"Gerçekten" haber verir 17 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

Basına tehdit kabul edilemez

Bazı basın meslek örgütleri tarafından yapılan açıklamada, ‘’Genelkurmay Başkanının olağanüstü sert bir dille yaptığı ‘herkesi dikkatli olmaya ve doğru yerde bulunmaya davet eden’ açıklaması kabul edilemez tehditkâr bir üslûbu yansıtmaktadır’’ denildi.

Tehditkâr üslup kabul edilemez

Bazı basın meslek örgütleri tarafından yapılan açıklamada, ‘’Genelkurmay Başkanı’nın olağanüstü sert bir dille yaptığı ‘herkesi dikkatli olmaya ve doğru yerde bulunmaya davet eden’ açıklaması kabul edilemez tehditkar bir üslubu yansıtmaktadır’’ görüşüne yer verildi.

Çağdaş Gazeteciler Derneği, Parlamento Muhabirleri Derneği, Diplomasi Muhabirleri Derneği, Foto Muhabirleri Derneği, Avrupa Gazeteciler Birliği Türkiye Temsilciliği, Profesyonel Haber Kameramanları Derneği, Turizm ve Çevre Gazetecileri Derneği, Basın Yayın ve İletişim Emekçileri Sendikası (Haber-Sen) ve Basın Enstitüsü Derneği IPI Ulusal Komitesi tarafından yapılan ortak yazılı açıklamada, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’un, ‘’alışılmamış bir biçim ve tonda, kuvvet komutanları ile birlikte yaptığı açıklamanın, gazetecilik meslek örgütleri tarafından şaşkınlık ve endişeyle karşılandığı’’ belirtildi. Açıklamada, şunlar kaydedildi:

‘’Genelkurmay Başkanlığı’nın Taraf gazetesinde yayımlanan ve daha sonra da diğer medya kuruluşları tarafından geniş olarak kullanılan belgelere/haberlere karşı ‘gizli bilgi sızdırılması’ gerekçesi ile adli işlem başlatmış olmasını anlayabiliriz.

Ancak, ‘...bölücü terör örgütünün yaptığı eylemleri... başarılı gibi gösterenler... akan ve akacak olan her damla kanının sorumluluğuna ortak olurlar’ ifadesini anlayabilmek mümkün değildir. Hangi ifadelerin ‘başarı gibi göstermek’ sayılacağına kim, nasıl karar verecektir? Neyin eleştiri, neyin ‘sınırları aşan eleştiri’ olduğunun ölçüsü nedir? ‘Bu tip saldırılar karşısında her ordunun vereceği belli olan cevap’ nedir?

Genelkurmay Başkanı’nın olağanüstü sert bir dille yaptığı ‘herkesi dikkatli olmaya ve doğru yerde bulunmaya davet eden’ açıklaması kabul edilemez tehditkar bir üslubu yansıtmaktadır.’’

Açıklamada, ülke olarak son derece hassas bir dönemden geçildiği ve gazeteciler olarak özenli davranılmasının gerekliliği de vurgulanarak, ‘’Ancak demokrasilerde hiçbir kurumun eleştiriden muaf olmadığını anımsatmak isteriz. Basın meslek örgütleri olarak içinden geçmekte olduğumuz zor dönemde sorunlarımızı aşmanın daha fazla özgürlük ve şeffaflıkla mümkün olduğuna inanıyor, basını hizaya getirmeye dönük çıkışların ülkeye hiçbir yararı olmayacağını belirtmek istiyoruz’’ görüşüne yer verildi.

17.10.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Facebook’ta 10 milyondan fazla resim

  Makiler kuraklığın panzehiri

  Tuz Gölü’nün üzerinde yürüyorlar

  Siparişler MSN’den

  Çocuklar oynarken eğitilecek

  Ahlat Taşı teknolojiyle tanıştı

  Kuraklığa meydan okuyan sebzeler

  Numara taşınabilirliğinde ‘ücret’ işletmenin tercihine kaldı

  5 şehit daha

  Akan kandan şehit aileleri de sorumlu mu?

  Erdoğan’dan Başbuğ’a destek

  Basına tehdit kabul edilemez

  Şener Eruygur iyileşti, çay içti

  Kuzeni, Savcı Öz’e hakaretten gözaltına alındı

  CHP’den Dişli hakkında suç duyurusu

  Ceber’in ölümü Meclis gündeminde

  Doğrudan hastaneye gidenin masrafı cepten

  Yalova Üniversitesine yeni yüksekokul

  İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bursları açıklanıyor

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır