"Gerçekten" haber verir 05 Kasım 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haksız zam geri çekilsin

Tüketici Bilincini Geliştirme Derneği ile Tüketici Hakları Merkezi ortak açıklama yaparak, doğalgaz zammının geri çekilmesini istedi. Ortak açıklamada, şu görüşler dile getirildi: “Türkiye tüketicisi, doğalgaza 5. kez yapılan yüzde 22,50 oranındaki haksız ve insafsız fahiş zammın şokunu yaşamaktadır. Bazı bakanlar tarafından yapılan farklı ve çelişkili açıklamalar, sadece bu yönü ile yapılan zammın keyfiliğini gözler önüne sermektedir.”

Türkİye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), son doğal gaz zammı geri alınması gerektiğini belirterek, yükün toplumun omuzlarına bırakılmamasını istedi. Son doğal gaz zamlarıyla ilgili olarak TİSK’ten yapılan yazılı açıklamada, sanayide kullanılan doğal gazın fiyatının yılbaşından bu yana ortalama yüzde 75 oranında arttığı belirtilerek, şöyle denildi: “Küresel krizin ülkemize çok ciddî tehditlerle yöneldiği şartlarda, işletmelerin iç ve dış piyasalardaki satış şansını arttıracak tedbirler beklenirken, ekonominin böyle büyük bir maliyet artışı ile yüz yüze bırakılması, yangına körükle gitmektir. İstihdamın korunması, ekonominin sarsılmaması ve kamu gelirlerinin azalmaması işletmelerin rekabet gücüne bağlıdır. Küresel kriz karşısında tüm ülkeler üretimin olumsuz yönde etkilenmesini engellemek için maliyet azaltıcı tedbirler uygulamaktadır. Son doğal gaz zammı geri alınmalı; kamu kesimi, merkezi yönetimi ve yerel yönetimleriyle tasarrufa yönelmelidir. Yükler üretimin ve toplumun omuzlarına bırakılmamalıdır.”

Tüketici derneklerinden zamma tepki

Doğal gaza yüzde 22,5 zam yapılmasına tüketici dernekleri tepki gösterdi. Tüketici Bilincini Geliştirme Derneği (TÜBİDER) ile Tüketici Hakları Merkezi (TÜ-MER)’in ortak açıklamasında zammın geri çekilmesi için hükümet göreve çağrıldı. Derneklerin ortak açıklamasında şöyle denildi: ‘’Yapılan doğal gaz zamı ile birlikte iğneden ipliğe fiyatların artacağı kaygısını taşıyan tüketiciler diken üstündedir. Küresel krizin kapıda olduğu şu günlerde, zor günler yaşayan Türkiye tüketicisi gerekçesi ve oranı ile ilgili büyük haksızlıklar içeren doğal gaza yapılan zammın geri alınması beklentisi içindedir.” Hükümeti göreve ve sorumlu davranmaya dâvet eden dernekler haksız ve insafsız fahiş zam’ın zaman geçirmeden geri çekilmesini, aksi durumda yargıya başvuracaklarını belirttiler.

AHMET TERZİ / ANKARA

05.11.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Başlıklar

  Akaryakıt neden pahalı?

  Maaşlar eridi

  Haksız zam geri çekilsin

  Vergi ve harçlara yüzde 12 zam

  IMF ile ihtiyati stand-by hazırlığı

  Otomotivin Avrupa'daki kaleleri düştü

  WEM Fuarı elektrik sektörünü buluşturacak

  Kurulan şirket azaldı, kapanan arttı

  LPG’li araçlar teşvik edilmeli

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır