"Gerçekten" haber verir 29 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Krize zamansız yakalandık

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, ABD’de başlayan krizin olumsuz etkisini tüm dünyanın yaşadığını belirterek, Türkiye’nin krize, yakalanmaması gereken bir dönemde, büyüme temposunun düştüğü bir zamanda yakalandığını söyledi.



KRİZ İNSANLIK SUÇU

Venezuela Tarım Bakanı Ali Rodriguez, küresel mâlî krizin sonuç olarak yoksulluğun artmasına sebep olacağını söyledi. Rodriguez, ‘’Bu dolandırıcılara ve spekülatörlere ciddi cezalar verilmelidir. Bu, tam anlamıyla insanlığa karşı suçtur. Çünkü bu krizin bedeli açlık ve yoksulluğun artması olacaktır’’ dedi.



Faturayı çalışanlar ödemesin

Türk-İş Genel Başkanı Kumlu, kriz bahane edilerek, işten atma tehdidiyle ücretlerin düşürülmesi ve kölelik düzenine yaraşır çalışma biçimlerinin gündeme getirilmesinin Türkiye’nin ayıbı olduğunu söyledi.



AYSO: İşsizlik artacak

AYDIN Sanayi Odası (AYSO) Başkanı Ercan Çerçioğlu, krizin ülkede işsizliği arttıracağını söyledi.



2,5 milyon cep abonesi yer değiştirecek

CEP telefonu operatörleri arasındaki yarış yeniden hız kazanıyor.



Türkiye Finans’tan, KOBİ’lere moral kredisi

TÜRKİYE Finans ile Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) arasında KOBİ’lere kullandırılmak üzere toplam 200 milyon YTL’lik özel kredi protokolü imzalandı.



Konukoğlu: Ekonomik kriz, ABD’nin bir oyunu

SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, dünya geneline yayılan ekonomik krizin ABD’nin bir oyunu olduğunu söyledi.



Bankalar köpek balığı gibi

ANKARA Giyim Sanayicileri Derneği (AGSD) Başkanı Canip Karakuş, ‘’yabancı bankalar kendi ülkelerindeki finans krizini Türk özel sektörünün üzerine yıkmak için kredilerini geri çağırıyor’’ dedi.



Otomotiv ÖTV indirimi bekliyor

KÜRESEL malî krizden olumsuz etkilenen, yaşadığı canlılığı kaybeden ve hedeflerini revize eden otomotiv sektörü, özel tüketim vergisi (ÖTV) indirimiyle durgunluğu aşmayı umuyor.



Un fiyatı artarsa, ekmeğe zam kaçınılmaz

TÜRKİYE Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, girdi fiyatlarının artmaması veya sübvanse edilmesi durumunda ekmek fiyatlarına 4-5 ay daha zam yapmayı düşünmediklerini, fakat Kasım Aralık aylarında un fiyatlarına zam yapılırsa ekmek zammının kaçınılmaz olacağını bildirdi.



1 Kasım’da sabit telefonlar susacak

TÜKETİCİ Dernekleri Federasyonu (TÜDEF), Telekom’un sabit ücret uygulamasını protesto amacıyla ‘’1 günlük boykot’’ çağrısı yaptı.



Ekonomi, 85 yılda 46,5 kat büyüdü

TÜRKİYE Cumhuriyeti kurulduğu günden bu yana geçirdiği ekonomik krizlere rağmen 85 yılda 46,5 kat büyüdü.



 
GAZETE 1.SAYFA

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır