"Gerçekten" haber verir 25 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

 

MACARLAR TERİM'İ KISKANDI

MİLLİ Takımlar Teknik Sorumlusu Fatih Terim'in, Türkiye Futbol Federasyonu ile 2012 yılına kadar yaptığı anlaşma Macaristan spor medyasının gündemine oturdu.

Son 10 yılda Macaristan'la iki kez aynı gruba düşen Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın teknik direktörlüğünü Fatih Terim yapmıştı. Tüm Macaristan'da çok sevilen Fatih Terim'in Perşembe günü yaptığı yeni sözleşmeyi Macar medya kuruluşları sayfalarına taşıdı.

TÜRKLER BIRAKMAK İSTEMİYOR

Macaristan'ın tek günlük spor gazetesi olan Nemzetisport, ''Fatih Terim 2012 yılına kadar'' başlığıyla verdiği haberinde, ''55 yaşındaki Türk futbol tarihinin en başarılı hocası, 2010 yılına kadar olan sözleşmesini iki yıl daha uzattı, Galatasaray'a 2000 yılında UEFA Kupası'nı kazandıran Terim, milyonlarca avro alacak'' ifadelerine yer verdi. Hirsarokhu gazetesi ise ''Başarılı kaptan Terim 4 yıl daha ay-yıldızlıların başında'' başlıklı haberinde, ''Fatih Terim'in kıskanılacak maaşı olacak'' diye yazdı. Sporthirado gazetesi de ''Türkiye: Terim 2012 yılına kadar uzatılan anlaşmasını imzaladı'' başlığıyla verdiği haberinde, ''Avrupa Şampiyonası'nın ardından bırakacağını söyleyen Türk hoca, sözleşmesini 2012 yılına kadar uzattı. Deneyimli hocayı Türkler bırakmak istemiyor'' bilgisini verdi. Bilindiği gibi Terim'in, Federasyon ile yaptığı 4 yıllık anlaşmada aylık 260 bin YTL, yılda ise 3 milyon 120 bin YTL ücret alacağı açıklanmıştı.

ÜLKER'DEN KUTLAMA ZİYARETİ

Futbol milli takımları ana sponsorlarından Ülker, sözleşmesinin yenilenmesinin ardından Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim ile Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener'i kutladı. TFF ile 2010 yılına dek sözleşmesi bulunan Fatih Terim'in görev süresinin 2012 yılı sonuna dek uzatılmasının ardından Ülker firması yetkilileri, TFF'yi ziyaret ederek, Fatih Terim, Mahmut Özgener ve TFF Başkan Vekili Lütfi Arıboğan'ı kutladılar. Ziyarete Ülker Kurumsal iletişim Genel Müdürü Zuhal Şeker, Spor İletişim Müdürü Hakan Artış, Spor Sponsorlukları Müdürü Hakan Aydınol ve Spor Sponsorlukları Yöneticisi Esra Kartal Tezel katıldı.

25.10.2008


 

Kewell: UEFA'da kazanılan 3 puan çok önemli

UEFA Kupası 2. Tur (B) Grubu'ndaki ilk maçında Yunanistan'ın Olympiakos takımını 1-0 yenen Galatasaray'da, futbolculardan Sabri Sarıoğlu, bu galibiyetin kendileri için çok önemli olduğunu söyledi.

Sabri, Olympiakos galibiyetinin önemine değinerek, ''Grup maçlarına galibiyetle başlamak çok önemliydi, galip gelmeyi başardık. Takım olarak çok iyi mücadele ettik, çok pozisyona girdik. Daha fazla gol de atabilirdik'' dedi. Galatasaray'a, Olympiakos karşısında galibiyeti getiren golü atan Kewell, yaptığı açıklamada, ''Son dakikalarda 1-0'lık skoru koruma psikolojisi bizi biraz sıkıntıya soktu. Kazanılan 3 puan çok önemli. UEFA, uzun bir maraton, ama rakiplerimizin berabere kalması bizi grup liderliğine taşıdı. Bu da bir avantaj'' dedi. Sarı-kırmızılı savunma oyuncusu Emre Aşık da maçta galibiyeti isteyen tarafın kendileri olduğunu belirterek, ''Her geçen hafta daha iyi oluyoruz. Öncelikli hedefimiz bu gruptan çıkmak'' şeklinde görüş belirtti.

25.10.2008


 

Aragones asla pes etmez

FENERBAHÇE Teknik Direktörü Luis Aragones'in yardımcılığını yapan İspanyol Cesar Mendiondo, El Pais gazetesinde yayımlanan demecinde , Luis Aragones'in asla pes etmeyeceğini savunarak, ''Her zaman bu tip durumlardan çıkmasını bildi.

Lige çok kötü başladık, ancak bunun geçici bir şey olduğunu düşünüyorduk. Bakalım, olumlu bir dinamiğe girdiğimizde zaman ne gösterecek'' değerlendirmesini yaptı. Yorumlarda, Luis Aragones'in verdiği taktiğin futbolcular tarafından uygulanamadığı ve takımın çok gol yediği kaydedildi. Gazetede, ''Roberto Carlos'da büyük bir konsantrasyon eksikliği var ve iyi bir form tutan Güiza'nın çabaları sonuç vermiyor'' denildi.

25.10.2008


 

ULEB'de 2'de 1 yaptık

BASKETBOL ULEB Avrupa Ligi'nde 2008-2009 sezonu, bu hafta yapılan maçlarla başlarken, ligde Türkiye'yi temsil eden takımlardan Fenerbahçe Ülker, sezona deplasmanda aldığı yenilgi, Efes Pilsen ise İstanbul'da zor da olsa galibiyetle başladı.

12 maçtan 10'unu evsahibi takımların kazandığı ilk haftada liderlik koltuğunda, 2'şer puan ve averajla (A) Grubu'nda Yunanistan'ın BC Pire Olympiakos, (D) Grubu'nda da Rusya'nın USH CSKA Moskova takımları yer alırlarken, ligde 5 temsilcisi bulunan İspanya'dan da (B) Grubu'nda Regal FC Barcelona, (C) Grubu'nda ise DKV Joventut Badalona zirvede bulunuyor.

25.10.2008


 

Polonya'da ikinci olduk

12. Dünya Büyükler Wushu Şampiyonası, Polonya'nın başkenti Varşova'da yapıldı.

15-20 Ekim tarihleri arasında düzenlenen şampiyonada erkek ve bayanlarda 15 madalya kazanan Türk Milli Takımı, takım halinde ikinciliği elde etti. Rusya'nın birinci olduğu şampiyonada Türk Milli Takımı sporcularının elde ettiği dereceler şöyle: Birincilikler: Hüseyin Dündar, Emrullah Gül, Halil Bal, Murat Urhan, Gülşah Kıyak, Murat Kaçan, Sümran Sözütek, Ramazan Çiçek İkincilikler: Tayfun Öztürk, Erdal Şahin Üçüncülükler: Aslı Bergin, Emrullah Gül, Ali Ay, Nazmiya Batman, Yavuz Selim Kazancı.

25.10.2008


 

F.Bahçe Bursa önünde moral arıyor

AVRUPA Şampiyonlar Ligi'nde İngiltere'nin Arsenal takımına sahasında 5-2 yenilerek taraftarlarını üzen Fenerbahçe, Turkcell Süper Lig'de bugün yine sahasında Bursaspor ile yapacağı maçta galip gelerek moral bulmak istiyor.

Sarı-lacivertliler, ligde 15 puanla 3. sırada yer alan Bursaspor ile yapacağı zorlu mücadeleyi saha ve seyirci avantajını kullanarak kazanıp, moral bulma amacında. Fenerbahçe, son iki sezondur ligde sahasında yenildiği Bursaspor karşısına, kötü günler yaşadığı bu dönemde mutlak 3 puan hedefiyle çıkacak. Teknik direktör Luis Aragones'in Arsenal maçında kadroya almadığı Kazım'a, Bursaspor önünde ilk 11'de görev vermesi bekleniyor. Sarı-lacivertlilerin yarınki maçta sahaya şu kadroyla çıkması bekleniyor: Volkan Demirel, Gökhan, Edu, Lugano, Roberto Carlos, Kazım, Selçuk (Josico), Alex, Uğur, Semih, Guiza. Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak karşılaşmayı hakem Tolga Özkalfa yönetecek.

25.10.2008


 

Süper Lig hakemi maç başına bin 650 YTL alacak

TÜRKİYE Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu, hakem, yardımcı hakem, dördüncü hakem, gözlemci, temsilci ve eğitimcilere 2008-2009 sezonunda ödenecek tazminat ve harcırahları yeniden belirledi.

TFF'den yapılan açıklamaya göre, dünden itibaren geçerli olacak uygulamaya göre Süper Ligde maç yönetecek bir hakeme bin 650 YTL ücret verilecek. Yardımcı hakemler 985, 4. hakem ise 825 YTL ücret alacak. Ayrıca Süper Ligde görev yapacak her gözlemiciye maç başına 660 YTL verilecek.

25.10.2008


 

Taksim'de bugün "NBA Jam Van" gösterisi var

ABD Profesyonel Basketbol Ligi'nin (NBA) interaktif basketbol tur programı olan ''NBA Jam Van'', bugün ve 26 Ekim Pazar günü İstanbul'u ziyaret edecek.

''NBA Jam Van''in, basketbol ve interaktif etkinliklerin gerçekleştirildiği 1000 metrekarelik bir alana dönüşen, 16 metre uzunluğunda ve 18 tekerlekli bir TIR olduğu bildirildi. Her yaştan basketbol meraklısına ücretsiz olan ''NBA Jam Van''ın, 3 farklı potanın bulunduğu 2 basketbol sahası ile çok sayıda interaktif oyun ve eğlenceyi bir araya getirdiği kaydedildi. Jam Van Merkez Sahası'nın, basketbolseverlerin birebir maçlar yapabileceği ve farklı yüksekliklerdeki potalara serbest atış ve smaç yapma gibi birtakım yarışmalara katılabileceği etkinliklerin merkezi olacağı ifade edildi. Taksim Meydanı'ndaki etkinlik her iki gün de 10.00-18.00 saatleri arasında yapılacak.

25.10.2008


 

Serkan: Trabzon şampiyon olabilir

TRABZONSPOR'UN sağ kanat oyuncusu Serkan Balcı, bordo-mavili takıma ve yönetime gereken destek verilmesi halinde 25 yıllık özleme son verebileceklerini belirtti.

Serkan Balcı, bordo-mavili kulübün internet sitesinde yaptığı açıklamada, ligin uzun bir maraton olduğunu belirterek, ''Kaliteli bir kadromuz var. Eğer gereken destek verilirse 25 yıllık özleme son verebiliriz'' dedi. Bu sezon ligin oldukça heyecanlı geçtiğini dile getiren Serkan, şöyle devam etti: ''Şu an ligde her takım birbirini mağlup edebilir. Büyük, küçük takım kavramı yavaş yavaş ortadan kalkmaya başladı. Anadolu kulüpleri güçlendi. Bunun ışığında söyleyebilirim ki 4-5 yıl sonra 4 büyükler dışında bir takım şampiyonluk kupasını kaldırabilir. Büyük takımların artık eskisine oranla daha çok koşup mücadele etmesi gerekiyor. Takımınız ne kadar kaliteli oyunculardan kurulursa kurulsun en az rakibiniz kadar efor harcamazsanız kaybedersiniz. Bu durum dünyada da aynı.''

Ligde bulundukları konumun oldukça iyi olduğunu belirten Serkan, ''Yeni kurulan bir takım olmamıza rağmen şu ana kadar iyi sonuçlar aldığımızı düşünüyorum. Sezon öncesi bazı kesimler bizim bu kadar başarılı sonuçlar alamayacağımızı düşünüyordu. Herkesi şaşırttık. Taraftarlarımız da yeterince desteği verdiler. Galatasaray maçına kadar her şey bizim için iyi geçti'' değerlendirmesini yaptı. Son oynanan maçlarda talihsiz goller yediklerini belirten Serkan, ''İnsan her gün bir olamaz. Hatalar olabilir. Ama yediğimiz golleri sadece savunmaya bağlamamamız gerekiyor. Savunma takım halinde yapılır. Eğer 11 kişiyle komple savunma ve komple hücum yaparsak bir sorun yaşamayız.'' dedi.

25.10.2008


 

Basketbolda Barcelona'yı Ersan İlyasova uçurdu

BASKETBOL Avrupa Ligi'nde önceki akşam deplasmanda oynadığı maçta Sluc Nancy'i 82-54 yenen Regal FC Barcelona'da en etkili oyuncu olan Ersan İlyasova, İspanyol basınında büyük övgü aldı.

Marca gazetesi, ''İlyasova parıldıyor'' başlığını atarken, 23 dakika oyunda kalan Türk basketbolcunun 18 sayı, 12 ribaunt, 1 asist ile sahanın en iyisi olduğunu yazdı. AS gazetesi de maçın en skorer oyuncusu olan Ersan'ı ''sahanın en göze çarpan ismi'' olarak verdi. El Mundo Deportivo, ''Barça, üstün bir İlyasova ile rakibini yıkıyor. Jean Weylle Spor Salonu, baştan sona kadar muazzam bir Ersan İlyasova'nın etrafında döndü. Türk basketbolcu, başlangıç atışından itibaren rakibinin kabusu oldu'' ifadelerini kullandı.

25.10.2008


 

Yöneticiler basınla buluşacak

FENERBAHÇE Futbol Takımı'nın bu sezon aldığı kötü sonuçların ardından kendi aralarında toplantılar yapan Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu üyeleri, 27 Ekim Pazartesi günü basın toplantısı düzenleyerek, kamuoyunu bilgilendirecek.

Yönetim kurulu üyelerinin katılacağı basın toplantısının saat 13.00'de Faruk Ilgaz Tesisleri'nde yapılacağı bildirildi.

25.10.2008


 

G.SARAY'DA BUGÜN KONGRE GÜNÜ

GALATASARAY'DA, kulüp yönetim kurulunun, Goldman Sachs Internatinal ile mutabakata vardığı 100 milyon dolarlık kredi ve 50 ila 70 milyon dolar arası tahvil ihracı anlaşmasının uygulamaya sokulmasıyla ilgili kongre üyelerinden yetki isteyeceği genel kurul toplantısı bugün yapılacak.

25.10.2008


 

Erzurum 2011'de gecikme yok

GENÇLİK ve Spor Genel Müdür Yardımcısı ve Oyunlar Genel Koordinatörü Yunus Akgül, ''Erzurum'da yapılacak 2011 Üniversitelerarası Kış Oyunları (Universiade) konusunda tesisleşmede her hangi bir sıkıntı yok. Her şey yolunda gidiyor'' dedi.

25.10.2008


 

SÜPER LİGDE BUGÜN

14.00 Denizlispor-Gençlerbirliği: Hakan Özkan

14.00 Ankaraspor-Kocaelispor: Suat Arslanboğa

19.00 Fenerbahçe-Bursaspor: Tolgaz Özkalfa

25.10.2008


 

BANK ASYA 1. LİGDE BU HAFTA

Kartalspor-Giresunspor: Mustafa Öğretmenoğlu

Sakaryaspor-Manisaspor: Süleyman Abay

Gaziantep Büyükşehir Bel.-Orduspor: Hakan Ceylan

Altay-Malatyaspor: Mustafa İlker Coşkun

Kayseri Erciyesspor-Karşıyaka: Zafer Demir

Adanaspor-Güngören Belediyespor: Nihat Akman

Diyarbakırspor-Kardemir Karabük: Taner Gizlenci

Kasımpaşa-Boluspor: Deniz Çoban

Samsunspor-Çaykur Rizespor: Bülent Yıldırım

25.10.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır