"Gerçekten" haber verir 05 Kasım 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Akaryakıt neden pahalı?

Rekabet Kurumu, hazırladığı bir raporla akaryakıt sektöründeki sıkıntıları masaya yatırdı.



Maaşlar eridi

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, ‘’Memur maaşları dolar karşısında yüzde 7.1 ile yüzde 22.2 oranında değer kaybetti’’ dedi.



Haksız zam geri çekilsin

Tüketici Bilincini Geliştirme Derneği ile Tüketici Hakları Merkezi ortak açıklama yaparak, doğalgaz zammının geri çekilmesini istedi. Ortak açıklamada, şu görüşler dile getirildi: “Türkiye tüketicisi, doğalgaza 5. kez yapılan yüzde 22,50 oranındaki haksız ve insafsız fahiş zammın şokunu yaşamaktadır. Bazı bakanlar tarafından yapılan farklı ve çelişkili açıklamalar, sadece bu yönü ile yapılan zammın keyfiliğini gözler önüne sermektedir.”



Vergi ve harçlara yüzde 12 zam

MALİYE Bakanlığınca belirlenen yeniden değerleme oranına esas teşkil eden Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) üretici fiyat endeksi, Ekim ayı sonunda, 12 aylık ortalamalara göre yüzde 12,03 oranında artış gösterdi.



IMF ile ihtiyati stand-by hazırlığı

HÜKÜMET, IMF ile ihtiyati stand-by için düğmeye bastı. Bürokratlara IMF’den temin edilebilecek kredinin miktarının tesbit edilmesi ve teknik hazırlıkların yapılması için talimat verildi.



Otomotivin Avrupa'daki kaleleri düştü

KÜRESEL finansal krizin Avrupa’yı da etkisi altına almasıyla birlikte otomotiv ihracatının yaklaşık yüzde 70’inin yapıldığı Avrupa Birliği (AB) üyesi 26 ülkenin 3’ü hariç tamamında Ekim ayı ihracatı geriledi.



WEM Fuarı elektrik sektörünü buluşturacak

ADIM Fuarcılık, 13-16 Kasım tarihleri arasında bu yıl üçüncü WEM, Elektrik, Aydınlatma ve Makine Fuarı’nı düzenliyor.



Kurulan şirket azaldı, kapanan arttı

TÜRKİYE Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Ekim ayında kurulan şirket sayısında yüzde 27.40’lık azalma olduğunu bildirdi.



LPG’li araçlar teşvik edilmeli

TÜM Oto Gaz Montajcılar Derneği (TOMDER) Yönetim Kurulu Başkanı Asım Şafak, Türkiye’de LPG kullanan araç sayısının 2 milyon 200 bine ulaştığını söyledi.



 
GAZETE 1.SAYFA

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır