"Gerçekten" haber verir 13 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Görme engelliden hız rekoru

Fransa’da, görme engelli bir sürücü Lamborghini Gallardo marka otomobiliyle saatte 308,780 kilometre hıza ulaşarak bu alandaki dünya rekorunu kırdı.


Plâstik, dünyamızı mahvediyor

DİCLE Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Dr. Temel, yaptığı açıklamada, sanayinin ilerlemesi ile birlikte başlayan insanın tabiata yönelik ac

Almanya’ya Anadolu camisi

Almanya’da Frankfurt yakınlarındaki Haiger şehrinde Anadolu Camisi törenle açıldı.


  NASA, yeni Mars aracını hazırlıyor

Amerİkan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), Mars’a gelecek yıl göndermeyi planladığı yeni sofistike robot için çalışmalarını hızlandırdı.


  Terörle mücadelede “özeleştiri” çağrısı

DP Genel Başkan Yardımcısı Sabri Erdil, ‘’terör konusunda tüm devlet birimlerinin özeleştiri yapmaları gerektiğini’’ belirtti. “Demokratik bir ülkede bu özeleştirinin yapılmaması çok büyük bir eksiklik ve zafiyettir” diyen Erdil, terörle mücadelenin iç barışın tesisi ile mümkün olduğunu kaydetti.


  Fikre baskıyla AB’ye girilmez

Yazarlar Birliği PEN’in Almanya şubesi Başkanı Johano Strasser, Türkiye’deki fikir özgürlüğü ihlâllerini ve 301 uygulamalarını eleştirerek, geçen üç yıl içinde bin kadar yazarın hukukî takibata uğradığını söyledi. Strasser, “Fikre karşı kısıtlamalar olduğu sürece Türkiye, AB’ye üye olamaz” dedi.


  Babacan: Dünya barışına, katkımız büyük

DIşİşlerİ Bakanı Ali Babacan, 17 Ekimde Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulunda yapılacak ve Türkiye’nin de aday olduğu BM Güvenlik Konseyi geçici üyeliği seçimleri için ABD’ye gitti.


  Talat ile Hristofyas, 4. kez buluşuyor

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas, kapsamlı Kıbrıs müzakereleri çerçevesinde bugün dördüncü kez bir araya gelecek.


  Patlayıcı sağladıkları iddia edilen 2 kişi gözaltında

İstanbul’da patlayıcıyla önceki gün yakalanan kadına patlayıcı maddeleri temin ettikleri iddia edilen 2 kişi, Van’da gözaltına alındı.


  Üniversiteli kapkaççılar

İzmİr’İn Balçova ilçesinde bir genç kızın çantasını zorla aldıktan sonra kaçmak isterken polisin yakaladığı 2 zanlının, üniversite öğrencisi olduğu ortaya çıktı.


  İstanbul’da su kesintisi

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), yarın 14 saat süreyle Esenler, Bayrampaşa ve Gaziosmanpaşa ilçelerinin bazı mahallerinde su kesintisi uygulayacak.


  Öğrenci affı yarın Mecliste

TBMM’nin bu haftaki yoğun gündeminde, üniversitelerde öğrenci affını düzenleyen kanun tasarısı yer alıyor.


  Yalova Üniversitesi tanıtıldı

YENİ AÇILAN Yalova Üniversitesine kurucu rektör olarak atanan Prof. Dr. Niyazi Eruslu, düzenlenen tanıtım toplantısında üniversite hakkında bilgi verdi.


  Kültürümüz yozlaşıyorsa medyanın vebali var

AKSARAY Valisi Sebati Buyuran, ‘’Kültürümüz yozlaşıyorsa bunda özellikle görsel medyanın vebali vardır’’ dedi.


  İngiltere, alkole çare arıyor

ALKOLİZMİN hızla yayıldığı İngiltere’de hükümetin bazı yasal tedbirler almaya hazırlandığı ve bu çerçevede marketlerde tanıtım için içki tadımı ile barlarda kadınlara alkollü içecek ikramının sınırlandırılacağı bildirildi.


  Doğu’da sıcaklıklar 2-3 derece artacak

DOĞU Anadolu Bölgesi’nde sıcaklıkların Çarşamba gününe kadar 23 derece artacağı bildirildi.


  Türkiye, yeni hava füze sistemleri alacak

DAHA güçlü ve etkin bir hava savunma ağı oluşturulması amacıyla gündeme alınan füze sistemleri için düğmeye basıldı.


  SGK il müdürleri kampa alınacak

SOSYAL Güvenlik Kurumu (SGK), il müdürlerini Kızılcahamam’da 5 günlük kampta bir araya getirecek. SGK Başkan Vekili Fatih Acar, il müdürleriyle 2024 Ekim arasında yapacakları kamp çalışmasını çok önemsediklerini söyledi.


  Kamu-Sen’den “borçlanmayın” uyarısı

TÜRKİYE Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonunca (Türkiye KamuSen), vatandaşa, bu dönemde, “borçlanarak araba ya da ev almaması, altın benzeri yastık altı tasarrufları bozdurmaması” tavsiyesinde bulunuldu.


  Uras: Terörle sonuç alınmaz

ÖZGÜRLÜK ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Genel Başkanı Ufuk Uras, ‘’Şiddetle, terörle sonuç almak mümkün değil.


  İzinsiz gösteride 30 gözaltı

ŞİŞLİ'DE metro istasyonu çıkışında oturma eylemi başlatan gruba müdahale eden polis, yaklaşık 30 kişiyi gözaltına aldı.


  Kapıkule'de TIR kuyruğu

KAPIKULE, Sınır Kapısında, yurt dışına çıkış yapacak 600 civarında TIR, 15 kilometre uzunluğunda kuyruk oluşturdu.


  TÜRK EŞİ ÖLÜNCE MÜSLÜMAN OLDU

Manİsa’nIn Kırkağaç ilçesinde, Alman uyruklu Samia Alexandra Yasmin Karaca, Müslüman olarak ‘’Yasemin’’ adını aldı.


  MYO’ların prestijini arttıracağız

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, ABD’ye gelme amaçlarından en önemlilerinden birinin, Türkiye’deki meslek yüksekokullarının durumlarını düzeltmek ve prestijlerini arttırmak amacıyla ABD’deki meslek yüksekokullarıyla işbirliği yapmak olduğunu söyledi.


  Malî krizden beter

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu’nun bir araştırmasına göre, küresel ekonomi, şu an yaşanmakta olan malî krizden daha fazla parayı ormanların yok olmasıyla kaybediyor.


  Ek yerleştirme başvurularında son gün

Ünİversİtelerdekİ boş kontenjanlara yapılacak ek yerleştirme için başvurular bugün sona eriyor. Adaylar, ek yerleştirme için hazırlanan kılavuza, ÖSYM’nin ‘’www.osym.gov.tr’’ internet adresinden ulaşabilecekler.


  Hızlı tren makinistlerini İspanyollar eğitecek

Ankara-Eskişehir hızlı tren hattında tren setlerini kullanacak makinistlerin eğitimlerine bugün başlanacak. TCDD yetkililerinden edinilen bilgiye göre, 24 hızlı tren makinisti, Ankara’daki Behiçbey Loko Bakım Atölyesinde eğitim alacak.


  HER YIL BAŞKA BİR YERDE BÜYÜYORLAR

Antalya’nın Serik ve Manavgat ilçelerinde 31 Temmuz’da çıkan ve beş gün süren yangından arta kalan orman ürünleri ihaleyle satışa çıkarıldı. Bölgeye; katırları, iş aletleri ve ev eşyalarıyla gelen aileler, kurdukları derme çatma kulübelere yerleşti.



 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır