"Gerçekten" haber verir 06 Kasım 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Hukuk

KİRACILAR DİKKAT !

KİRA sözleşmeleri istisnalar dışında genellikle birer yıllık süreler için akdediliyor. Kiracı yeni dönem başlamadan önce geyrımenkulü tahliye edeceğini bildirmediği takdirde kira sözleşmesi kira bedeli dışında aynı şartlarla yenileniyor.

Kira sözleşmelerinin bir yılı aşkın sürelerle de akdedilmesine kanunî bir engel bulunmamaktadır. Kimi sebeplerle kiracılar sözleşme ile öngörülen kiralama süresi sona ermeden taşınmazı tahliye etmektedirler. Böyle durumlarda, yani tek taraflı erken fesih durumunda kiracının kira dönemi sonuna kadar işleyecek kira bedellerinden doğan sorumluluğunun sınırının ne olacağına açıklık getirdi. Yargıtay’a göre kural olarak kiracının haklı ve kabul edilebilir bir sebep olmaksızın sözleşmeyi, akit süresi içinde tek taraflı olarak feshetmesi halinde, sürenin sonuna kadarki kira parasını mal sahibine ödemekle yükümlü olacaktır. Mal sahibi de bu süre içerisinde taşınmazın aynı şartlarla yeniden kiraya verilmesi için gerekli çabayı göstermekle yükümlüdür. Bu durumda gayrımenkulü erken tahliye eden kiracı taşınmazın aynı şartlarla kiraya verilebileceği süre kadar, sözleşmenin hitam tarihi ile sınırlı olmak üzere işleyecek kiralardan sorumlu olacaktır.

Av. Kadir Akbaş

06.11.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Başlıklar

  KİRACILAR DİKKAT !

  28 KASIM SON GÜN

  Ulus-devlet anlayışı İstanbul’da düzenlenen panelde tartışılacak

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır