"Gerçekten" haber verir 30 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

FREKANS DEĞİŞİMİ ELEKTRONİKÇİLERE YARADI

Televİzyonların TÜRKSAT 1C uydusundaki yayınlarının TÜRKSAT 3A uydusuna aktarılmasıyla yayınları uydu üzerinden alan ve alıcılarını ayarlayamayan vatandaşlar, elektronikçilere akın etti.


Diyarbakır’ın küçük Türkiye’si

DİyarbakIr’In Bismil ilçesine bağlı Ambar beldesi, sadece turistik ve sanayileşmiş illerde görülmeye alışılan göçle oluşmuş yerleşimler gibi karışık n

Türk bayraklı google

Google Türkiye’nin ana sayfası www.google.com.tr’de, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için tasarlanan ‘’doodle’’a (özel tasarımlı logo) yer veriliyor.


  2030’da bize 2 gezegen daha lâzım

İnsanoğlunun bu tüketim hızıyla 2030 yılında ihtiyaçlarını karşılaması için iki gezegene daha ihtiyaç duyacağı bildirildi.


  Blair, en pahalı konuşmacı

İngİLtere’nİn eski başbakanı Tony Blair’in görevinden ayrıldıktan sonra dünyanın pek çok ülkesinde verdiği konferans ve seminerlerden bir servet kazandığı, Blair’in bu yolla ve diğer gelir kaynaklarından kazandığı paranın 12 milyon sterline ulaştığı öne sürüldü.


  Antartika’da yeni bir mineral

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Kimya Mühendisliği mezunu olan ve halen Hollanda’da Delft Teknik Üniversitesi’nde kimya mühendisi olarak görev yapan Dr. Elif Genceli, doktora çalışması sırasında, Antartika buzulunda adını ‘’Meridianiite’’ verdiği yeni bir mineral keşfederek uluslararası literatüre girdi.


  Böceklere havadan denetim

Karabük’te, ağaçların kurumasına yol açan köknar böceklerinin ormana verdiği zararlar helikopterle denetlendi.


  2 günde 121 sayfa okundu

Ergenekon dâvâsının önceki günkü duruşmasında okunmasına devam edilen 2455 sayfalık iddianamenin, şu ana kadar 121 sayfalık bölümü okunabildi.


  Yaşar Kemal’e Gül’den ödül

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, değerlendirme kurulunun önerisi üzerine, 2008 Yılı Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödüllerinin, edebiyat dalında Yaşar Kemal’e, mimarî dalında Turgut Cansever’e, müzik dalında ise Dr. Alaeddin Yavaşca’ya verilmesini uygun gördü.


  Gösteriye katılan çocukların ailelerine para cezası

ADANA Valisi İlhan Atış, çocukları izinsiz gösterilere katılan 4 aileye, Kabahatlar Kanunu uyarınca 100-175 YTL arasında para cezası verdiklerini söyledi.


  Anayasa Mahkemesi belediyeleri görüşecek

ANAYASA Mahkemesi, nüfusu 2 binin altına düşen 862 belde belediyesi ile 283 ilk kademe belediyesinin tüzel kişiliğinin kaldırılması ve 43 yeni ilçe kurulmasını öngören 5747 sayılı Yasa’nın bazı hükümlerinin iptali ve yürürlüğünün durdurulması talebiyle açılan davayı bugün esastan görüşecek.


  Doğum gününde öldü

KAĞITHANE'DE bir cipe çarpan motosikletteki 2 polis memurundan biri öldü, diğeri yaralandı.


  Yahudi Kongresi AKP’den memnun

Türkiye'yi ziyaret eden Avrupa Yahudi Kongresi Başkanı Moşe Kantor, Associated Press haber ajansına yaptığı açıklamada, Türkiye’de devletin Yahudi karşıtı bir tutumunun olmadığına inandığını ve Türk hükümetinin Yahudi karşıtlığıyla mücadele konusundaki çabalarını memnuniyetle karşıladığını kaydetti.


  Balkan Takip Kurulu oluşsun

İHH İnsani Yardım Vakfınca düzenlenen ‘’Balkan Sempozyumu’’nun sonuç bildirgesinde, bölgedeki tüm gelişmeleri gün gün takip edecek ‘’Balkan Takip Kurulu’’ oluşturulması gerektiği vurgulandı.


  Devrimler, Bakan Güler'i çok etkilemiş

ENERJİ ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Atatürk’ün hayat öyküsüyle Milli Mücadele’yi konu alan ‘’Mustafa’’ filmini değerlendirirken “Özellikle bir insan olan Atatürk’ün aynı zamanda devrimleriyle birlikte o heyecanı ve enerjisi çok etkiledi beni” dedi.


  Zafer Üskül'den şartla salıverilme teklifi

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı, AKP Mersin Milletvekili Zafer Üskül, şartla salıverilmeden; mahkumların yanı sıra hükümle birlikte tutuklanan veya tutukluluğunun devamına karar verilenlerin de yararlanabilmesi için kanun teklifi verdi.


  Hava radar üssüne roketatarlı saldırı

HATAY'IN Kisecik köyündeki hava radar üssüne terör örgütü PKK mensuplarınca roketatarlı saldırı düzenlendiği, saldırıda ölen ya da yaralananın olmadığı bildirildi.


  Albay Öz’ün itirazına ret

AGOS Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesinde ihmali olduğu iddiasıyla hakkında soruşturma açılmasına karar verilen eski Trabzon Jandarma Alay Komutanı Albay Ali Öz’ün, Trabzon Bölge İdare Mahkemesi’ne yaptığı itiraz reddedildi.


  Cumhuriyet’in 85. kuruluş yıl dönümü kutlandı

Türkiye Cumhuriyeti’nin 85. kuruluş yıl dönümü, tüm yurtta, KKTC ve dış temsilciliklerde törenlerle kutlandı.


  ŞİŞLİ’DE YANGIN: 1 ÖLÜ

ŞİŞLİ’DE terk edilmiş binada çıkan yangında bir kişi öldü. Kurtuluş Savaş Sokakta, uçucu madde bağımlısı çocukların kaldığı belirtilen 3 katlı binanın birinci katında belirlenemeyen sebeple yangın çıktı.


  Yoksullara yardımda da AB kriterlerinin çok uzağındayız

Türkiye, sosyal transferlere Avrupa Birliğine üye ülkelerinin ancak yarısı kadar kaynak aktarabiliyor. Etkin kullanıldığında yoksulluk üzerinde oldukça etkili olabilen sosyal transferlere Türkiye’de ayrılan kaynak gayrî safi yurt içi hasılanın yüzde 12’si ile AB ülkelerinin yarısı seviyesinde bulunuyor.


  40 bin köknar ağacı kesilecek

Karabük’te, ağaçların kurumasına yol açan köknar böceklerinin ormana verdiği zararlar helikopterle denetlendi.


  Yerli sığırlarımız yok oluyor

TRAKYA Üniversitesi (TÜ) Keşan Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Süleyman Kök, Hisar Dağı ve Gala Gölü çevresinde yaşayan yerli boz ırk sığırların sayısının giderek azaldığını bildirdi.


  RİZE’DE AİLE HEKİMLİĞİ UYGULAMASI BAŞLIYOR

RİZE İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Diren, ilde 93 hekimin aile hekimliği projesine yönlendirileceğini, böylece Rize’de 3 bin 500 kişiye bir aile hekiminin düşeceğini söyledi.


  MOBİL SAĞLIK EKİBİ HİZMETTE

DİYARBAKIR İl Sağlık Müdürü Dr. Namık Kemal Kubat, Mobil Sağlık Hizmetleri kapsamında, 2008 yılının ilk 8 ayında 5 bin 210 kırsal yerleşim birimine sağlık hizmeti götürüldüğünü söyledi.


  AİLELER BARIŞTI, AMA DEVLET AFFETMEDİ

BİNGÖL'ÜN Solhan ilçesinde oturan Yusuf Kurt, şimdi eşi olan Yüsra Temiz’i zorla kaçırdığı gerekçesiyle 8 yıl hapis cezasına çarptırıldı.



 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır