"Gerçekten" haber verir 18 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

 

KUPADA SÜRPRİZ EŞLEŞME

FORTİS Türkiye Kupası'nda 2008-2009 sezonu grup maçlarının kura çekimi İstanbul'da yapıldı.

Ataköy Olimpiyatevi'nde, Futbol Federasyonu yetkilileri ve kulüp temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen kura çekiminde, 2007-2008 futbol sezonunda Turkcell Süper Lig'i ilk 4 sırada tamamlamış olan Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Sivasspor seri başı olarak gruplarda direkt yer aldı. Bu sezon kupada eleme aşamasında tur atlayan 16 takımın gruplara dağılımı ise kurayla belirlendi.

İLK 2 SIRAYI ALAN ÇEYREK FİNALDE

Fortis Türkiye Kupası 2. kademe karşılaşmaları sonunda Alanyaspor, Altay, Ankaraspor, Ankaragücü, Antalyaspor, Bursaspor, Denizlispor, Eskişehirspor, Gaziantepspor, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, Kayserispor, Konyaspor, Malatyaspor, Manisaspor, Tokatspor ve Trabzonspor gruplarda mücadele etmeye hak kazanmıştı. Kupada grup müsabakaları 5'er takımdan oluşan 4 ayrı grupta, toplam 20 takım arasında oynanacak. Her takım 2'si iç saha, 2'si de dış sahada olmak üzere toplam 4 maç yapacak ve gruplarında ilk 2 sırayı alacak takımlar çeyrek finale yükselecek. Gruplarda ilk maçlar 29 Ekim Çarşamba günü yapılacak. Fortis Türkiye Kupası'nda gruplar şöyle oluştu: (A) Grubu: Beşiktaş, Trabzonspor, Gaziantepspor, Antalyaspor, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor. (B) Grubu: Galatasaray, Kayserispor, Ankaraspor, Altay, Malatyaspor. (C) Grubu: Sivasspor, Denizlispor, Konyaspor, Manisaspor, Alanyaspor. (D) Grubu: Fenerbahçe, Ankaragücü, Bursaspor, Eskişehirspor, Tokatspor.

GRUPLARDA İLK MAÇLAR 29 EKİM'DE

(A) GRUBU: 1. Hafta: 29 Ekim 2008: Beşiktaş-Antalyaspor, Gaziantepspor-Trabzonspor, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor (Bay). (B) GRUBU: 1. Hafta: 29 Ekim 2008: Kayserispor-Altay, Ankaraspor-Galatasaray, Malatyaspor (Bay). (C) GRUBU: 1. Hafta: 29 Ekim 2008: Denizlispor-Manisaspor, Sivasspor-Konyaspor, Alanyaspor (Bay). (D) GRUBU: 1. Hafta: 29 Ekim 2008: Ankaragücü-Fenerbahçe, Eskişehirspor-Bursaspor, Tokatspor (Bay).

18.10.2008


 

Song'u G.Saray heyecanı sardı

TRABZONSPOR'UN deneyimli savunma oyuncusu Rigobert Song, tesadüfen lider olmadıklarını, 16 puanı hak ederek topladıklarını belirtti.

Song, kulübün resmi internet sitesinde yaptığı açıklamada, sezon başından bu yana çok iyi bir çizgide ilerlediklerini belirterek, şu ana kadar oynadıkları 6 maçın beşinden galibiyetle, birinden de beraberlikle ayrıldıklarını, başlangıçtan bu yana yükselen bir grafiklerinin olduğunu kaydetti. Hem moral olarak, hem de fizik olarak çok iyi durumda olduklarını ifade eden Song, ''En önemli konu ise tesadüfen lider olmadık. 16 puanı hak ederek topladık. Kulüpte bizim dışımızda tüm çalışanlar, en verimli şekilde bu süreçte birlik oldular. Bizi desteklediler. Aynı şekilde taraftarlarımız da çok iyi bir sezon geçiriyor. Tüm maçlarda onları arkamızda hissettik. 12. adam olarak görevlerini layıkıyla yerine getiriyorlar. Dolayısıyla bu takımın nelerin başarabileceğini şu ana kadar kanıtladığımızı düşünüyorum'' diye konuştu.

G.SARAY MAÇI ÖZEL MAÇ OLACAK

Song, son iki maçta yaşanan savunma hatalarının, anlık konsantrasyon eksikliğinden kaynaklandığını dile getirerek, ''Yediğimiz son 4 gol bu sebepleydi. Maçlara baktığımızda, rakiplerimizin organize bir atak veya pozisyonları zorlamaları sonucu kaydettikleri golleri yok. Bunlar aslında bir bakıma kendi kendimize attığımız goller'' dedi. Futbolda temel olan kuralı son iki maçta zaman zaman unuttuklarını, iyi bir hücum yapabilmek için önce çok iyi bir savunma yapmaları gerektiğini belirten Song, son iki maçta rakibe pozisyon verdiklerini ama bunları takım arkadaşlarıyla birlikte daha dikkatli olarak, kısa zaman içinde çözebileceklerini bildiklerini söyledi. Song, hafta sonu oynayacakları Galatasaray maçının kendisi için özel ama çok çok özel olmadığının ifade ederek, ''Benim için belki garip olacak. Çünkü 4 sene birlikte forma giydiğim arkadaşlarıma karşı mücadele vereceğim. Taraftarların önüne çıkacağım. Onların nasıl tepki gösterip beni nasıl karşılayacaklarını açıkçası bilemiyorum. Ama bu değişik bir his olacak'' diye konuştu. Yakaladıkları çizgiyi daha yukarılara taşımak için bu deplasmanda iyi performans sergilemeleri gerektiğini belirten Song, şöyle devam etti:

SAVUNMADA DİKKATLİ OLMALAYIZ

''Benim ve arkadaşlarımın bu maça çok iyi konsantre olması gerekiyor. Takım olarak iyi durumdayız. Milli takım kampları sonrası tekrar bir araya geldik. Birçok insan Galatasaray maçının diğer müsabakalardan çok farklı ve olağanüstü olduğunu düşünüyor. Halbuki diğerlerinden hiçbir farkı yok. Atmosfer ve taraftarların maça bakış açısı farklı olacak ama zorluk derecesi olarak diğerleriyle aynı. Performans olarak oynadığımız maçlarda mağlup duruma düşmemize rağmen geri dönmeyi başardık. Bir nevi saha içinde neler başarabileceğimizi kanıtladık. Beşiktaş maçı öncesinde de şimdiki ortam vardı. Ama sonuç hiç de öyle olmadı. Sakin bir müsabaka oynadık. Bana göre performans eğrimizi bu maça yansıtmamız sonuç için yeterli olacak.'' Song, Galatasaray maçında tüm oyuncuların büyük sorumluluklar düştüğünü ifade ederek, ''Galatasaray ne kadar sıkıntılar yaşasa da her an rakiplerinin başına sorunlar açabilecek kapasitede. Özellikle bizim ofansa dayalı bir sitemimiz var. Böyle olunca savunmada daha dikkatli olmamız gerekiyor'' diye konuştu. Bordo-mavili oyuncu, hayatında her şeyin yolunda gittiğini belirterek, ''Sağlığım yerinde, ailem iyi. Yaptığım işte bir sorun yok. Hayatımdan son derece memnunum. Trabzon'da ve Trabzonspor'da olmak çok güzel'' dedi.

18.10.2008


 

Fenerbahçe Kocaeli'de 3 puan için oynuyor

TÜRKCELL Süper Lig'de Fenerbahçe ile Kocaelispor, bugün yapacakları maçla birlikte lig tarihinde 39. kez karşı karşıya gelecek. Kocaeli İsmet Paşa Stadında saat 19.00'da oynanacak karşılaşmayı Bülent Yıldırım yönetecek.

Lig TV maçı şifreli olarak naklen yayınlayacak. İki ekip arasında bugüne dek ligde yapılan 38 karşılaşmanın 19'unu Fenerbahçe, 7'sini Kocaelispor kazanırken, taraflar 12 maçta da eşitliği bozamadı. Fenerbahçe'nin attığı toplam 67 gole, Kocaelispor 29 golle karşılık verdi. İki takım arasında 2002-2003 sezonunda yapılan son lig maçlarını Fenerbahçe deplasmanda 2-1, kendi evinde de 1-0'lık skorlarla kazandı. Her iki ekip arasında Kocaeli'nde yapılan 19 maçta, taraflar birbirlerine karşı 7'şer galibiyet alırken, Körfez'de 5 maç da berabere sonuçlandı. Fenerbahçe, Kocaelispor karşısında ligdeki tüm yenilgilerini deplasmanda yaşadı.

18.10.2008


 

Süleyman Seba'nın heykeli bugün Beşiktaş'ta açılıyor

BEŞİKTAŞ Kulübü'nün efsane isimlerinden, onursal başkan Süleyman Seba'nın Beşiktaş Belediyesi tarafından yaptırılan heykeli yarın düzenlenecek törenle açılacak.

Beşiktaş Kulübü'nün Akaretler'deki kulüp binasının karşısında bulunan Vişnezade Parkı'nda yer alacak heykelin açılışına, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal ve siyah-beyazlı kulübün onursal başkanı Süleyman Seba'nın yanı sıra, siyaset ve spor dünyasının önemli isimleri de katılacak. Bu arada, Süleyman Seba'nın heykelinin açılış törenine Beşiktaş Belediyesi, bütün kulüp başkanlarını davet etti.

18.10.2008


 

Karadeniz Ülkeleri Veteran Oyunları İstanbul'da başladı

9. KARADENİZ Ülkeleri Veteran Oyunları İstanbul'da başladı. Galatasaraylı Sporcular Derneği'nin, Üsküdar Belediyesi ana sponsorluğunda gerçekleştirdiği oyunların açılışı, Burhan Felek Spor Kompleksi Ekrem Koçak Atletizm Sahası'nda yapıldı.

Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat'ın yanı sıra açılış törenine katılan Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, törene katılanlardan büyük ilgi gördü. Töreni izleyenlerin yanı sıra sporcular da Terim ile bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

18.10.2008


 

Tenisten 43 milyon dolar kazandı

ERKEKLER dünya klasmanında 2. sırada bulunan İsviçreli tenisçi Roger Federer, ''tüm zamanların en fazla para ödülü kazanan tenisçisi'' unvanını elde etti.

ATP'den yapılan açıklamada, bu haftaki Madrid Masters Kupası'nda kazandığı para ödülü miktarını 43 milyon 300 bin dolara yükselten, ABD Açık'ta üst üste 5 kez şampiyon olan Federer, ''tüm zamanların en fazla para ödülü kazanan tenisçisi'' olmayı başararak, bu unvanın eski sahibi ABD'li Pete Sampras'ı geride bıraktı. Sampras, 14 ''Grand Slam'' şampiyonluğu ile 43 milyon 280 bin 489 dolar kazanmıştı.

18.10.2008


 

Drogba, kariyerini Chelsea'da noktalamak istiyor

İNGİLTERE Premier Lig takımlarından Chelsea'nin forvet oyuncusu Didier Drogba, kulübü sözleşmesini uzatırsa kariyerini burada tamamlamak istediğini söyledi.

Fildişi Sahilleri Milli Takımı'nın da kaptanlığını yapan Drogba, İngiltere medyasına yaptığı açıklamada, ''Kariyerimi Chelsea'de tamamlamak istiyorum. Tabii kulübüm bana yeni bir sözleşme sunarsa'' dedi. Bir süredir dizindeki sakatlık nedeniyle sahalardan uzak olan 30 yaşındaki futbolcu, 3 hafta içinde forma giyebileceğini belirtti.

18.10.2008


 

Samsung, Efes Pilsen'e sponsor oldu

BEKO Basketbol Ligi'nin iddialı takımlarından Efes Pilsen, 2008-2009 sezonu için Samsung Electronics ile sponsorluk anlaşması yaptı.

Sponsorluk anlaşmasıyla ilgili basın toplantısı düzenlenirken, toplantıya Efes Pilsen Kulübü Asbaşkanı Çetin Çeki, antrenör Ergin Ataman ile lacivert-beyazlı oyuncular, Samsung Electronics Türkiye Genel Müdürü C.S. Lee ve Samsung Electronics Türkiye Cep Telefonu Direktörü Selim Erbay katıldı.Toplantının açılış konuşmasını yapan Çetin Çeki, bir dünya markasını Türk basketboluna sponsor olarak kazandırmış olmaktan gurur duyduklarını belirtti.

18.10.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır