"Gerçekten" haber verir 13 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Clintonlar resmen Obama’ya döndü

ABD’de 4 Kasımda yapılacak başkanlık seçiminde, 232 yıllık ABD tarihinde ilk siyahî başkan olmak için çalışan Barack Obama’ya, önceki Başkan Bill Clinton ve eşi Senatör Hillary Clinton’dan artık tam resmi destek geliyor.


Castro: Obama’nın yaşaması mû'cize

Küba lideri Fidel Castro, ABD başkanlık seçiminin Demokrat Parti adayı Barack Obama’nın, Martin Luther King gibi suikasta kurban gitmemesinin ‘’mû'ciz

Kuzey Kore, terör listesinden çıktı

ABD’nİn teröre destek veren ülkeler listesinden çıkarılan Kuzey Kore, bunu memnuniyetle karşılayarak yeniden nükleer silâhlardan arınma sürecine girdi


  Ayrılıkçı lider sadece bağımsızlık istiyor !

Trandİnyester ayrılıkçı bölge lideri İgor Smirnov, Moldova’dan sadece bağımsızlık istediklerini söyledi. Smirnov, Avrupa Birliği (AB) Moldova özel temsilcisi Kalman Miczey ile görüştü.


  İran’dan ABD’ye iki şart

İran, şatlarının kabul edilmesi halinde ABD’yle doğrudan müzakerelere başlayabileceğini bildirdi.


  Kürt yönetimi ile gizli görüşme

Türkİye’nİn bölücü terör örgütüne karşı birlikte atılacak adımları gözden geçirmek için Iraklı Kürtlerle görüşmeye hazırlandığı yönündeki haberlerin ardından, bölgesel yönetimle gizli olarak zaten görüşüldüğü ortaya çıktı.


  ABD, AFGANİSTAN’DA AŞİRET LİDERLERİNE OYNUYOR

Afganİstan’da muhtemel bir başarısızlıktan endişe duyan ABD’nin bu ülkedeki aşiret milislerinin yetkisini yaymaya dayalı yeni bir strateji geliştirebileceği ileri sürüldü.


  ABD, yine Pakistan topraklarına saldırdı

Pakİstan’In Afganistan sınırındaki Kuzey Veziristan bölgesine ABD’nin füze saldırısında bulunduğu ve ilk belirlemelere göre 3 kişinin öldüğü kaydedildi.



 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır