"Gerçekten" haber verir 21 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

Anadolu fırsatı kaçırdı

Süper liginin 6. haftasında alınan sonuçlardan sonra, acaba 3 büyüklerin zaafından faydalanan bir Anadolu takımı şampiyon olabilir mi diye düşünmüştük.

Kayserispor’un deplasmanda Fenerbahçe'yi, Bursaspor’un Galatasaray’ı yenmesi bir hayli ses getirmişti. Trabzon ve Gaziantep’in de deplasmanda kazanmaları puan cetvelinin ilk sıralarında yer almalarını sağlamıştı. 7. hafta maçlarında gördük ki bu başarı geçiciymiş. Zira Kayseri, Bursa ve Gaziantep kendi sahalarında, Trabzon'da deplasmanda yenilerek ümitleri boşa çıkardılar. Büyük takımlara karşı maç kazanan takımların bir hafta sonra tanınmayacak halde futbol oynamaları düşündürücü. Zannediyorum motivasyon konusunda bir sıkıntıları var.

Geçen sezonu ilk dörtte bitiren G.Saray, F.Bahçe, Beşiktaş ve Sivasspor ise rakiplerine üçer gol atarak 3 puanı alarak iddialarını ortaya koydular. Alınan bu galibiyetlerle F.Bahçe ve G.Saray'daki teknik direktör tartışması ertelenirken, Beşiktaş, yeni hocası ile çıktığı ilk maçını kazanarak namağlup liderliğe yükseldi. Mustafa Denizli takımı 3 gün öncesinden Ankara’ya götürüp futbolcuların sentetik çime alışmalarını sağlamakla doğru bir iş yaptı. Oynattığı oyun hakkında değerlendirme yapmak için henüz erken.

Ancak takımların durumuna göre değişen sistemlerle oynayacağını açıklaması olumlu bir düşünce. Bazı futbolcuların mücadeleci oyunları ve gayretli çalışmaları ile her zaman G.Birliği maçında olduğu gibi ilk 13 dakikada 3 gol atamayabilirsiniz. Tamam, atak futbol ile birçok gol pozisyonuna girebilirsiniz ama birçok da gol pozisyonu verirsiniz. Hele hele güven vermeyen İbrahim Üzülmez sisteminin bir parçası olur ve ilerde baskı yapmayan üçlü forvetle oynarsanız, geriye düştüğünüz maçlarda işiniz çok zor olur.

Bu futbolcu yapısıyla kapanan takımlara karşı gol bulmanızda o kadar kolay değil. Hücum ağırlıklı ve göze hoş gelen futbol ile Beşiktaş taraftarını ve futbol seyircisini mutlu eden Mustafa Denizli, bakalım Cuma günü İnönü Stadında ağırlanacak Sivasspor karşısında takımı nasıl bir sistemle oynatacak? Unutulmamalı ki, Sivasspor İstanbul'da yapılan üç maçı da kazandı ve bu üç maçta da Beşiktaş üçlü forvetle oynamıştı.

NADİ AKSOY

21.10.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Galatasaray gol olup, yağıyor

  F.BAHÇE SİFTAH PEŞİNDE

  G.Saray zorlanmadı

  Anadolu fırsatı kaçırdı

  Denizli Beşiktaş camiasına güven verdi

  Denizli, Beşiktaş'ı zirveye oturttu

  MHK'dan maçlardaki süre uzatımı açıklaması

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır