"Gerçekten" haber verir 15 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

 

MİLLîLERİMİZDEN YENİ BİR ZAFER BEKLİYORUZ

(A) Milli Futbol Takımı, 19. Dünya Kupası Avrupa elemeleri 5. Grup'taki 4. maçında bugün deplasmanda Estonya ile karşılaşacak.

Estonya'dan zaferle dönün

Başkent Tallinn'deki A. Le Cop Arena'da saat 21.30'da başlayacak ve TRT-1'den naklen yayınlanacak maçı Polonya Futbol Federasyonu'ndan Robert Malek yönetecek. Malek'in yardımcılıklarını Krysztof Myrmus ve Konrad Sapela yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Tomasz Mikulski. Grupta geride kalan 3'er maç sonrası 2 galibiyet ve 1 beraberliği olan Türkiye gol averajıyla 3. sırada yer alırken, bütün maçlarını yitiren Estonya ise averajla son sırada bulunuyor. 5. Grup'ta bugün ayrıca Belçika-İspanya ve Bosna Hersek-Ermenistan maçları yapılacak.

ESTONYA İLE 4. KARŞILAŞMA

Bugünkü Estonya-Türkiye maçıyla birlikte iki ülke (A) milli futbol takımları 4. kez karşı karşıya gelecek. Geride kalan 3 maçtan 1'ini Türkiye kazanırken, diğer 2'si berabere sonuçlandı. 2'si bugünkü maçın yapılacağı Estonya'nın başkenti Tallinn'de, 1'i de tarafsız saha olarak Almanya'nın Hamburg kentinde yapılan, tümü özel 3 maçta Türkiye'nin toplam 5 golüne, Estonya 2 golle cevap verdi.

MİLLİLERİN 85 YILDA 457. SINAVI

(A) Milli Futbol Takımı, Estonya ile yapacağı gruptaki 4. maçla birlikte 457. karşılaşmasına çıkacak. Türk Milli Takımı, 85 yıllık tarihinde, 240'ı resmi, 216'sı özel olmak üzere geride kalan toplam 456 maçta 160 galibiyet, 109 beraberlik alırken, 187 kez de rakiplerine yenildi. Ay-yıldızlı ekip bu maçlarda toplam 586 gol atarken, kalesinde ise 700 gol gördü.

Türkiye ikinci yarılarda açılıyor

TÜRK Milli Takımı, geride kalan 3 maçtaki gollerinin tamamını karşılaşmaların ikinci yarılarında attı. Ermenistan'ı deplasmanda 2-0, Bosna-Hersek'i İstanbul'da 2-1 yenen ve yine kendi evinde Belçika ile 1-1 berabere kalan ay-yıldızlı ekibin 5 golünün tamamı, müsabakaların ikinci 45 dakikalarında filelere gitti. Ermenistan maçında 61. dakikada Tuncay Şanlı, 77. dakikada da Semih Şentürk'ün golleriyle 2-0 kazanan Türkiye, 1-1'lik Belçika maçında 31. dakikada geriye düşmesine rağmen, 74. dakikada Emre Belözoğlu'nun penaltı golüyle beraberliği yakaladı. Son olarak da Bosna-Hersek karşısında ilk yarıyı 1-0 yenik kapatan Türk Milli Takımı, ikinci yarıda 51. dakikada Dzeko'nun kendi kalesine ve 66. dakikada Mevlüt Erdinç'in golleriyle 2-1 galip geldi.

15.10.2008


 

Fatih Terim deplasmanda kazanmayı biliyor

TÜRK Milli Takımı, Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim'in ikinci görev süresi içinde Dünya Kupası ve Avrupa Şampiyonası elemelerinde rakip sahalarda yaptığı 10 maçın 6'sını kazanırken, 2'sini yitirdi, 2'sinde de berabere kaldı.

6'sı Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu, 3'ü Dünya Kupası Eleme Grubu, 1'i de Dünya Kupası elemeleri baraj maçı olmak üzere, elemelerde rakip sahalardaki son 10 maçında toplam 16 gol atan milliler, kalelerinde ise 10 gol gördü. Ay-yıldızlı ekip, elemelerde rakip sahadaki son 10 maçından 9'unda rakip fileleri en az 1 kez havalandırırken, bu süre içinde sadece İsviçre ile yapılan 2006 Dünya Kupası Avrupa elemeleri baraj ilk maçında gol yollarında sessiz kaldı. Milliler ayrıca, deplasmanlardaki bu son 10 maçın 4'ünü gol yemeden tamamladı.

15.10.2008


 

Millî Takımda 3 maçta 23 futbolcu forma giydi

TÜRKİYE, 19. Dünya Kupası Avrupa elemeleri 5. Grup'ta, geride kalan 3'er maç sonrası en çok futbolcuya forma şansı veren ülke oldu.

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, sakat futbolcuların çokluğu nedeniyle ideal 11'inden geride kalan 3 maçta da yararlanamazken, milli takımda toplam 23 değişik futbolcu oynama şansı buldu. Volkan Demirel, Servet Çetin ve Arda Turan, elemelerdeki 3 maçta da 90'ar dakika sahada kalırken, Kazım Kazım ve Mevlüt Erdinç de çeşitli zaman dilimleri içinde bu 3 maçta oynayan diğer isimler oldu.

15.10.2008


 

Semih: Sakatlığım geçti

FENERBAHÇELİ futbolcu Semih Şentürk, önemli maçlarda görev alamadığı için çok üzgün olduğunu, ancak sakatlığının tamamen geçtiğini söyledi.

Sakatlığından dolayı uzun bir süredir forma giyemeyen golcü futbolcu Semih, ragones'in görev vermesi halinde Kocaelispor maçında oynamayı çok isteğini ifade etti Kendisini ait adresindeki internet sitesinde, "Güzel günler bizi bekliyor" başlığı altında bir yazı yayınlayan ve kulübün resmi internet sitesinde de yer alan açkılamsında Semih Şentürk, Fenerbahçe'nin sakatlıklar ve şanssızlıklar nedeniyle kötü bir başlangıç yaptığını, Kocaelispor maçıyla birlikte yakalayacakları seriyle taraftarları sevindireceklerini ve 3 kulvarda da başarılı olacakları dile getirdi. Semih Şentürk, yazısında şu görüşlere yer verdi: "Sezon başında yaşadığımız sakatlık ve talihsizliklerden dolayı sezona kötü bir başlangıç yaptık. Hocamıza yapılan eleştirilere rağmen, antrenmanlarda taktik ve teknik olarak gerçekten çok iyi antrenman yaptırıyor. Hocamızın bilgisine ve tecrübesine güveniyorum. Antrenmanlarda aldığımız taktiği, futbolcu arkadaşlarımla birlikte sahaya yansıtıp, sorumluluk aldığımız taktirde, bu şanssız ve kötü başlayan sezonda, şampiyonluğun en büyük adayı olduğumuzu göstereceğimiz inancını taşıyorum."

KOCAELİ'DE OYNAMAK İSTİYORUM

"Yaklaşık 5 haftadır yaşadığım ciddi sakatlıktan dolayı takımla birlikte çalışmalara katılamadım. Önemli lig ve Avrupa kupası maçlarında görev alamadığım için çok üzgünüm. Futbolu çok özledim. Bir an önce sahalara dönmeyi iple çekiyorum. Son 3 gündür takımla birlikte çalışmalara başladım ve sakatlığımın tamamen geçtiğini söyleyebilirim. Önümüzdeki lig maçı olan Kocaelispor maçında hocam da görev vermesi halinde oynamayı çok istiyorum."

15.10.2008


 

Morali düzelen Yattara'dan idmanda ‘gulu gulu’ dansı

LİDER Trabzonspor, pazar günü deplasmanda oynayacağı Galatasaray maçı hazırlıklarını Dün yaptığı idmanla sürdürdü.

Teknik direktör Ersun Yanal yönetiminde, M. Ali Yılmaz Tesisleri'nde yapılan antrenmana milli takım kamplarında yer alan Tolga, Ceyhun, Serkan, Barış, Onur, Song ve Slyva dışında tüm oyuncular katıldı. Kaleciler Tolga, Sylva ve Onur'un milli takım kamplarında olmasından dolayı kaleleri PAF takımının kalecileri korudu. Katar'ın Al Sadd kulübüne transferinin gerçekleşmemesinin ardından kondisyon açığını kapatmak için bir haftadır salonda çalışan İbrahima Yattara da takımla birlikte çalışmalara başladı. Neşeli hareketleri ile dikkat çeken Gineli futbolcunun, ısınma hareketleri sırasında arkadaşlarına yaptırdığı 'gulu gulu' dansı çalışmaya renk kattı.

15.10.2008


 

Potada F.Bahçe ve Beşiktaş Avrupa sınavına çıkıyor

FENERBAHÇE Bayan Basketbol Takımı, FIBA Avrupa Ligi (D) Grubu'ndaki ilk maçında bugün İstanbul'da Litvanya temsilcisi TEO Vilnius ile karşılaşacak.

Kadıköy Caferağa Spor Salonu'ndaki karşılaşma saat 19.30'da başlayacak. Fenerbahçe'nin grubunda ayrıca Slovakya'nın Maxima Broker Kosice, Rusya'nın Spartak Moskova Region, İtalya'nın Famila Schio ve Fransa'nın Lattes Montpellier takımları yer alıyor. Öte yandan Beşiktaş Cola Turka Bayan Basketbol Takımı, FIBA Avrupa Ligi'ndeki ilk maçında bugün Fransa'nın Bourges Basket takımıyla deplasmanda karşılaşacak. FIBA Avrupa Ligi'nde (A) Grubu'nda Halcon Avenida, TS Wisla Krakow, Bourges Basket, Nadezhda ve Mizo Pecs takımları ile mücadele edecek olan siyah-beyazlıların, Fransız ekibiyle deplasmanda oynayacağı ilk hafta maçı TSİ 21.00'de başlayacak.

15.10.2008


 

Voleybolcu Burak Hascan'a ömür boyu men cezası

VOLEYBOLCU Burak Hascan'a, doping numunesinin 2. kez pozitif çıkması nedeniyle voleybol müsabakalarından ömür boyu men cezası verildi.

Burak Hascan'ın 21.04.2007 tarihinde alınan ilk idrar numunesinde, sporcuda norandrosterone maddesi tespit edildi. Türkiye Voleybol Federasyonu Ceza Kurulu, sporcuya 2 yıl müsabakalardan men cezası verirken sporcunun, Tahkim Kurulu'na itirazı sonucu ceza, 10 aya indirildi. Hascan'dan 373 gün sonra alınan ikinci numunede de yine norandrosterone maddesi saptandı. Hascan, 'maddeyi tekrar kullanmadığı, rastlanan değerin, ilk kullanımından sonra maddenin vücuttan atılmayan kısmı olduğu' şeklinde kendisini savundu.

15.10.2008


 

Cumhuriyet'in 85. yılında 85 metreye dalacak

DÜNYA ve Türkiye rekortmeni milli yüzücü Cenk Devrim Ulusoy, Cumhuriyetin 85. yılında 85 metreye dalmayı hedefliyor.

Başarılı yüzücü yeni projesini hayata geçirebilmek için Akçansa'nın sponsorluğunda Kolin Otel'in yüzme havuzunda günde 6 saat çalışıyor. Ulusoy, dalışını 28 Ekim 2008 tarihinde Antalya'nın Kaş ilçesinde yapmayı planladığını belirtti.

15.10.2008


 

G.Saray-Trabzon derbisinde açık tribün bileti 30 YTL

GALATASARAY'IN Turkcell Süper Lig'de 19 Ekim Pazar günü lider Trabzonspor ile yapacağı 7. hafta maçının biletleri satışa çıkarıldı.

Ali Sami Yen Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak maçın biletleri Biletix'ten bu sabahtan itibaren satışa sunuldu. Karşılaşmanın bilet fiyatları şöyle: Numaralı tribün grup 1: 200 YTL, Numaralı tribün grup 2: 150 YTL, Kapalı tribün alt bölüm grup 1: 200 YTL, Kapalı tribün alt bölüm grup 2: 150 YTL, Yeni açık tribün alt ve üst bölümler: 30 YTL, Eski açık tribün: 30 YTL.

15.10.2008


 

Dünya Kupası macerası

A Milli Futbol takımı, 85 yıllık tarihinde daha önce Dünya Kupası finallerine sadece 2 kez katıldı.

1950'deki finallere ''masraflı olacak'' gerekçesiyle katılmayan Türkiye, 1954'de ise Franco adlı İtalyan çocuğun çektiği kura sonucu finallere gitti.1930 yılında Uruguay'da başlayan Dünya Kupası heyecanına, ilk kez 1950 Dünya Kupası Finalleri için ortak olan Türkiye, Avusturya'ya iki maçta da yenilmesine karşın, bu ülkenin finallere katılmama kararı alması üzerine, finallerde mücadele etme şansını yakaladı. Ancak Türkiye de FIFA'nın gösterdiği rakip olan Suriye'yi 7-0 yenmesine karşın, ''masraflı olacak'' gerekçesiyle Brezilya'daki finallere katılmaktan vazgeçti.

(A) Milli Futbol Takımı'nın katıldığı ilk Dünya Kupası, 1954'de İsviçre'de düzenlenen finaller oldu. Elemelerde İspanya'ya ilk maçta 4-1 yenilen, ikinci maçı 1-0 kazanan Türkiye, statü gereği tarafsız sahada (Roma) yapılan üçüncü maç 2-2 sonuçlanınca, iş kuraya kaldı. Franco adlı bir İtalyan çocuğun yaptığı kura çekimi sonucu, Türkiye finallere katılma hakkını elde etti. Finallerde, ilk maçında Almanya'ya 4-1 yenilen (A) Milli Futbol Takımı, Güney Kore'yi 7-0 yenmeyi başardı. Kurallar gereği bir kez daha Almanya ile karşılaşan Milli Takım, 7-2'lik yenilgiyle 1954 Dünya Kupası Finalleri'ne veda etti.

Türkiye, bir sonraki Dünya Kupası mücadelesine, FIFA'nın, maçlarını Asya grubunda oynatmak istemesi üzerine katılmadı. Avrupa grubunda yer almakta ısrarlı olan Türkiye, FIFA'yı protesto ederek, İsveç 1958 elemelerinde yer almadı. 1962 yılında Şili'de yapılan Dünya Kupası için elemelerde yeniden Avrupa grubunda mücadele eden (A) Milli Futbol Takımı, Norveç'i iki maçta da yenmesine karşın, Sovyetler Birliği'ne iki maçta da yenilince, final umutlarını tüketti. İngiltere 1966 ve Meksika 1970 finalleri için elemelerde başarısız sonuçlar alan Türkiye, Almanya 1974 Dünya Kupası elemelerinde, İtalya'nın ardından grubunda ikinci olabildi. Ay-yıldızlı ekip, Arjantin 1978, İspanya 1982 ve Meksika 1986 elemelerinde de umduğunu bulamadı.

Türkiye, 1990 Dünya Kupası Finalleri'ne katılma şansını son maçta Sovyetler Birliği'ne yenilince elinden kaçırdı. Türkiye, ABD 1994 ve Fransa 1998 Dünya Kupaları elemelerinde de amacına ulaşamadı. A Milli Takımı 2002 Dünya Kupası Finalleri için bileğinin hakkıyla vize aldı. Gruptaki ilk maçında Brezilya'ya 2-1 yenilen ay-yıldızlı ekip, Kosta Rika ile 1-1 berabere kalıp, son maçta Çin'i 3-0 yenerek gruptan averajla çıkmayı başardı. 2. turda ev sahibi ülkelerden Japonya'yı 1-0 yenmeyi başaran milliler, çeyrek finalde de Senegal'i ''altın gol''le 1-0 geçerek yarı finale çıktı. Yarı finalde yine Brezilya ile eşleşen ve 1-0 yenilen Türkiye, final şansını kaçırırken, üçüncülük maçında diğer ev sahibi Güney Kore'yi 3-2 yenip, tarihsel bir başarıyla üçüncülüğü elde etti. Türkiye, 2006 yılında Almanya'da düzenlenen 18. Dünya Kupası finallerine ise baraj maçlarında İsviçre'ye takılarak katılamadı.

ÇETİN ARSLANCAN

15.10.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır