"Gerçekten" haber verir 05 Kasım 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

AKP, yetkiyi değerlendiremedi

AB Komisyonunun bugün açıklayacağı İlerleme Raporunda sivil anayasa çalışmalarının sonuç vermemesine yönelik eleştirilerin yer alması bekleniyor. Rapor taslağında "İktidar partisi bir grup akademisyeni, 1982 anayasasını, temel hakları uluslararası standartlarla uyumlu hale getirecek şekilde değiştirmekle görevlendirdi. Ama bugüne kadar ne bir taslak Meclise veya kamuoyuna sunuldu, ne de tartışılması için somut bir takvim belirlendi" deniliyor.


Bütçe maratonu kavgayla başladı

TBMM’de devam eden 2009 Bütçe görüşmeleri milletvekillerinin kavgasına sahne oldu. AKP’li vekiller, DTP Milletvekili Hasip Kaplan’a ‘’Bu adamın aklı b

Şiddetin özgürlükle hiçbir ilgisi yok

MAZLUMDER Genel Başkanı Ömer Faruk Gergerlioğlu, şiddet içermeyen, şiddeti teşvik etmeyen toplantıların demokrasinin gereği olduğu olduğunu belirterek


   Başbakanlık’ta silâhla yaralanma

BaşbakanlIk Merkez Bina’da silâhını doldur-boşalt yapan polis memuru, kazayla hem kendini hem de meslektaşını vurdu. Hastaneye kaldırılan yaralı polislerden E. E’nin tedavisinin ayakta yapılarak taburcu edildiği, A.Ş’nin ise sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.


  Toptan’dan sükunet çağrısı

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Meclisin 2009 bütçesinin sunumunu yapan Meclis Başkanı Köksal Toptan, milletvekillerin sakin olmaya çağırdı. Parlamento çalışmaları sırasında, çok çeşitli fikirlerin de ortaya atılacağını, bunların tartışılacağını ve sonuçta milletin menfaatinin gerekleri neyse, o yolda karar verileceğini ifade eden Toptan, şöyle konuştu: ‘’Ancak çeşitli fikirleri ortaya koyarken, savunurken veyahut eleştirirken hepimizin dikkat etmesi gereken asgari kuralların olduğunu akıldan çıkarmamamız gerekir. Birbirimize karşı hoşgörülü olmamız, birbirimizin fikirlerine, söz ve davranışlarına tahammül etmemiz ve anlamaya çalışmamız gerekir. o nedenle medya aracılığıyla bütün milletvekili arkadaşlarımdan, yarın bir gün birbirimizin yüzüne bakmamıza engel olacak söz ve davranışlardan mutlaka kaçınmamız lazım geldiğini bir kez daha hatırlamalarını rica ediyorum.’’


  Siyasetin, gerginlikten medet umması yanlış

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Süleyman Soylu, Türkiye’nin mahalli seçimler öncesinde planlı olarak gergin bir ortama sürüklendiğini, siyasetin gerginlikten medet ummasının son derece yanlış olduğunu belirtti.


  Farklılıklarımız zenginliğimiz

CUMHURBAŞKANI GÜL, HER ZAMAN ‘TÜRKİYE’NİN FARKLILIKLARININ, TÜRKİYE’NİN ZENGİNLİĞİ’ OLDUĞUNU BELİRTTİĞİNİ SÖYLEDİ.


  Gürer: Türkiye, AB için ciddî ortak

AVUSTURYA'NIN Ankara Büyükelçisi Heidemaria Gürer, son yıllarda Türkiye’nin her konuda büyük atılım içinde olduğunu belirterek, ‘’Türkiye, AB için ciddî ortak’’ dedi.


  12 Eylül öncesindeki duruma çekmek istiyorlar

IĞDIR Valisi Saffet Karahisarlı, ‘’Birileri bizleri 12 Eylül öncesindeki duruma çekmek istiyor. Buna alet olmayalım’’ dedi.


  Sözleşmeli atama rahatsızlığı

Eğİtİm- Sen Genel Sekreteri Mehmet Bozgeyik, ‘’sözleşmeli öğretmenlik uygulamasının eğitimin sorunlarını çözmek bir yana, iş güvencesinden yoksun, düşük ücretlerle çalışma anlamına geldiğini’’ savundu.


  Çocukları TV’lerden koruyalım

Ümranİye Belediyesi’nin düzenlediği söyleşiye katılan Prof Dr. Hayrettin Karaman, dinleyicilerin gündelik hayatla ilgili sorularını cevapladı.


  Yer altı sularına bilgisayarlı takip

Türkİye’de yer altı sularının aşırı kullanımının önlenmesi için çalışma yürüten DSİ, ülke genelindeki yaklaşık 1 milyon kuyuyu, üzerine takacağı cihazla kontrol edecek.


  BOTAŞ zammı eğitimi de zora soktu

İstanbul Millî Eğitim Müdürlüğü, okullara doğalgaz borçları ile ilgili bir yazı göndererek faturaların okul-aile birliklerince ödenmesini istedi.


  Kızılırmak’ta kuşlara halka takılıyor

Türkİye’nİn önemli sulak alanlarından, ‘’kuş cenneti’’ olarak bilinen Kızılırmak Deltası’nda sürdürülen kuş halkalama programında, bugüne kadar 123 türden 49 bin 850 kuşa halka takıldığı bildirildi.


  Bebekler uykuda bilgi depoluyor

ÇOCUK HASTALIKLARI UZMANI DR. ZAFER ÇAPAR, UYKUNUN VÜCUDU VE AKLI RAHATLATIP DİNLENDİRDİĞİNİ BELİRTEREK, İYİ BİR UYKU, BEBEĞİN FİZİKİ GELİŞİMİNE OLDUĞU KADAR ZEKÂ GELİŞİMİNE DE BÜYÜK KATKI SAĞLIYOR" DEDİ.


  TÜRKİYE ŞİŞMANLIYOR

GÜNGÖREN Belediyesi’nin ücretsiz olarak gerçekleştirdiği sağlık taraması da ülkenin giderek şişman bir toplum haline dönüştüğünü ortaya koydu.


  Dünyada her yıl 421 bin kişiyi yılan sokuyor

SRİ LANKA'DAKİ bir üniversite, dünyada her yıl 421 bin kişiyi yılan soktuğunu, bunlardan en az 20 bininin öldüğünü bildirdi.


  Kadınların ellerinde daha çok bakteri var

AMERİKALI bilim adamları, kadınların ellerinde erkeklerinkinden daha çok bakteri türü yaşadığını ortaya çıkardı. ABD’deki Colorado Üniversitesi’ndeki araştırmacılar, ellerde sanıldığından daha fazla türde bakteri bulunduğunu da tesbit etti.


  En yaşlı insan Lübnanlı

LÜBNAN'IN güneyinde yer alan Şaiytiyye Köyünde yaşayan ve resmî belgelere göre 1877 yılında doğan 131 yaşındaki Hamiyde Müsülmani’nin dünyanın en yaşlı insanı olabileceği düşünülüyor.


  ODTÜ, toprağa karışıp yok olabilen plastik geliştirdi

ODTÜ’LÜ araştırmacılar, pamuk sapı, mısır koçanı ve ayçiçeği sapı gibi değersiz tarımsal biyo-atıklardan doğada kendiliğinden yok olabilen hatta yenebilen plastikler geliştirdi. Yeni ürünün petrol kökenli, yüzlerce yıl bozulmadan doğada kalabilen plastiklerin oluşturduğu çöpleri önemli ölçüde azaltması bekleniyor. Yeni nesil plastiklerin, ambalaj teknolojisinde yeni bir dönem açması hedefleniyor.


  Uzaydaki en büyük çöp dünyaya düştü

ULUSLARARASI Uzay İstasyonu’nun zehirli amonyak taşıyan rezervuar tankı Early Ammonia Servicer yeryüzüne düştü.



 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır