"Gerçekten" haber verir 23 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Enerjide dışa bağımlılık riski

Hâlen yüzde 30’a yakını öz kaynaklardan karşılanan ve yılda yaklaşık yüzde 7 artan enerji tüketimini karşılayabilmek için 15 yılda yaklaşık 125 milyar dolarlık kaynak ayrılması gerekiyor.



Doğalgaz hâlâ en ucuzu

YIL başından bu yana doğal gaz ve kömür fiyatlarındaki artışların yüzde 50’ye ulaşması, kış aylarında ısınma giderlerini önemli oranda artıracak.



Hasat dönemi geldi, traktöre yine de ilgi yok

TÜRKİYE'NİN traktör merkezi konumunda olan Konya’da, pancar hasadı ve hububat için ekim dönemi olmasına rağmen ikinci el traktör piyasasında büyük bir durgunluk yaşanıyor.



Jeotermal kaynakta Avrupa birincisiyiz

JEOTERMAL Kaynaklı Belediyeler Birliği ve Kızılcahamam Belediye Başkanı Adem Özbekler, Türkiye’nin jeotermal kaynaklarında Avrupa birincisi olduğunu bildirdi.



Tasarruflu lamba satışları arttı

ELEKTRİK fiyatlarına kademeli olarak zam yapılması sonucu, elektrik tasarrufu sağlayan ampullerin satışının önemli oranda arttığı bildirildi.



ABD’de yatırım yapmanın tam zamanı

DIŞ Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Dinçer, içinde Türk–Amerikan İş Konseyi (TAİK) Başkanı Haluk bulunulan uluslararası ortamda ABD’de yatırım yapmanın, özellikle likidite fazlası olan firmalar için çok önemli bir iş fırsatı doğurduğunu kaydetti.



Türkiye’de cep telefonu sayısı 90 milyonu aştı

TÜRKİYE'DE garantili kapsamda satışı yapılan ve ‘’aktif’’ konumda bulunan 65 milyon cep telefonunun yarısından fazlasının kamera, mp3 çalar ve radyo gibi özelliklere sahip bulunduğu, gençlerin daha çok yüksek teknolojili ürünleri tercih ettiği bildirildi.



Çiftçiye kuraklık desteği

İLKBAHAR aylarında, Güneydoğu ile Orta Anadolu bölgeleri ağırlıklı olmak üzere yaşanan kuraklıktan zarar gören çiftçilerin bir bölümüne önceki gün ödeme yapılırken, şimdiye kadar 498 bin 207 bin çiftçinin kuraklık desteğinden yararlanacağı ve bu kişilere toplam 533 milyon 695 bin 85 YTL ödeneceği kesinleşti.



Dolar hız kesmiyor

ABD’deki malî krizin ardından dolardaki yükseliş sürüyor.



 
GAZETE 1.SAYFA

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır