Grupta 15 Ekim Çarşamba günü oynanacak maçlarda, Bosna-Hersek-Ermenistan, Estonya-Türkiye ve Belçika-İspanya takımları karşı karşıya gelecek.

ARDA: OYNAYAN TAKIM BİZDİK

A Milli Takımının başarılı futbolcularından Arda Turan, Bosna-Hersek karşısında rakipleri karşısında iyi mücadele ettiklerini belirterek, ''Maçı 1-0 kaybetseydik bile bu takım alkışlanmalıydı. Oynayan takım bizdik'' dedi. Arda, sakatlığı konusundaki soruyu, ''Şu an iyiyim. Darbeler yıpratıyor. Ama ben sahaya sağlam çıkıyorum'' diye yanıtladı. Bosna Hersek'in iyi bir takım olduğunu ifade eden genç oyuncu, ''Ama bu maçta karşımızda sahada yoktu. Pozisyonları bulan bizdik. Bugün oynayan genç arkadaşlarla da kenetlendik. İlk defa milli olan arkadaşlar vardı. Herkes elinden geleni yaptı'' şeklinde konuştu.

SABRİ: KENDİME GÜVENİYORUM

Milli takımın başarılı isimlerinden Sabri Sarıoğlu ise elinden geleni yaptığını dile getirerek, ''Uzun süreli bir sakatlığım vardı. Etkisinden yeni yeni çıkıyorum. Kazanma hırsımız, savaşma azmimizle maçı çevirdik'' diye konuştu. Sabri, duran toplarla ilgili bir soruyu ''İlk topu Arda'nın kullanması gerekiyordu. Ancak Arda benim kullanmamı istedi. Bu konuda eleştirilsem de kendime güveniyorum'' diye cevapladı. Servet ise Bosna-Hersek önünde iki güzel gol bulduklarını, rakiplerinin pozisyonu dahi bulunmadığını, kendileri açısından 3 puanın önemli olduğunu dile getirdi.

TERİM: ÇOK ÖNEMLİ BİR GALİBİYET

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim ise BosnaHersek karşısında çok önemli bir galibiyet aldıklarını söyledi. Fatih Terim, 1314'e yakın sakat oyuncularının bulunduğunu hatırlatarak, ''Yaş ortalamamız 2324. 1718 yaşındaki Batuhan çıkıyor, yerine 21 yaşındaki Nuri giriyor. 75. dakikaya kadar 17 şutumuz var. Bu arada rakibin de gol girişimi sadece 4. sonlarda korumak için biraz çekilince, kalemize gelebildiler. Topa yüzde 65 sahip olma oranı olmuş. Sürekli oyunu ileri itmeye çalıştık. Pozitif oynamaya çalıştık'' şeklinde konuştu. Fatih Terim, ''Bu galibiyet çok önemliydi. İyi oynadığımızı düşünüyorum. BosnaHersek gerçekten iyi takım ve iyi oyuncuları var. bu kadar eksikle 3 puan almaktan mutluyum'' diyerek sözlerini tamamladı.

13.10.2008


 

Türkiye, Bosna-Hersek'i afallattı

ULUSLARARASI Futbol Federasyonları Birliği (FIFA), Türkiye'nin 2010 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde Bosna Hersek'i 2/1 yendiği maçın sonucunu, ''Formunu bulan Türkiye, Bosna Hersek'i afallattı'' başlıklı haberle duyurdu.

19. Dünya Kupası Avrupa elemelerinde, 5. Grup'ta mücadele eden (A) Milliler'in, evinde ağırladığı BosnaHersek'i 21 yenerek, puanını 7'ye yükselttiği maça ilişkin FIFA'nın internet sitesinde yayımlanan haberde, Dzeko'nun 27. dakikada attığı golle, konuk takımın 1-0 öne geçtiği belirtildi. Maçın 51. dakikasında, Sabri'nin kullandığı serbest vuruşta, ceza alanı içinde Dzeko'nun kafasından ağlara giden topun, Türkiye'ye getirdiği beraberliğin anlatıldığı haberde, Mevlüt'ün, 66. dakikadaki golüyle galibiyetin mimarı olduğu ifade edildi. Avrupa Futbol Federasyonları Birliği'nin (UEFA) internet sitesinde yer alan haberde de kırmızıbeyazlı ekipte Semih, Nihat ve Gökhan Ünal'ın bulunmadığına dikkat çekilirken, Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim'in, 17 yaşındaki forvet oyuncusu Batuhan'ı milli takıma ilk kez çağırdığı ifade edildi. Haberde, maça parlak bir başlangıç yapan Türkiye'nin, baskılı bir oyun sergilediği kaydedildi.

13.10.2008


 

İzlanda teknik direktörü Hollanda'da parasız kaldı

DÜNYADA banka krizinden en büyük darbeyi alan ve en zengin ülkeler arasında sayılan İzlanda'nın milli futbol takımı teknik direktörü Eyjolfur Sverrisson, Hollanda ile yaptıkları maç sonrası ATM'den para çekmek istedi, ancak banka para vermeyince parasız kaldı.

Sverrisson, bu duruma anlayış gösterdiğini, ancak parasız ortada kalmanın da güzel bir şey olmadığını dile getirdi. Öte yandan, Rotterdam'da oynanacak olan hentbol bayan milli takımlar turnuvasına, İzlanda Bayan Milli Hentbol Takımı, sponsorun ödemeleri durdurması nedeniyle ülke dışına çıkamadığı için katılmadı.

13.10.2008


 

Kazak futbolculara forma değiştirme yasağı geldi

KAZAKİSTAN Futbol Federasyonu, İngiltere maçından sonra Kazak oyuncuların İngiliz futbolcularla forma değiştirmesini yasakladı.

Kazakistan Futbol Federasyonu'nun, İngiliz medyasında, Kazak oyuncuların bir spor dükkanına girerek özellikle Rooney'nin formalarını topladığının ileri sürülmesi üzerine bu kararı aldığı bildirildi. Federasyondan yapılan açıklamada, Kazaklar'ın gururlu bir millet olduğunu, forma değişimini yasaklayarak göstermek istedikleri belirtildi. Bu arada, Kazakistan ile İngiltere arasında oynanan maçı Kazakistan 5-1 kaybetti.

13.10.2008


 

Melbourne Maratonu'nu Etiyopyalı Fekadu kazandı

ULUSLARARASI Melbourne Maratonu'nun birincisi, erkeklerde Etiyopyalı Asnake Fekadu, bayanlarda Japon Mai Tagami oldu.

Avustralya'nın Melbourne kentinde, şiddetli rüzgar altında 20 bine yakın sporcunun katılımıyla gerçekleşen maratonda, Fekadu 2 saat 17 dakika ile erkeklerin şampiyonu oldu. Geçen yılın da 2.'si olan Kenyalı Josphat Mwangi'nin 2. olduğu yarışı, Etiyopyalı Yared Mekonnen 3. tamamladı. Bayanlarda 2 saat 38 dakika ile Tagami'nin birinci olduğu mücadelede, Avustralyalı Michelle Bleakley 2., vatandaşı Jenny Wickham da 3. oldu.

13.10.2008


 

Antalya Cup'ta Bursa'yı 2-1 yenen Konya birinci

ANTALYA'DA düzenlenen Antalya Cup Turnuvası'nın finalinde Konyaspor, Bursapor'u 2-1 yenerek kupanın sahibi oldu.

Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Çolaklı beldesindeki Süral Otel'in sahasında yapılan maça, her iki takım da yedek ağırlıklı kadroyla çıktı. Konyaspor, maçın ilk yarısını Caner ile Ferdi'nin attığı gollerle 2-0 önde tamamladı. İkinci yarıya etkili başlayan Bursaspor, penaltıdan Gökhan ile bulduğu gole rağmen girdiği pozisyonları değerlendiremedi ve karşılaşmayı Konyaspor 2-1 kazanarak kupanın sahibi oldu. Turnuvanın diğer maçında ise Denizlispor'u 1-0 yenen Sivasspor, üçüncülüğü elde etti.

13.10.2008


 

Guiza: F.Bahçe'de 4 yıl kalacağımı sanmıyorum

Fenerbahçe'nin İspanyol futbolcusu Daniel Güiza, ''Fenerbahçe ile yaptığım 4 yıllık sözleşmeyi tamamlayabileceğimi sanmıyorum'' dedi.

Güiza, İspanyol Marca gazetesine yaptığı açıklamada, sarı-lacivertli takımda işlerin yolunda gitmediğini belirterek, ''Takım vermesi gerekeni veremiyor, bu kötü'' diye konuştu. Durumu ''kötü'' olarak tanımlayan İspanyol oyuncu, 4 yıllık sözleşmesinin sonuna kadar İstanbul'da kalabileceğini sanmadığını söyledi.

13.10.2008


 

Beşiktaş'ın Demirören'e 50 milyon YTL borcu var

BEŞİKTAŞ Kulübü Genel Sekreteri Kenan Öner, yeni teknik direktörleri Mustafa Denizli'nin başarılı olacağına inandığını söyledi.

Ritz Carlton Oteli'nde gerçekleştirilen toplantıda yönetim kurulu faaliyet raporunu okuyan Kenan Öner, kısa süre önce teknik direktör değişikliğine gittiklerini hatırlatarak, 'Çalışanımızın arkasından konuşmak istemiyoruz. Bundan sonra başarılar diliyoruz. Yıllardan beri hem sporculuğunda hem de teknik adamlığında Beşiktaş'a gelmek için istekli olan Mustafa Denizli ile anlaştık. Başarılı olacağına da inanıyoruz'' diye konuştu.

TOPLAM BORÇ 115.6 MİLYON YTL

Beşiktaş Kulübü'nün toplam borcunun 115.6 milyon YTL olduğu açıklandı. Denetleme Kurulu Başkanı Alper Kuş, siyah-beyazlı kulübün toplam borcunun 115.6 milyon YTL olduğunu, bu borcun 50.6 milyon YTL'sinin Kulüp Başkanı Yıldırım Demirören'e olduğunu ifade etti.

13.10.2008


 

FORMULA 1'DE ALONSO SÜRPRİZİ

FORMULA 1 Dünya Şampiyonası'nda sezonun 16. yarışı olan Japonya Grand Prix'sini, Renault'nun İspanyol pilotu Fernando Alonso kazandı.

Japonya'nın Fuji Pisti'nde, 67 tur üzerinden yapılan yarışa 4. sırada başlayan ve 2 dünya şampiyonluğu bulunanAlonso, mücadeleyi 1 saat 30 dakika 21,892 saniyelik zamanıyla ilk sırada tamamlayarak, bu sezonda 2. grand prix galibiyetini elde etti. Yarışta, Kanada Grand Prix'sinin birincisi, BMW Sauber'in Polonyalı pilotu Robert Kubica 2. olurken, Malezya ve İspanya Grand Prix'lerinin şampiyonu Fin Kimi Raikkonen de takımı Ferrari'ye üçüncülüğü getirdi. Avustralya, Monaco, İngiltere ve Almanya Grand Prix'lerinin galibi McLaren Mercedes'in İngiliz pilotu Lewis Hamilton ise ilk sırada (Pole position) başladığı yarışta, ilk turda yoldan çıkıp, ikincisinde de Ferrari'nin Brezilyalı pilotu Felipe Massa ile çarpışarak spin atınca, oldukça geriye düştü ve yarışı 12. sırada tamamlayabildi. Massa da 5. sırada başladığı mücadelede 8. oldu. Bu arada Hamilton, ilk virajda aracını Kimi Raikkonen'in önüne kırıp, kaosa neden olduğu, Massa da 2. turda Hamilton ile çarpışıp, rakibinin spin atmasına yol açtığı için servis alanından geçme cezası aldı.

13.10.2008


 

Bu takıma güveniyoruz

Milli maçlarda alıştığımız bir durum haline geldi. Önce gol yemek sonra maçı çevirmek.

Öyle ki, Bosna-Hersek golü bulduktan sonra futbolcularımız panik olmaya gereksinim duymadı. Bu durum milli takım adına iyi bir gelişme. Tribünlerin ekibimize olan güveni maçın son dakikalarına kadar devam ediyor. Genç ve istekli bir takımımız var. Ve biliyoruz ki, yediğimizden fazlasını atıp, maçtan galip geleceğimize inanıyoruz.

Kaleci Volkan'ın hatası yüzünden yine gol yedik. Her maçta da kaleci yüzünden gol yiyeceksek bu işin sonu gelmez. Maç boyunca Volkan'a önemli işler düşmedi ama duran bir topu kalemizde gol olarak gördük. Yediğimiz bu golde en büyük hata elbette Volkan'ındı. Böyle acemice hava topuna çıkılır mı? Volkan'ın topa doğru hamle yapmasından top kaleye girmeden golün olacağı anlaşıldı. Volkan acilen kendisini toparlamalı. Bu formsuzluğuyla Fenerbahçe'deki yerini de kaptırabilir. Zira Fenerbahçe'nin kaleci arayışı içerisinde olduğunu biliyoruz.

Bu maçın yıldızı olan Sabri'yi tebrik etmek gerekiyor. Uzun süredir sahalarda olmamasına rağmen dönüşü muhteşem oldu. Bosna karşısında Milli Takımın sağ kanadında çok başarılı bir performans ortaya koydu. Önünde oynayan Kazım'ın defansa yeterince destek vermemesinden dolayı arkasında boşluklar verdi. Fakat hızı ve çabukluğuyla zamanında müdahalelerde bulunarak bu pozisyonların tehlikeye dönüşmesini engelledi. Yaptığı ortalar, rakip kaleye gönderdiği şutlar ve atılan iki goldeki asistleriyle Emre'nin yokluğunda takımın lideri oldu.

Savunmamızda görev alan İbrahim Kaş'ın İspanya'nın orta düzey bir takımı olmasına rağmen Gatefe'ye gitmiş olmasının faydalı olmuş olduğunu söylemeliyim. Türkiye'de kalsaydı şu an onun yerinde bir başkası forma giyiyor olabilirdi. Bosna karşısında da yaptığı bir iki hatanın yanında iyiydi. Servet ve orta sahada görev alan Ayhan da göze batan dikkat çeken bir performans ortaya koydular. Aurello ise çalışkanlığı ile bildiğimiz gibiydi. Kanatlarımızın iki ismi Arda ve Kazım rakibin kendi kalesine çok yaslanması ve bu oyunculara karşı dikkatli olması neticesinde etkili olamadılar.

Mevlüt Erdinç ise attığı gole rağmen kaçırdığı net pozisyonlarla saç baş yoldurttu. Şanssız bir şekilde sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kalan genç Batuhan ise sakatlana kadar bir varlık gösteremedi. Fatih Terim, Batuhan'ın yerine Nuri'ye şans verdi ve Kazım'ı ileriye çekti. Nuri'nin yerine golcü Halil Altıntop'un girmesi daha isabetli olurdu. Halil'in farkını oyuna dahil olduktan sonra hep beraber gördük.

Çarşamba akşamı deplasmanda oynayacağımız Estonya maçında hatalarımızdan ders alarak sahaya çıkarsak daha kolay bir galibiyet alacağımızı düşünüyorum.

EFE KIRMIZI

13.10.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır