"Gerçekten" haber verir 23 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

 

UEFA: F.Bahçe risk aldı, farklı yenildi

AVRUPA Futbol Federasyonları Birliği (UEFA), Fenerbahçe'nin Arsenal'e 5-2'lik yenilgisini, ''Fenerbahçe, şahlanan Arsenal'e yenildi'' başlıklı haberiyle duyurdu.

Fenerbahçe'nin, Avrupa Şampiyonlar Ligi (G) Grubu'nda İngiltere'nin Arsenal takımına 5-2 yenilmesine ilişkin, UEFA'nın internet sitesinde yer alan haberde, ''Arsenal, Fenerbahçe'nin Avrupa kupalarında, sahasındaki 15 maçlık yenilmezlik serisine, Adebayor ve Walcott'tan gelen erken gollerle son verdi'' denildi.

FIFA'NIN SİTESİNDE GÜNÜN MAÇI OLDU

Fenerbahçe-Arsenal maçı, Avrupa Şampiyonlar Ligi'ne ilişkin Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği'nin (FIFA) internet sitesinde yer alan derleme haberde, ''Günün maçı'' alt başlığıyla anlatıldı. Arsenal'in hücum yeteneğine değinilen haberde, İngiltere ekibinin ''kabiliyet'' ve ''fırsatçılığı'' birleştirerek, galibiyete ulaştığıkaydedildi. Konuk takımın, hemen hemen her fırsatı lehlerine çevirmeyi başardığı ifade edilen haberde, ''Büyük zarara rağmen, Luis Aragones'in adamları başlarını asla eğmedi. Ev sahibi takım, risk almayı sürdürdü. Sonuç daha da kötü olabilirdi'' görüşüne yer verildi.

23.10.2008


 

Umutlar kayboldu..

Fenerbahçe, Arsenal yenilgisiyle Şampiyonlar Liginde (G) Grubu'ndan çıkma hedefinden biraz daha uzaklaştı. Grubunda yaptığı 3 maçta 2 yenilgi, 1 beraberlik alarak 1 puan toplayan sarı-lacivertliler, kalan 3 maç öncesi şansını iyice zora soktu.

Fenerbahçe, grupta kalan 3 maçta Arsenal ve Dinamo Kiev ile deplasmanda, Porto ile İstanbul'da karşı karşıya gelecek.

Bu kötü tabloya rağmen Fenerbahçe'nin gruptan çıkma fırsatı hâlâ önünde duruyor. Kalan 3 maçtan Arsenal maçı hariç, Dinamo Kiev ve Porto karşısında alacağı 2 galibiyetle puanını 7'ye çıkararak büyük bir sürpriz yapabilir. Ancak, temsilcimiz puan kazanırken, rakipleri de puan kaybetmesi gerekecek. Şimdilik 2. sıra için en büyük aday olan Dinamo Kiev'in oynayacağı 3 maçtan sadece 1 puanla çıkması hesaplamaları doğru çıkaracak. Ya da 3 puanlı Porto'nun 3 maçtan sadece 1 galibiyetle ayrılması temsilcimizin bir üst tura çıkmasını sağlayacak.

Ama Arsenal önünde 5 gol yiyen Fenerbahçe'nin bu sürprizi yapacak gücü maalesef yok. Biz takımın Şampiyonlar Liginde 2. tura kalabileceğini iyimser bir gözle yazmaya çalışırken, sezon başından beri alınan başarısız sonuçlar yüzünden moralmen çöken bu futbolcuların UEFA Kupası'na kalması bile imkânsız görünüyor. Burada takımı suçlamak istemiyorum. Cephede bütün sorumluluklar komutanındır. Luis Aragones Fenerbahçe'nin komutanı olmasına karşılık, bugüne kadar rakiplerine karşı hiçbir olumlu hamlede bulunamadı.

Bu kötü durumun uzun bir süre devam edeceğini sanmıyorum. Fenerbahçe tribünleri yavaş yavaş tepki vermeye başladı. Uğruna sokaklara dökülerek geri dönmesi için mitingler düzenlenen başkan Aziz Yıldırım'a dönük eleştiriler her başırısız maç sonunda artmaya başladı. Tabii, bu kötü dönemden futbolcular da nasiplerini alıyor. Örneğin kaleci Volkan'ın, Arsenal ataklarında topu tuttuğu bölümlerde, tribünlerden tepki alkışları geldi. Maldonado, oyundan çıktığında ıslıklı protestolarla yedek kulübesine gitti. Cumartesi Bursaspor ve arkasından oynanacak Galatasaray derbisi Fenerbahçe ve Aragones açısından bir dönüm noktası olacağını düşünüyorum.

EROL DOYURAN

23.10.2008


 

İngiliz basını alay ediyor

FENERBAHÇE ile İngiltere'nin Arsenal takımları arasında oynanan ve 5-2 Arsenal'in galibiyetiyle sonuçlanan Şampiyonlar ligi karşılaşması, İngiliz basınında zafer sarhoşluğu meydana getirdi.

Maç sonucunu abartılı başlıklarla okurlarına duyuran İngiliz gazetelerinden The Daily Telegraph, sonucu tek cümleyle ''Arsenal'in 5 yıldızlı gecesi'' olarak niteledi. Ramsey'in son atağının bu sonucun mührünü vurduğunu kaydeden Telegraph, İstanbul'u ise doğunun batıyla buluştuğu müthiş karşıtlıkları barındıran bir şehir olarak tanımladı.

The Times gazetesi de başlığında Arsenal takımı teknik direktörü Arsen Wenger'in bu maçta genç silahlarını patlattığı benzetmesine yer verdi. Arsenal'in yaş ortalamasının 22 olduğuna işaret edilen haberde, ''Bu takımın ortaya koyduğu 5 yıldızlı şov, Arsenal menajerini mutlu etti'' denildi. Wenger'in sonuçtan büyük gurur duyduğunu da yazan Times, alınan sonucun Arsenal'i Şampiyonlar Ligi'nde başarı noktasına yaklaştırdığını öne sürdü.

The Guardian gazetesi de alınan sonucun oyuncularının Arsen Wenger'e 59. yaşgünü için bir armağan olduğunu yazdı. Wenger'in aslında geriye bakmaktan yana olmadığını, ancak takımının Fenerbahçe'yi kendi şamatacı seyircisinin önünde nasıl dağıttığını hatırlayınca bunu gururla yapmaktan geri duramayacağını yazdı. Fenerbahçe;nin, Arsenal maçından aldığı yaraların izlerini bir süre taşıyacağını kaydeden Guardian, ''Ve kesinlikle iki hafta içinde Emirates Stadını ziyaret ettiklerinde bu yaraların sızısını yine hissedecekler'' görüşüne yer verdi. Arsenal;in zaman zaman bazı duraklamalar yaşadığı, ancak Wenger'in istediği gibi gittiği de belirtilen yorumda, Türk seyircinin zaman zaman donup kaldığı, ancak oyunun bitiminde asalet gösterip Arsenal;i alkışladığı belirtildi. Fenerbahçe;nin bu sezon geçen sezondan farklı bir duruş sergilediği, Aragones;in yönetimindeki takımın ligde de bocaladığı öne sürülen haberde, takımın Avrupa'nın elitler mücadelesi hayallerinin ise şimdi sönmüş göründüğü iddiasına yer verildi.

Daily Mail gazetesi de Arsen Wenger;in korkusuz genç takımının Fenerbahçe;yi kendi ''bahçesinde'' 5-2 yenerek dağıtması sayesinde dün ''gururla dolup taştığını'' kaydederken, Arsenal;in genç oyuncusu Theo;nun performansını övdü.

Independent gazetesi de ''Independent;in genç şok silahlarının Feherbahçe'yi dondurduğu;; yorumuna yer verirken Fenerbahçe'nin ''Kadıköy'den Çıkış Yok'' sloganına ''Cidden öyle mi? Arsenal 5 gol attı, üç puanı kaptı ve Şampiyonlar Liginde son noktaya doğru hoş bir çıkış gerçekleştirdi. Hoşçakal Kadıköy ve çok teşekkürler..." diye alaycı bir dille cevap verdi.

23.10.2008


 

Arsenal, Aragones'e çıkış kapısını gösterdi

İSPANYOL basını, Şampiyonlar Ligi'nde sahasında oynadığı maçta Fenerbahçe'nin Arsenal'e 5-2 yenilmesine geniş yer ayırırken, farklı yenilgiyle Aragones'in Türkiye'deki macerasının sonuna yaklaşıldığı savunuldu.

''Arsenal, Luis'i gömüyor'' ve ''Cesc (Fabregas), Luis'i uçurumun kenarına koyuyor'' başlıklarını atan Marca gazetesi, ''Fenerbahçe, 15 maç sonra sahasına yeniliyor. Osmanlıların defansı bir felaketti'' yorumunda bulundu. Gazete, ''Luis'in Avrupa-Asya macerası, evinde Arsenal karşısında aldıkları korkunç bozgundan sonra sona doğru yaklaşabilir'' ifadelerini kullanarak, Fenerbahçe'nin aldığı yenilgiyle hemen hemen Şampiyonlar Ligi'nden elendiği ve artık lige yöneleceği savunuldu.

GUİZA KALMALI MI, GİTMELİ Mİ?

AS gazetesi de ''Fenerbahçe'nin orta sahanın ortası ve kale arasındaki güvenlik koridoru Luis'i ip üzerine koyuyor'' başlığını atarak, Fenerbahçe'nin sezon başından bu yana orta sahanın ortası ile kale arasına büyük boşluklar bırakıp golleri hep buradan yediğini belirtti. ''Dün Fenerbahçe, Ikea'nın (Mağazanın büyük giriş kapısı) girişine benziyordu'' yorumunda bulunan AS, alınan farklı yenilginin Luis'e ''çıkış kapısını gösterdiğini'' iddia etti. Gazete, ''Fenerbahçe'de kalacağım'' diyen Güiza için de ''kimbilir belki de gitmeli'' değerlendirmesini yaptı.

Sport gazetesi ise ''Cesc'in Arsenal'i Luis'i derin uçurumun kenarına koyuyor'' derken, gol yağmurundan sonra önümüzdeki saatlerde Aragones'in görevine son verilebileceğini ileri sürdü.

23.10.2008


 

G.Saray, Olmypiakos'u ağırlıyor

GALATASARAY, UEFA Kupası 2. tur (B) Grubu'ndaki ilk maçında bugün İstanbul'da Yunanistan'ın Olympiakos takımıyla karşılaşacak.

Ali Sami Yen Stadı'nda saat 21.15'de başlayacak karşılaşmayı İspanya Futbol Federasyonu'ndan Eduardo Iturralde Gonzalez yönetecek. Gonzalez'in yardımcılıklarını, Juan Carlos Yuste Jimenez ve Jon Nunez Fernandez yapacak. Maçın 4. hakemi ise Jaiver Turienzo Alvarez Grup maçlarına evinde alacağı 3 puanla başlamayı hedefleyen sarı_kırmızılı ekibin ilk maçı D Smart'tan şifreli olarak naklen yayınlanacak.

YUNANİSTAN ŞAMPİYONU

Yunanistan Ligi'nin geçtiğimiz sezonki şampiyonu Olympiakos, Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Kıbrıs Rum Kesimi'nden Anorthosis Famagusta'ya deplasmanda 3-0 yenildi, evinde ise rakibini 1-0 mağlup etmesine rağmen Devler Ligi'nin kapısından dönerek UEFA Kupası'na katıldı. UEFA Kupası 1. turunda Danimarka'nın FC Nordslland takımıyla eşleşen kırmızı beyazlılar, deplasmanda 2-0, evinde ise 5-0 galip gelerek gruplara katılma hakkını elde etti.

23.10.2008


 

Aragones zorda

Fenerbahçe'nin Arsenal karşısında yaşadığı hezimet aslında bir sürpriz olmadı.

Böyle bir sonucun sinyallerini Fenerbahçe çokça vermeye başlamıştı. Defansif zaaflarla kaybedilen puanlar ve son maçlarda Fener'in yediği gollere bakarsak bir önlem almadan bu maça çıkılması felaket oldu. Bir de üstüne üstlk Kazım krizi yaşandı ki bu da yenilginin tuzu biberi oldu. Aragones'in sahaya sürdüğü takımın Arsenal'den üstün olmadığını bile bile Arsenal ile başa baş bir oyun anlayışı içinde olması belkide en kritik yanlış oldu. Fenerbahçe'nin pres yaparak rakibinin oyununu bozması ve Arsenalli futbolculara geniş alan bırakmaması gerekiyordu. Futbolcuları Arsenal yarı sahasına yığmak ve defans hattı ile aralarını açmak pahalıya maloldu. Adebayor ve Walcott gibi Arsenal'li oyuncuların bire birde nasıl adam eksittiğini ve süratli oyuncular olduğunu bilmeyen yok.

Rakibin bir diğer özelliği de pas yapmak. Fenerbahçeli oyuncular Arsenal'in pas trafiğini bozmak zorundaydılar. Bunun tek çaresi pres yapmaktır. Ama sahaya çıkan kadroya baktığımızda, Semih, Güiza, Alex, Uğur gibi oyuncuların Fenerbahçe'yi eksik bıraktıklarını gördük. İleride top bekleyen bu oyuncuların arkasını toplayacak bir Aurello yoktu takımda.

Roberto Carlos ve Gökhan Gönül'ün yapması gereken en önemli şey rakibi karşılamak olacaktı. Arsenal bundan yararlanmasını bildi ve Edu-Lugano ikilisinin arkasına sarkarak golleri üst üste buldular. Burada birinci hata o boşluğu rakibe vermemeliydiler. İkincisi ise kademeye girecek savunma elemanları görev mevkilerinde yoktu. Kaleci Volkan'ın moral düzeyi gitgide düşüyor. Ona gelen her toptan sonra protesto seslerinin yükselmesinden sonra iyice çöktüğünü gördük. Moralsizliğinde etkisiyle yenilen gollere müdahale edemedi. Bu saatten sonra moralinin düzelmesi için biraz dinlenmeye ihtiyacı olacak.

Şimdi Aragones için çok zor bir dönem başlamış oldu. Mazeretleri var. Elinde istediği oyuncular yok. Sakatlarla başı dertte. Emre hala sakat. Tamam ama en azından bu dönemlerde bu şekilde tahammül edilemez skorlar almamak için olsun bir şeyler yapmalıydı. Tribünden yükselen Zico tezahüratları gösteriyor ki taraftar Aragones'i kafalarında bitirmiş. Yönetimin ise bu kötü skorlara daha ne kadar dayabileceği ise şüpheli. Bu uyuşmazlık belki devre arasında yapılacak takviyelerle giderilebilir. Ama bir hoca değişikliğinin şu anda Fenerbah'ye bir katkısının olmayacağını düşünüyorum. En azından bunun için devre arasının beklenmesinden yanayım.

23.10.2008


 

Efes, ULEB'de ilk maçını bugün Partizan'la yapıyor

EFES Pilsen Basketbol Takımı, ULEB Avrupa Ligi'nde 2008-2009 sezonundaki ilk maçını bugün İstanbul'da Sırp temsilcisi Partizan Igokea ile yapacak.

Abdi İpekçi Spor Salonu'ndaki karşılaşma saat 20.15'de başlayacak. Efes Pilsen'de sakatlığı devam eden Mario Kasun ve Barış Hersek karşılaşmada forma giyemeyecek. Geçen hafta sonunda Beko Basketbol Ligi karşılaşmasında ayak bileği burkulan Preston Shumpert'in durumu ise maç saatinde belli olacak. Lacivert-beyazlı takımın genel menajeri Engin Özerhun, Avrupa Ligi'ne galibiyetle başlamak istediklerini belirterek, ''Partizan'ı yenerek Avrupa Ligi'ne iyi bir başlangıç yapmak istiyoruz'' dedi. Özerhun, ''Top 16 turunda ev sahibi avantajını elde edebilmek için, ilk turda maksimum sayıda galibiyet alarak bu grubu en iyi yerde bitirmeye çalışacağız. Tabii bu ilk maçta seyircimize de çok ihtiyacımız olacak. Onların her zamanki gibi bize destek olmalarını istiyoruz'' şeklinde konuştu.

23.10.2008


 

Golfte Şampiyonlar Ligi maçları İstanbul'da başlıyor

GOLFTE, ülkelerinde şampiyon olan takımların katılacağı Avrupa Şampiyon Kulüpler Şampiyonası (European Club Cup Trophy), bugün İstanbul'da başlayacak.

Klassis Golf Kulübü'nde düzenlenecek ve Avrupa'nın en önemli takım yarışması olarak kabul edilen turnuvada Türkiye'yi Gencer Özcan, Hamza Sayın ve Mustafa Hocaoğlu'ndan oluşan Klassis takımı temsil edecek. 20'yi aşkın ülkenin takımları katılacağı turnuva, 25 Ekim Cumartesi günü sona erecek.

23.10.2008


 

Avrasya Maratonu'nda 4. defa ter dökecek

SİVAS Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda infaz koruma memuru olarak görev yapan 48 yaşındaki atlet İlhan Koç, hafta sonu koşulacak 30. Kıtalararası Avrasya Maratonu'nda ter dökecek.

Sivas Özdemirspor'un lisanslı atleti olan gardiyan İlhan Koç, İstanbul'da 26 Ekim Pazar günü koşulacak 30. Kıtalararası Avrasya Maratonu'na yoğun bir tempoda hazırlandığını belirtti. Antrenmanlarını Karşıyaka Mahallesi'ndeki evi ile Yüceyurt Mahallesi'ndeki iş yeri arasındaki yaklaşık 12 kilometrelik yolu koşarak sürdürdüğünü ifade eden Koç, maratonda Sivas'ı ve kulübünü en iyi şekilde temsil edeceğini söyledi. 6 çocuk babası Koç, gençleri kötü alışkanlıklardan uzak durmaya, spor yapmaya çağırdı.

23.10.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır