"Gerçekten" haber verir 18 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

Doğu ile Batı Mardin’de buluşacak

Cojep International’ın dünya barışı ve kültürler arası diyalog kapsamında gerçekleştirdiği Doğu-Batı Buluşmaları’nın 4.’sü bu yıl Mardin’de düzenlenecek.


Eski Doğu Almanya’da ilk caminin açılışı yapıldı

Almanya’nIn eski komünist doğu kesiminde, minaresi ve kubbesiyle ilk cami açıldı.

Ege Üniversitesi leylek yuvası yapıyor

Ege Üniversitesi (EÜ), “Elektrik çarpmasın, leylekler yanmasın” sloganıyla başlattığı projede, Balıkesir’in Sındırgı ilçesindeki leylekler için kaymak


  Sigara külü ile ayakkabı tamiri

Ordu’nun Kumru ilçesinde bir ayakkabı tamircisi, sigara külü ve karbonat ile ayakkabı tamiri yapıyor.


  KALKINMA ÇABALARINDAN DA VAZGEÇEMEYİZ

TBMM Başkanı Köksal Toptan, ‘’3 şeyden ne ödün veririz ne de vazgeçeriz; bir tanesi terörle mücadele, onun gerekleri ne ise yapılacaktır, ikincisi kalkınmadır, onun gerekleri neyse o yapılacaktır, üçüncüsü demokratikleşmeye devamdır’’ dedi. Toptan, Türkiye’nin terörle mücadele, kalkınma ve demokratikleşmeyi beraber yürüttüğünü gösterdiğini belirterek, bundan sonra bunun gösterileceğini ve geleceğin çok daha iyi olacağını dile getirdi.


  “BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ DE VARDIR’’

Köksal Toptan, bir gazetecinin, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’un, açıklamalarının tepki topladığını belirtmesi üzerine şunları söyledi: ‘’Tepki gösterenler var.


  Medyaya kızdı, Başbuğ’u savundu

Başbakan Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Başbuğ’un açıklamalarına destek vermesinin ardından, Taraf'ın “Paşasının Başbakanı” şeklinde manşet atmasına tepki gösterdi. Erdoğan, “Siz kimin medyasısınız" diye sordu.


  Görüntüler sahte, istihbarat zaafı yok

Genelkurmay Başkanlığı, Taraf gazetesinde yayınlanan görüntülerin Aktütün’e 20 kilometre uzaklıktaki Keritepe’ye ait olduğunu ileri süren bir açıklama yaparak, herhangi bir istihbarat zafiyeti olmadığını belirtti.


  Askerimizin moralini bozmayalım

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Taraf gazetesinde yayınlanan iddialar ve Orgeneral Başbuğ’un açıklamalarıyla ilgili olarak, “Onların moralini bozucu ve maneviyatlarını kırıcı yorum ve ifadelerden özellikle şu dö-nemde kaçınmalıyız” dedi.


  Hikmet Fidan dâvâsında 2 sanığa müebbet hapis

KapatIlan HADEP’in eski Genel Başkan Yardımcısı Hikmet Fidan’ın öldürülmesiyle ilgili dâvâda yargılanan iki sanık müebbet hapis cezasına çarptırıldı.


  HIZ ARTARSA ÖLÜMLER DE ARTAR

Kara Yolu Trafik ve Yol Güvenliği Araştırma Derneği Başkanı İhsan Memiş, trafik kazalarında ölümlerin yüzde 50’sinin hız kaynaklı olduğunu belirterek, seyir hızının arttırılması yönündeki girişimlerin ‘’daha çok cenaze ve göz yaşı’’ anlamına geleceğini öne sürdü.


  7 milyon dolar boşa yanıyor

Türkİye’de enerji ihtiyacının nüfus artışına ve sanayideki gelişmelere paralel olarak gün geçtikçe artmasına rağmen sadece yalıtımı olmayan binalar yüzünden yılda 7 milyar doların boşa harcandığı bildirildi.


  İstanbul’da tarihî buluşma

9 Balkan ülkesinin baş müftüleri (Diyanet İşleri Başkanı) İstanbul’daki uluslararası Balkan Sempozyumu’nda problemlerini tartışıyor.


  “Ahilik sadece esnaf birliği değildir”

Esnaf ve Sanatkârlar Derneği (ESDER) Genel Başkanı Mahmut Çelikus, ahilik kültürünün sadece esnaf birliği olmadığını, Türk toplumunun temel değerlerinden biri olduğunu söyledi.


  Çete içinde çete

BİR suç örgütüne yönelik operasyon başlatan Bursa İl Jandarma Komutanlığı, ikinci bir çeteye ulaştı.


  Petrol geriliyor, pompaya yansımıyor

Küresel kriz sebebiyle petrol fiyatları uluslar arası piyasalarda 70 dolar seviyesine geriledi.


  Silivri Ergenekon’a hazırlanıyor


  ‘Tavsiyelere kulak verin’

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, devrin, devletin ve özel sektörün bir arada olma, önerilere kulak verme devri olduğunu belirterek, “Konuşanı susturma, ‘biz gerekeni yaparız’ diyerek tartışmaları bastırma, yatırım yapan, istihdam yaratan, elini taşın altına koyan, sırtında yumurta küfesi taşıyan özel sektörü suçlama devri değildir” dedi.


  Erdil: Dışa bağımlı ekonomiyle krizden kurtulunmaz

DEMOKRAT Parti (DP) Genel Başkan Yardımcısı Sabri Erdil, ‘’Kayda değer bir önlem geliştirmeyen Türkiye, aşırı kırılgan ve dışa bağımlı ekonomisi ile krizden kurtulamaz’’ dedi.


  Tarihî İpekyolu tekrar canlandıracak

TARİHÎ İpekyolu güzergâhında bulunan ülkeler arasındaki ticaret ve yatırım ilişkilerinin geliştirilmesi ve bölge işadamları arasında yeni işbirlikleri kurulmasına yönelik etkinliklerin planlanması amacıyla Trabzon’da düzenlenen 1. İpekyolu İşadamları Zirvesi’nde dünya ekonomisinin Asya bölgelerine kaydığına dikkat çekilerek, dünyayı sarsan ekonomik krizin Türkiye için bir fırsat olabileceği vurgulandı.


  Kapatma dâvâsında gerekçeli karar hazır

ANAYASA Mahkemesi heyetinin, AKP’nin kapatılması talebiyle açılan davada, karar okumayı tamamladığı, imzalarla karşı oyların eklenmesinden sonra, gerekçenin önümüzdeki hafta içinde Resmî Gazete’ye gönderileceği bildirildi.


  Türkiye’nin en büyük yanık ve tedavi merkezi açılıyor

DİCLE Üniversitesi (DÜ) bünyesinde oluşturulan Türkiye’nin en büyük Yanık Tedavi Merkezinin 20 Ekimde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılacağı bildirildi.


  Kıt kaynaklarına rağmen köylerine okul yaptılar

OSMANİYE'NİN Kadirli ilçesinde bir köyün taşımalı eğitim kapsamındaki öğrencileri, ailelerinin desteğiyle yaptırılan 12 derslikle, başka okullara gitme çilesinden kurtuldu.


  Limon büyüklüğünde ceviz yetiştirdi

KAYSERİ'DE emekli bir bando şefi, 5 yıl süren çabası sonucu limon büyüklüğünde ceviz yetiştirdi.


  Gaziantep'te trafik kazası: 3 ölü, 4 yaralı

GAZİANTEP'TE bir otomobil ile yolcu minibüsünün çarpıştığı kazada 3 kişi öldü, 4 kişi yaralandı.


  Bursa ile Filibe artık ‘kardeş şehir’ değil

BURSA Büyükşehir Belediye Meclisi, sözde Ermeni soykırımına ilişkin olarak karar alan Bulgaristan’ın Filibe şehri ile Bursa arasında imzalanan “Kardeşşehir Anlaşması”nı iptal etti.


  Ceyhan'da sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi

ADANA'NIN Ceyhan ilçesinde, gece başlayan sağanak yağış sebebiyle bazı ev ve iş yerleri su altında kaldı.


  Seferihisar’da 52 kaçak yakalandı

İZMİR'İN Seferihisar ilçesinde, yasa dışı yollardan yurt dışına çıkmak isteyen 52 kaçak yakalandı.


  Ayıları takip için bahçesine kamera sistemi kurdu

GÜMÜŞHANE'NİN Torul ilçesinde oturan Nihat Bal (60), bahçesine, ayıları takip etmek için hareket algıladığında alarm veren, evdeki kumanda koluyla hareket ettirilebilen kamera sistemi kurdu.


  Çorum’da cadde ve sokaklar güneş enerjisiyle aydınlanacak

ÇORUM Belediye Başkanı Turan Atlamaz, yaptığı açıklamada, bir firmanın şehirde cadde ve sokakların güneş enerjisiyle aydınlatılması yönünde teklifte bulunduğunu belirterek, belediye olarak teklifi değerlendirip uygun bulduklarını söyledi.


  Türk kahvesi yerine tarhana

OTELCİLİK yaptığı yıllarda ikram ettiği tarhana kahvesiyle tanınan, daha sonra kurduğu tesiste 25 yıldır yaptığı üretim nedeniyle ‘’Tarhana Baba’’ olarak anılan Mustafa Yeldanlı (70), Türk kahvesi adıyla bilinen kahvenin anavatanının Türkiye olmadığını öne sürerek, bunun yerine tarhanadan üretilen ‘’tar kahvenin’’ ikram edilmesini önerdi.



 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır