"Gerçekten" haber verir 06 Kasım 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

Ekonomik kriz, Obama ile daha rahat aşılır

Türk Amerikan İş Adamları Derneği Onursal Başkanı Zeynel Abidin Erdem yaptığı açıklamada, Barack Obama’nın başkan seçilmesiyle Türkiye ile ilişkilerinde yeni bir dönem başlamasını beklediğini söyledi.


DOĞU, KIŞA HAZIRLANIYOR

İL GENELİNDE Türkiye’nin en çok yerleşim birimine sahip ve kış aylarında çoğunlukla şiddetli soğuk ve kar yağışının hüküm sürdüğü Sivas’ta, kronik has

Sana dün bir gökdelenden baktım, aziz İstanbul

Kiler Holding tarafından İstanbul Levent’te inşa edilen ve simgesel anteniyle birlikte 261 metre yüksekliğe ulaşacak olan İstanbul Sapphire’in betonar


  Bardakoğlu: Din yanlışlıklara âlet edilemez

Dİyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, “Toplumun ortak vicdanını yaralayan bir davranış, herkes tarafından kınanması gereken, hiç kimse tarafından sevindirici bir örnek veya fırsat olarak da görülmemesi gereken bir durumdur” dedi.


  Çocuk yuvalarına kameralı denetim

BAŞBAKANLIK Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından kimsesiz çocuklar için yaptırılan ‘Sevgi Evleri’ ve ‘Engelsiz Yaşam Merkezleri’ne kameralı denetim ve güvenlik sistemi kurulacak.


  Sürücü kursları devre dışı kalmak istemiyor

ÖZEL Sürücü Kursları Konfederasyonu Başkanı Dursun Önal, İçişleri Bakanlığı’nın hazırladığı Karayolları Trafik Kanunu Tasarısı’nın trafik eğitiminde sürücü kurslarını devre dışı bırakacağını belirtti.


  Dere aynı, balık aynı, ceza farklı

RİZE'NİN Çamlıhemşin ilçesi sınırlarında bulunan ve Karkar Dağları Milli Parkı sınırını belirleyen Palovit Deresi’nde balık avı yasağını ihlal edenler, oltayı attığı yakaya göre farklı para cezasına çarptırılıyor.


  Erdoğan, ABD’ye gidecek

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 13-17 Kasım tarihlerinde ABD’ye bir ziyaret gerçekleştirecek. Başbakanlık Basın Merkezi’nden ziyarete ilişkin yapılan duyuruda, Başbakan Erdoğan’ın, ziyaret çerçevesinde 14-15 Kasım tarihlerinde Washington’da düzenlenecek Finans Piyasaları ve Dünya Ekonomisi Zirvesine katılacağı bildirildi.


  Bütçe maratonu sürüyor

BaşbakanlIğa bağlı bazı kurumların 2009 yılı bütçelerinin görüşülmesine başlandı. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulu Başkanlığı, Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü Başkanlığı, Gümrük Müsteşarlığı, Vakıflar Genel Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü, Dış Ticaret Müsteşarlığı, İhracatı Geliştirme Etüt Merkezi, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü, Tütün, Tütün Malulleri ve Alkollü İçkiler Piyasası Düzenleme Kurumu ile Devlet Personel Başkanlığının 2009 yılı bütçeleri görüşülecek.


  Bitlis-Siirt-Batman üçgeninde operasyon

Bİtlİs-Batman ve Siirt illeri kırsalına geniş çaplı bir askeri operasyon başladı. Dün sabah saat 04.30 sularından itibaren Bitlis’in Batman ve Siirt il sınırlarına yakın Narlıdere, Doğanlı, Kayadağ, Zender, Karbastı, Yanıkçakır köyleri kırsalı ile Kalems Dağı arasında kalan bölgeye asker sevkıyatı yapıldı. Çok sayıda zırhlı askeri araç ve helikopterlerle başlatılan operasyonda şu ana kadar bir çatışma yaşanmadığı öğrenildi. Yetkililer ise operasyon hakkında herhangi bir açıklama yapmadı.


  Türkiye, Obamalı Amerika’ya hazırlanmalı

ABD yeni başkanı olarak Demokrat Parti’nin adayı Barack Obama’yı seçerken, uzmanlar, Obama’nın özellikle 1915 olaylarına ilişkin yaklaşımının, Türkiye-ABD ilişkileri için sorun oluşturabileceği görüşünde.


  Obama Türkiye’nin farkına varacak

ABD’nİn İstanbul Başkonsolosu Sharon Anderholm Wiener, ABD’nin yeni başkanı seçilen Barack Obama’nın, stratejik müttefiki ve dostu olarak Türkiye’nin farkına varacağını belirterek, yeni dönemde de ortaklığın devam edeceğini söyledi.


  KKTC Başbakanı Soyer: Çözüm için çabalıyoruz

KKTC Başbakanı Ferdi Sabit Soyer, Kıbrıs sorununun çözümü için sürdürülen müzakerelerde, Haziran ayındaki Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerinden önce ciddî bir gelişme sağlayabilmek için çabaladıklarını bildirdi.


   Politikaların tarzında değişiklikler olabilir

ABD’nİn eski Dışişleri Bakan Yardımcısı ve eski Ankara Büyükelçisi Marc Grossman, Barack Obama’nın ABD’nin yeni başkanı seçilmesiyle dış politikada ciddî değişikliklerin olmayacağını söyledi ve “Sadece politikaların tarzında değişiklikler olabilir” dedi.


  Wilson: Obama’nın seçimi demokrasinin başarısı

ABD’nİn Ankara Büyükelçisi Ross Wilson, Barack Obama’nın seçim zaferini Amerikan demokrasisinin mucizesi olarak nitelendirerek, bunun kendileri için çok önemli bir gurur kaynağı olduğunu söyledi.


  Medya aileyi aşındırıyor

Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, hem teknolojik gelişmelerin hem de medyanın toplumsal değişim üzerinde olumsuz etkisi bulunduğunu ve bu aşınmanın çok hızlı olduğunu kaydetti.


  Doğalgaz zammı iyi olmadı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, kışa girerken bu oranda doğalgaz zammına, vatandaşların veya sivil toplum örgütlerinin tepki göstermesini saygıyla karşılamak gerektiğini belirterek, ‘’Dünyadaki ekonomik krizden uzaklaşma ve olumlu seyir bu fiyatlarda da inişi ortaya koyacaktır’’ dedi.



 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır