"Gerçekten" haber verir 20 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Dünya

İsrail üssüne sızıp, askeri dövdüler

İSRAİL'İN Tel Aviv şehri yakınındaki bir askerî üsse sızmayı başaran 2 kişinin, bir askeri dövdüğü ve askerin tüfeğini çaldığı ortaya çıkarken, İsrail ordusu, olayın ilk aşamada bir terör eyleminden çok, adi bir olay olduğunun düşünüldüğünü açıkladı.

Filistinli ve adı daha önce duyulmayan bir örgüt ise Filistinli haber ajanslarına ‘’Biz yaptık’’ diye bildiri yolladı. Verilen bilgiye göre, Tel Aviv’ün güneydoğusundaki Tzrifin Askerî Üssü’ne giren ve kimliği henüz belirlenemeyen 2 kişi, üste nöbet tutan bir askeri döverek, askerin M-16 tüfeğini ele geçirdi. Dövülen asker hastaneye kaldırılırken, İsrail polisi, askeri polis ve İç Güvenlik Örgütü Şin Bet, saldırganları yakalamak için operasyon başlattı. Aynı zamanda, saldırganların bir askeri üsse sızmayı nasıl başardığı da soruşturuluyor. Öte yandan, olayın duyulmasının ardından Filistin haber ajanslarına bildiri yollayan Filistin’de şimdiye dek adı duyulmamış bir örgüt, bir grup direnişçinin 50 gündür üssü gözlediklerini ve kamp içindeki bir askeri kaçırmaya çalıştıklarını ileri sürdü. Ahrar El-Lud Örgütü adına gönderilen bildiride, militanların, operasyon başladığında nöbetçi askere görünmemeye çalıştıkları, ancak askerin kendilerini farketmeleri üzerine askeri dövüp silâhını aldıktan sonra eyleme son verdikleri ifade edildi.

20.10.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Çeçenistan’da Osmanlı camii

  Şiî ittifakı güvenlik anlaşmasına karşı

  Kanada, plâstik biberonları yasakladı

  Lübnan’ın en büyük camisi açıldı

  İsrail üssüne sızıp, askeri dövdüler

  Bush, Sarkozy ve Barroso krizi konuştu

  İsrail’den Vatikan’a baskı

  Gazze şeridine ‘Gilad Şalit’ kuşatması

  ABD seçimlerinde kilit noktalarda Yahudiler var

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır