"Gerçekten" haber verir 29 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

“ÇAĞRI” FİLMİ YENİDEN ÇEKİLECEK

Hz. Muhammed’İn (asm) hayatını konu alan yeni bir film çekileceği bildirildi. “Barış Elçisi” adlı filmin, Mustafa Akad’ın 1977 Hollywood yapımı “Çağrı” adlı filminin yeni versiyonu olacağı belirtildi.


Dünya sorunlarına karşı dinlerden ortak çözüm

Tayland’da bir bira üretim firmasının, halka açılmak için borsaya başvurması Müslüman ve Hinduların protesto gösterilerine sebep oldu.

‘Hacı Murat’ geri döndü

Kayserİ Şoförler ve Otomobilciler Odası 2. Başkanı Mehmet Özkılıç, bir TV dizisinde Mustafa Üstündağ’ın canlandırdığı ‘’Muro’’ karakteri tarafından ku


  “Kalem tutan eller çöp toplamasın”diye

Adana’da, çöp konteynırlarından atık toplayan gençler, ‘Kalem tutan eller çöp toplamasın sokaktaki çocuklar kullanılmasın’ sloganıyla dernek kurdu.


  ABD’li çiftin altızları oldu

ABD’nİn New York şehrinde bir çiftin altızları oldu. Daily News gazetesi, Queens’te yaşayan 31 yaşındaki Digna Carpio’nun ay başında 4’ü erkek 2’si kız 6 çocuk dünyaya getirdiğini yazdı.


  Oyun bağımlılığı evden kaçırdı

KanadalI bir aile, çocuğun elinden Microsoft’un ürettiği oyun konsolu Xbox 360’ı almasının ardından evini terk etti.


  KİMSE, OLMAYAN YETKİYİ KULLANAMAZ

“Türkiye Cumhuriyetinin yasama, yürütme ve yargı erklerinin ayrılığı ilkesine dayandığını ifade ederek, ''Hiçbir erk anayasadan doğan haklarını kullanırken kendisini başka bir erkin yerine koyamaz ve olmayan yetkiyi kullanamaz'' diyen Toptan, “Yokluklar içerisinde büyük mücadeleler sonucunda var edilen Türkiye Büyük Millet Meclisinin millet adına kullandığı yasama yetkisi mutlaktır” şeklinde konuştu.


  HER KURUM SORUMLU DAVRANMALI

tbmm Başkanı Köksal Toptan, her kurumun, kuvvetler ayrılığı ilkesini sorgulanabilir hale getirecek eylemlerden kaçınması, erkler arasında bulunması gereken karşılıklı ahenk ve uyumlu işleyiş konusunda özen göstermesi gerektiğini vurguladı.


  Gazetecilerden otelin önünde protesto gösterisi

GEÇTİĞİMİZ Cumartesi günü Ankara Sheraton oteli önünde görev başında otel güvenlik görevlilerinin saldırısına uğrayarak kolu kırılan Hürriyet gazetesi foto muhabiri Selçuk Şenyüz için dün otel önünde gazeteci örgütlerinin de katıldığı bir basın açıklaması yapılarak olay protesto edildi.


  İstanbul Emniyeti’ne İnsan Hakları incelemesi

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Zafer Üskül başkanlığındaki bir heyet, İstanbul Emniyet Müdürlüğünde incelemelerde bulundu.


  AB’ye göre yargıç sayımız yetersiz

YARGITAY Birinci Başkanvekili Osman Şirin, AB’ye göre Türkiye’deki yargı hizmetinin 35 bin yargıçla yürütülmesi gerektiğini, ancak Türk yargısının 9 bin 500 yargıçla görev yapmaya çalıştığını belirterek, ‘’Gereğini yapmak yasama ve yürütmenin görevidir’’ dedi.


  Talat: Olumsuzluklara rağmen umutluyum

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Kıbrıs müzakerelerinde tüm olumsuzluklara karşın umutlu olduğunu belirterek, karşısında çözümden kaçamayacak bir Rum lider olduğuna inandığını söyledi.


  Yolcu otobüsüne ateş açıldı

KOCAELİ'NİN Gebze ilçesinde bir yolcu otobüsüne silâhlı saldırıda bulunuldu.


  Çankaya’da AB toplantısı

AB’ye üyelik sürecine hız kazandırmak ve bu yöndeki çabaların koordinasyon içerisinde gerçekleştirilmesi amacıyla Çankaya Köşkünde toplantı yapıldı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül başkanlığındaki toplantıya TBMM Başkanı Köksal Toptan, Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan ve Avrupa Birliği Genel Sekreteri Oğuz Demiralp ile TBMM AB Uyum Komisyonu üyesi milletvekilleri katıldı.


  Müzakereleri Türkiye yavaşlattı

AB Komisyonu, Türkiye ile ilgili 64 sayfalık stratejik belgede, üyelik müzakerelerinin yavaş ilerlemesinden diplomatik bir dille Türkiye’yi sorumlu tutuyor. AB’nin bundan sonra Türkiye’den reformlara ivme kazandırmasını istediğinin ifade edildiği stratejik belgede, ifade özgürlüğü, azınlık hakları, demokratikleşme alanlarında mutlaka ilerleme kaydedilmesi talep ediliyor.


  Öğrenci affına Gül'den onay

CumhurbaşkanI Abdullah Gül, üniversite öğrencilerine “af” imkânı tanıyan yasayı onayladı.


  Türk için fezleke hazırlığı

DİyarbakIr Cumhuriyet Başsavcılığı, DTP Genel Başkanı Ahmet Türk’ün “Terör örgütünün propagandasını yaptığı” gerekçesiyle dokunulmazlığının kaldırılması için fezleke hazırlıyor.


  29 neron tutuklandı

İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, İstanbul’da araç yakma, molotofkokteyli atma ve korsan gösteri düzenleme olaylarına ilişkin gözaltına alınan 72 kişiden 29’unun tutuklandığını bildirdi.


  Irak’ın kuzeyine hava operasyonu

Genelkurmay Başkanlığı, Irak’ın kuzeyindeki Hava Kuvvetlerine ait savaş uçaklarınca bugün icra edilen hava operasyonunda terör örgütüne ait hedeflerin hedeflerin tam isabetle vurulduğunu bildirdi.


  Medyadaki şiddet çocukları vuruyor

Televİzyon ve gazetelerde yer alan şiddet görüntülerinin çocuklar üzerinde olumsuz etki oluşturmasının önlenmesi için, ebeveynlerin duyarlı davranması gerektiği bildirildi.


  Manyetik alan lösemiyi tetikliyor mu?

Akdenİz Üniversitesi (AÜ) Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Şükrü Özen, düşük seviyeli de olsa manyetik alanların çocuklarda lösemiyi tetiklediğine dair çalışmalar bulunduğunu bildirdi.


  Valilikten “öfke kontrol projesi”

RİZE Valisi Kasım Esen, uyguladıkları ‘’öfke kontrol projesi’’yle insanların biriken enerjilerini boşaltmalarını ve öfke patlamasının önüne geçmeyi hedeflediklerini söyledi.


  Fatih Ekspresi raydan çıktı

İstanbul Haydarpaşa İstasyonu’ndan Ankara yönüne giden Fatih Ekspresi’nin Malıköy-Esenkent arasında dün sabah raydan çıktı.


  Kadıköy’de patlama

KadIköy’de bir derneğin önünde meydana gelen patlamada, küçük çapta maddî hasar oluştu.


  Sokakta çalıştırılan 2 kardeş, ailelerinden alındı

DİYARBAKIR Çocuk Mahkemesi, uyarılara rağmen ailesi tarafından sokakta çalıştırılan 2 kardeşin bir aylığına ailelerinden alınmasını kararlaştırdı.



 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır