"Gerçekten" haber verir 30 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

DÜNYA BORSALARI TOPARLANIYOR

AVRUPA Borsaları dün güne yükselişle başladılar. İngiltere’de FTSE 100 Endeksi yüzde 2,15 artarak 4010,61 puana, Almanya’da borsanın temel göstergesi DAX Endeksi yüzde 11,28 yükselerek 4823,45 puana çıktı.



DÜNYA BANKASINDAN RAPOR

Türkiye'de 15 ve 24 yaş arası genç nüfusun sadece yüzde 30'unun istihdam edildiğine dikkat çekilen Dünya Bankası raporunda, bu oranın AB ortalamalarının çok altında olduğu ve gençlerin faal olmama oranlarının ''endişe kaynağı'' olduğu bildirilerek, gençlerin yaklaşık yüzde 40'ının ''ne okula gittiği, ne de çalıştığı'' belirtildi.



IMF ile Dünya Bankasının gözü üzerimizde olacak

TÜRKİYE'NİN önümüzdeki yıllardan itibaren, ekonomik büyüme, istihdam, eğitim ve rekabet odaklı program önceliklerinde, Dünya Bankası daha fazla yer alacak.



Domates ihracatı sertifikayla artacak

TÜRKİYE'NİN domates üretiminde önemli bir yere sahip Mersin’in Erdemli ilçesinde, ihracatta yaşanan sıkıntı, üretici birliklerini harekete geçirdi.



Venezuela’dan petrol üretimini kısma sinyali

VENEZUELA Devlet Başkanı Hugo Chavez, fiyatlar istikrar kazanana kadar OPEC’in yapacağı yeni üretim kesintilerine katılabileceklerini söyledi.



119 madenci resen emekli edilecek

TÜRKİYE Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdürü Rıfat Dağdelen, kurumlarından 50 yaş ve üzeri 119 işçinin resen (istem dışı) emekli edileceğini bildirdi.



Yurt dışındaki para geri gelmez hayal kurmayalım

TÜRKİYE Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Genel Başkanı ve eski Devlet Bakanı Masum Türker, vergi borçlarına ödeme kolaylığı getiren ‘’Tahsilat Genel Tebliğini’’, Maliye Bakanlığının küresel krize girildiği andaki isabetli bir çıkışı olarak değerlendirerek, ‘’Bu af değildir, borcun tahsiliyle ilgili tanınmış bir avantajdır’’ dedi.



İhracat hamlesi devam ediyor

KAYSERİ Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, ‘’Cumhuriyetimizin 85. yılında Kayserili sanayicilerin ihracat hamlesi devam ediyor’’ dedi.



 
GAZETE 1.SAYFA

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır