"Gerçekten" haber verir 25 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

SU SAVAŞLARI KAPIDA

Dünyadaki su kaynaklarının yüzde 97’si tuzlu ve insanların kullanabildiği yüzde 3’lük dilim de hızlı nüfus artışı ve endüstrileşme ile birlikte hızla tükeniyor.


Yeni hız hedefi: 1600 km/s

Karada hız rekorunu 1997’den beri elinde bulunduran İngiliz ekibi, sembolik saatte 1000 mil (1609 km) barajını aşmayı hedeflediğini açıkladı.

İlk kuasarda devâsâ patlama

AmerİkalI astronomlar, galaksinin (gökada) doğumu sırasında meydana gelen, kuasardan devasa gaz fışkırmasını ilk kez gözlemledi.


  Siber suçların adresi internet kafe

Mİcrosoft Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Cemal Akyel, Türkiye’deki siber suçların genellikle internet kafelerden çıktığını gözlemlediklerini söyledi.


  Maddenin yeni hâli keşfedildi

KanadalI bilim adamları, elektronik cihaz üretiminde önemli etkisi olabileceği belirtilen maddenin yeni bir halini keşfetti.


  Bakan Şahin: Ders çıkaracağız

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Anayasa Mahkemesi’nin gerekçeli kararıyla ilgili olarak, “Yüksek Mahkemenin bu kararından herkes sonuçlar, hattâ dersler çıkaracaktır” dedi.


  Daha önce neredeydiniz?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın İslâm ülkelerindeki hükümet ve işadamlarına yönelik ‘Türkiye’yi neden güvenli liman görmedikleri’ yönündeki sitemine Arap İşadamları Federasyonu Başkanı Hamdi Tabba’a cevap verdi: “Eskiden bu kadar açık değildi Türkiye. Ama son yıllarda benimsediği komşu ülkeler stratejisi, İslâm dünyası ile entegrasyonu güçlendirecektir.”


  Başörtüsü kapatma sebebi

AKP’nin kapatılması yönünde oy kullanan 6 üyenin karşı oy gerekçesinde, “Türbanın yükseköğretimde serbestçe takılmasına olanak sağlamak amacıyla anayasada yapılan değişiklikte, belirleyici olması dâvâlı partinin, laiklik karşıtı düşüncelerini yaşama geçirme konusunda bir örnektir” denildi.


  ‘Millet nazarında mahkeme sınıfta kaldı’

Hukukçular Birliği Vakfı Başkanı Sinan Kılıçkaya, ‘’Millet nazarında Anayasa Mahkemesi sınıfta kaldı’’ dedi.


  BBP: TBMM hiçe sayıldı

BBP Genel Sekreteri Yalçın Topçu, Anayasa Mahkemesi’nin başörtüsüne ilişkin gerekçeli kararı ile ‘’TBMM’nin yasa koyma yetkisinin hiçe sayıldığını’’ belirtti.


  Yazıcı: AYM’nin yetkileri kısıtlanmayacak

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Anayasa Mahkemesi’nin görev ve yetkilerinin kısıtlanmasının söz konusu olmadığını ancak Anayasa Mahkemesi’nin görev ve yetki alanına çekilmesini sağlamanın amaçlandığını bildirdi.


  Gündoğdu: Meclis iradesi yok sayıldı

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Anayasa Mahkemesinin başörtüsüyle ilgili kararı konusunda, ‘’Anayasa Mahkemesi, gerekçede yer verdiği değerlendirmelerle Anayasa’yı da yargılama yetkisine sahip olduğu iddiasındadır.


  Bu kaza RTÜK’e ders olsun

Batman’da izlediği bir televizyon programından etkilenerek bacağına döktüğü kolonyayı kibritle ateşleyen İbrahim Kaçmaz’a deri nakli yapıldı.


  AİLELERE VE RTÜK’E GÖREVLER DÜŞÜYOR

Rektör Yardımcısı ve Psikiyatri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aytekin Sır da AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocukların televizyonda gördüğü herhangi bir olayı gerçek gibi algıladıklarını söyledi.


  LPG tankerinde kaçak sigara ele geçirildi

Adana’da, LPG tankerinin içine yerleştirilerek yurt dışından Türkiye’ye getirilen 5 bin karton kaçak sigara ele geçirildi.


  Polis, öğrenciler için SMS ile eşya topladı

Erzİncan Üniversitesine kayıt yaptıran ve barınmak için ev tutan iki öğrencinin eşya ihtiyaçları polisler tarafından karşılandı.


  Kayseri’de, MOBESE dönemi başlıyor

Kayserİ’de suç ve suçluyla mücadelede büyük katkı sağlaması beklenen Mobil Elektronik Sistem Entegrasyonu (MOBESE) sistemi için çalışmalara başlandı.


  Meteorolojiye soru yağmuru

Teknolojİk gelişmelerin yardımıyla hava tahminlerinde önemli aşama kaydeden Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, değişik kesimlerden insanlara da işleriyle ilgili konularda yardımcı oluyor.


  Sağlık Bakanlığı’ndaki hizmetliye kadro talebi

Kamu-Sen’e bağlı Türk Sağlık-Sen, şube başkanları ve yönetim kurulları istişare toplantısının sonuç bildirgesinde Sağlık Bakanlığı’nda görevli bütün hizmetli kadrosundaki personelin bir hizmet içi eğitime tutularak memur kadrosuna geçirilmesini istedi.


  Yarın trafiğe çıkmayın

İSTANBUL'DA düzenlenecek “30. Kıtalar Arası Avrasya Maratonu” sebebiyle yarın günü Boğaziçi Köprüsü ile bazı yollar trafiğe kapatılacak.


  İstanbul’da 8 araç kundaklandı

İSTANBUL'UN 3 ayrı ilçesinde 8 araç, molotofkokteyli atılarak kundaklandı.


  57 gösterici adliyede

DİYARBAKIR'DAKİ izinsiz gösteriler sırasında çıkan olaylarda gözaltına alınan 57 kişi adliyeye sevk edildi.


  2014 hedefinden vazgeçilmemeli

İKTİSADÎ Kalkınma Vakfı (İKV) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Haluk Kabaalioğlu, Türkiye’nin AB üyelik sürecinin uzatılmaması gerektiğini belirterek, ‘’Öngörülen 2014 hedefinden vazgeçilmemeli’’ dedi.


  Genelkurmay, Bakanlar Kurulu’na brifing verecek

GENELKURMAY Başkanlığı İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, Genelkurmay Başkanlığı tarafından 27 Ekim Pazartesi günü yapılacak Bakanlar Kurulu toplantısında, yürütülen iç güvenlik harekâtına ilişkin brifing verileceğini bildirdi.


  Ceber’in ölümüne ilişkin 90 polise yüzleştirme

METRİS Cezaevi’nde, ‘’işkence ve kötü muamele’’ sonucu öldüğü iddia edilen Engin Ceber’in ölümüne ilişkin soruşturma kapsamında, 90 polis Bakırköy Cumhuriyet Savcılığında yüzleştirildi.


  Mahkeme Başkanı tutuklandı

İZMİR'DE tefecilik suçundan cezaevinde bulunan bir tutuklunun tahliyesi için rüşvet istediği gerekçesiyle gözaltına alınan mahkeme başkanı tutuklandı.


  Tutuksuz sanıklar Pazartesi mahkemede

‘’ERGENEKON’’ dâvâsının 27 Ekim Pazartesi yapılacak olan duruşmasında, tutuklu ve tutuksuz sanıkların bir arada yargılanacak olmaları dolayısıyla yoğunluk yaşanabileceği için 6 haber ajansı muhabirinin, duruşmayı daha önceden izledikleri iç salona alınmayabileceği belirtildi.



 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır