"Gerçekten" haber verir 15 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

MELBOURNE’DA BAYRAM ŞENLİĞİ

MELBOURNE'DE yaşayan Müslümanlar bayram şenliğinde buluştu.


Esnafa, İslâm ahlâkı dersi

BİTLİS'İN Adilcevaz ilçesinde esnafa “İslâm’da alış veriş ve ticaret ahlâkı” kitabı dağıtıldı.

Panda’nın gen haritası çıkarıldı

ÇİN'DE bilim adamları, pandanın gen haritasını genel hatlarıyla çıkarmayı başardı.


  İngiltere’yi örümcek istilâ etti

BİLİM adamları, egzotik böcek türlerinin İngiltere’yi “istilâ” etmekte olduğunu açıkladı.


  Bazı çift sim kartlı telefonlar toplatılacak

TELEKOMÜNİKASYON Kurumu Başkanı Tayfun Acarer, piyasada satılan 8 çift sim kartlı cep telefonunun teknik özelliklerinin standartlara uygun olmadığını tesbit ettiklerini bildirerek, kısa sürede adlarını açıklayacakları bu ürünlerin iade edilebileceğini ve toplatılacağını kaydetti.


  İşkence iddiasına 19 uzaklaştırma

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Engin Ceber’in, cezaevinde kötü muamele ve işkence sonucunda öldüğü iddiasıyla ilgili 19 kişinin, geçici olarak görevden uzaklaştırıldığını söyledi. “Devletim ve hükümetim adına yakınlarından özür diliyorum. Sorumluları kimse, sonuna kadar gidilecektir. Kimsenin şüphesi olmasın” diyen Şahin, Adalet Bakanı olarak üzüntüsünün sonsuz olduğunu dile getirdi.


  Yeni işsizler oluşturulmasın

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulundan yapılan açıklamada, önceki yıllarda yaşanan ekonomik krizler sırasında işsiz kalanlar arasında en yüksek oranı gazetecilerin oluşturduğu vurgulanarak, yeni işsizler ortaya çıkmaması için sağduyulu önlemler alınması gerektiği bildirildi.


  AB, dünya barışı için şans

RİZE Valisi Kasım Esen, dünyanın yeniden huzuru ve barışı aradığını, Avrupa Birliği’nin (AB) bunun için bir şans olduğunu belirtti.


  Katılım süreci Türkiye için önemli

AB amacının Türkiye için önemine işaret eden ABD’nin Ankara Büyükelçisi Ross Wilson, “AB’ye katılım süreci, Türkiye’nin kendi iç düzenlemelerini oluşturması anlamında çok önemli” dedi.


  İçişleri müfettiş görevlendirdi

İÇİŞLERİ Bakanlığı, Engin Ceber’in ölümüyle ilgili iddiaları araştırmak üzere bir mülkiye baş müfettişi ile bir polis baş müfettişi görevlendirdi.


  Türkiye’nin vizyonu tartışılacak

TÜRKİYE'NİN Stratejik Vizyonu 2023 Kongresi, TASAM (Türk Asya Stratejik Araştırmalar Merkezi) tarafından, 15-16 Ekim 2008 tarihleri arasında İstanbul, Cevahir Kongre Merkezi’nde gerçekleştiriliyor.


  Memura ayrıcalık kalkıyor

SOSYAL Güvenlik Kurumu (SGK) Başkan Vekili Fatih Acar, önümüzdeki süreçte muayeneler için sigortalılardan katılım payı alınması uygulamasının devlet memurlarını da kapsayacağını ifade etti.


  TTK’ya rekor başvuru

Türkiye Taşkömürü Kurumunda 3 bin kişinin istihdam edileceği maden ocaklarında çalışmak için 6 günde 22 bin 767 kişinin başvurduğu bildirildi. 6 Ekim’de başlayan müracaatlar 17 Ekim’de sona erecek.


  Elektrik yok, eğitim yok!

TRAKYA Üniversitesi (TÜ) Havsa Meslek Yüksekokulu’nun elektiriği abone olmadığı gerekçesiyle Trakya Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi’nce (TREDAŞ) kesildi.


  Sokak çocukları depresyonda

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığınca yapılan araştırmada, sokakta çalışan çocukların çalışmayan çocuklara oranla depresyon düzeyleri ölçülerek ailelerin içinde bulunduğu şartlar ve sokak şartlarının çocuklar üzerindeki etkilerine dikkat çekildi.


  İtfaiyeden baca temizliği uyarısı

ANKARA İtfaiye Daire Başkanı Faruk Kurutuz, vatandaşları baca temizliği konusunda uyararak, konutlarda yılda bir, sanayide altı ayda bir bacanın temizletilmesi gerektiğini belirtti.


  Demokrasi ve hukuktan dönüş yok

Başbakan Erdoğan, yapılması gerekenin “terör karşısında aklıselimle hareket etmek, kardeşliğimizi en üst seviyede vurgulayan bir dille meselelerimizi konuşmak” olduğunu ifade ederek, “Açık söylüyorum; Hukuktan vazgeçmeyeceğiz, demokrasiden bir tek geri adım atmayacağız” dedi.


  Osmanlı belgeleri gün yüzüne çıkıyor

KONYA İl Özel İdaresinin arşivlerinde bulunan Cumhuriyet öncesi döneme ait 217 adet defter, Bölge Yazma Eserler Müdürlüğüne devredilerek, araştırmacıların hizmetine sunulacak.


  Kızılay Genel Kurulu olağanüstü toplanacak

TÜRKİYE Kızılay Derneği Genel Kurulu, 29 Ekim Çarşamba günü olağanüstü toplanacak.


  Türkiye’ye, Pasifik ve Afrika desteği

TÜRKİYE'YE 17 Ekimde yapılacak Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi seçimlerinde Pasifik ve Afrika ülkelerinin destek sözü verdikleri öğrenildi.


  TÜBİTAK burslarına başvuru süresi uzatıldı

TÜBİTAK yurt içi yüksek lisans ve doktora burs programları için 7 Ekimde başlayan online başvuru süresi 24 Ekime kadar uzatıldı.


  Bahçeli’den, AKP’ye “bölücü” suçlaması

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Grup Toplantısında yaptığı konuşmada hüküme sert eliştirilerde bulundu.


  Fakirler için reform çağrısı

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, küresel mâlî sistemin, 21. yüzyılın sorunlarıyla daha iyi başedebilmesi ve özellikle dünyadaki fakirlerin korunması açısından “çok taraflılığa dayalı kapsamlı ve sistematik reformların” yapılması gerektiğini söyledi.


  17 yıldır açılamayan sağlık ocağı

Hatay’ın Yayladağı ilçesine bağlı Şakşak Köyü’nde, binası 17 yıl önce tamamlanan sağlık ocağı, aradan geçen yıllara rağmen, gerekli tıbbî cihaz alımı ve personel ataması yapılmadığı için açılamadı.


  Şehir hayatı Denizli horozunu tehdit ediyor

YAKLAŞIK 25 saniye ötebilmesi ve görüntüsüyle Denizli’nin simgesi olan ve arazide yetiştirilebildiği belirtilen Denizli horozlarının, şehirleşme sebebiyle tehdit altında olduğu ifade edildi.


  Bu kez kendileri için topluyorlar

DOĞU ve Güneydoğu illerinden Çukurova’nın bereketli topraklarına gelen tarım işçileri, pamuk hasadının sonuna yaklaşıldığı şu günlerde, tarlalarda kalan pamukları bu kez memleketlerinde kendilerine yatak, yastık ve yorgan yapmak için topluyor.


  Ankara’da ulaşım zammı bugün yürürlükte

BAŞŞEHİRDE toplu taşıma ücretlerine yapılan zam bugün yürürlüğe girecek.


  Yayladağı’nda 29 kaçak yakalandı

HATAY’IN Yayladağı ilçesinde, Türkiye’ye yasa dışı yollardan girdikleri belirlenen 29 kişi yakalandı.


  Kaya kartalının vefası

EDİRNE’DE avcılar tarafından yaralı bulunduktan sonra tedavi edilen kaya kartalı, tabiata bırakılmasına rağmen tedavi gördüğü yerden ayrılmıyor.


  7 yıldır otostop yaparak seyahat ediyor

KÜTAHYA’DA bir üniversite öğrencisi, şehirler arası yollarda 7 yıldır otostop yaparak seyahat ediyor.


  Türkiye’nin en büyük kongre merkezi 2009’da açılacak

TÜRKİYE’NİN en büyük kongre merkezi olacak Kuşadası Kongre Merkezi inşaatının, gelecek yıl yaz aylarında bitirileceği, ilk rezervasyonun da 2010 yılına alındığı bildirildi.



 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır