"Gerçekten" haber verir 07 Kasım 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Dünya

Beyaz Saray’dan sonra sıra Vatikan’da mı?

Amerikan kilisesinin siyah lideri Wilton Daniel Gregory, Obama’nın ABD başkanlığına seçilmesinin, “insanlık için büyük adım olduğunu ve ABD’de ırk ayrımcılığı meselesinin aşıldığını gösterdiğini” söyledi. Gregory, “Obama Ay’a ayak basan ilk insana benzetilirse, Papalık tahtında da aynı şey olabilir” dedi.

Amerİkan kilisesinin siyah lideri Wilton Daniel Gregory, ABD’ye siyah başkan seçilmesinden ilham alarak, Katolik kilisesinin de siyah papaya hazır olduğunu düşünüyor. İtalyan La Stampa gazetesine demeç veren başpiskopos Gregory, siyah derili Barack Obama’nın ABD başkanlığına seçilmesinin, “insanlık için büyük adım olduğunu ve ABD’de ırk ayrımcılığı meselesinin aşıldığını gösterdiğini” söyledi. “Beyaz Saray’da oturan Obama Ay’a ayak basan ilk insana benzetilirse, papalık tahtında da aynı şey olabilir” diyen Amerikan katoliklerinin lideri, kilisenin “etkileyici atılımlar” yaptığını söyledi ve Vatikan hükümetiyle papalığın gittikçe “daha uluslar arası ve kozmopolit karakter” arz ettiğini belirtti. Gregory, “Siyah ve özellikle Afrikalı papa seçmek pekâla mümkün” diyen din adamı, “yeni papa seçiminde kardinallerin bilgeliği sayesinde böyle bir şeyin gerçekleşebileceğini” öne sürdü. 60 yaşındaki Gregory, 2001’de Amerikan piskoposlar kuruluna başkan seçilmişti.

Roma

07.11.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  İKÖ’den yeni başkan Obama’ya çağrı

  Beyaz Saray’dan sonra sıra Vatikan’da mı?

  Afganistan’da yine sivil katliamı: 30 ölü

  Şam’dan Obama’ya zeytin dalı

  Türklere, ‘Berlinlilerle evlenin’ çağrısı

  Palin, geldiği gibi gitt

  Suudi Arabistan’da yargı reformu için grev

  İran, Obama’nın sözlerinin takipçisi

  İran: Türkiye, kardeş ve dost ülkedir

  İran’da, giderayak Bush alarmı

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır