"Gerçekten" haber verir 09 Kasım 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

 

Devler Kadıköy'de sahne alıyor

TÜRKCELL Süper Lig'de ezeli rakipler Fenerbahçe ile Galatasaray, 2008-2009 sezonunun ilk derbi maçında bugün karşı karşıya gelecek.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak karşılaşma Lig TV'den naklen yayınlanacak. Dünyanın sayılı derbileri arasında gösterilen dev maçı, kariyerinde ilk kez bir derbi maçta görev yapacak Hüseyin Göçek yönetecek. Göçek'in yardımcılıklarını Serkan Ok ve Aleks Taşçıoğlu yapacak. Maçın 4. hakemi ise Süleyman Abay. Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki sezonun ilk derbisinde sporseverlerin gözü kulağı Kadıköy'de olacak. Dev maçta 50 bin 530 kişilik oturma kapasitesi olan Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nın tribünleri tamamen dolacak. Fenerbahçe Kulübü, 50 bin 530 oturma kapasiteli Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki maçları için bu sezon toplam 30 bin 425 adet kombine kart satışıyla rekor kırmıştı. Geriye kalan ve fiyatları 66 ile 305 YTL arasında değişen biletler ise satışa çıkarıldıktan çok kısa süre sonra tüketildi.

Ezeli rakibi Galatasaray karşısına, Avrupa Şampiyonlar Ligi (G) Grubu'nda Arsenal deplasmanında aldığı önemli 1 puanın moraliyle çıkacak Fenerbahçe'de tek hedef galibiyet. Galatasaray'a Kadıköy'de 9 yılı aşkın süredeki son 11 resmi maçta yenilgisi bulunmayan Fenerbahçe, bugünkü mücadelede de saha ve seyirci avantajını kullanarak etkili olmaya çalışacak. Süper Lig'de 13 puanla 9. sırada bulunan sarı-lacivertliler, bu sezon iç sahadaki 4 maçında 3 galibiyet, 1 yenilgi aldı.

Galatasaray ise, hafta içinde UEFA Kupası grup maçında deplasmanda Portekiz'in Benfica takımını 2-0 yenmenin moraliyle Kadıköy'e gidecek. Bu sezon deplasmanlarda yaptığı 4 maçta sadece 1 kez kazanan, 1 beraberliği bulunan ve son 2 maçını yitiren ''Cim Bom'', geride kalan 9 haftada 17 puan topladı.

09.11.2008


 

Aragones, Emre'yi sahaya sürecek

FENERBAHÇE'DE kırmızı kart cezalısı Kazım ve sakatlığı bulunan Tümer, derbi maçta forma giyemeyecek. Derbi maça yetiştirilmeye çalışılan takım kaptanı Alex'in durumu ise henüz belirsiz. Brezilyalı futbolcunun durumuna bugün yapılacak kontrollerden sonra karar verilecek. Teknik direktör Luis Aragones'in, Galatasaray karşısında sahaya süreceği 11 kişilik kadroda özellikle orta alanda değişimler olabileceği belirtiliyor. Savunmada Gökhan, Lugano, Edu, Roberto Carlos kurgusunda değişim beklenmezken, Aragones'in dörtlü savunmanın önünde Selçuk'un yanında sakatlığı geçen Emre'ye şans verme ihtimali yüksek görünüyor. Alex'in oynayabilmesi durumunda ise ilk 11'in diğer isimlerinin Semih, Alex, Uğur ve Güiza'dan oluşması bekleniyor. Brezilyalı futbolcunun oynayamaması durumunda ise kadroya Maldonado veya Josico'dan birisi dahil olacak.

09.11.2008


 

Skibbe, Benfica kadrosunu bozmadı

ATTIĞI 22 golle Süper Ligin en golcü takımı unvanının sahibi Galatasaray'da ise derbi öncesi Kewell'ın durumu henüz netleşmedi. Sakatlığı nedeniyle Benfica maçında yer alamayan Avustralyalı futbolcunun bugünkü doktor kontrolünden sonra durumunun açıklık kazanması bekleniyor. Fenerbahçe'yle yaptığı son 3 resmi maçı yitirmeyen sarı-kırmızılı ekipte, uzun süreli sakatlıkları süren Linderoth, Hasan Şaş, Barış ve Serkan Çalık, bugünkü maçta da forma giyemeyecek. Sakatlıktan çıkan Mehmet Topal, Emre Güngör, Aydın ve Nonda ise yapılan son idmanda takımla birlikte çalıştı. Teknik direktör Michael Skibbe'nin, son Benfica maçının kadrosunda değişikliğe gitmemesi, sadece, oynayacak duruma gelmesi halinde Kewell ile Baros arasında tercih yapması bekleniyor.

09.11.2008


 

Derbide ilk golü atan taraf kaybetmiyor

FENERBAHÇE ile Galatasaray arasında son yıllarda ligde yapılan derbilerde ilk golü atan taraf maçı kaybetmiyor. Ezeli rakiplerin lig maçlarında 14 yılı kapsayan son 28 lig maçında ilk golü atan taraf, karşılaşmadan en kötü ihtimalle beraberlikle ayrılarak, yenilgi yüzü görmedi. İki takım arasında ligde ilk golü atan taraf en son, 12 Mart 1994 tarihinde Mecidiyeköy'deki maçta sahadan boynu bükük ayrıldı. 29. dakikada Kemalettin Şentürk'ün attığı golle öne geçen Fenerbahçe, 38. dakikada Tugay Kerimoğlu ve 87. dakikada Hakan Şükür'ün gollerine engel olamadı ve maçı 2-1 yitirdi. Bu karşılaşmadan sonra ezeli rakipler arasında ligde yapılan 28 maçta da ilk golü atan taraf, en kötü ihtimalle maçtan beraberlikle ayrıldı.

09.11.2008


 

PAF'ta liderlik mücadelesi Dereağzı'nda yapılacak

Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki ezeli rekabetin heyecanı bugün Profesyonelliğe Aday Futbolcular (PAF) Ligi'nde de yaşanacak. İki kulübün genç futbolcuları arasındaki karşılaşma Fenerbahçe'nin Dereağzı'ndaki tesislerinde, saat 14.00'de başlayacak. PAF Ligi'nde geride kalan 9 hafta sonrasında Fenerbahçe il

09.11.2008


 

270 basın mensubu akreditasyon yaptırdı

SÜPER Lig'deki sezonun ilk derbisine basın mensuplarının ilgisi de büyük oldu. Türkiye Spor Yazarları Derneği'nden (TSYD) alınan bilgiye göre, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda yarın oynanacak Fenerbahçe-Galatasaray derbisine 270 basın mensubu akreditasyon yaptırdı. Karşılaşmayı, İslam Çupi Basın Tribünü'nde 175, saha içinde ise 95 medya mensubunun takip edeceği bildirildi. Derbiyi izlemek için akredite olanlar arasında 7 KKTC'li, 3 de Çek gazetecinin bulunduğu bildirildi.

09.11.2008


 

3 bin 350 güvenlik elemanı görev yapacak

KADIKÖY ve stat çevresinde güvenlik önlemleri saat 13.00'den itibaren alınmaya başlanacak. Stat kapıları saat 14.00'de açılacak ve taraftarlar tribünlere alınacak. Derbi maçta 3 bin emniyet mensubu ve Fenerbahçe Kulübü'nün görevlendireceği 350 özel güvenlik çalışanı olmak üzere, toplam 3 bin 350 güvenlik elemanı görev alacak. Stat içinde 190 güvenlik kamerasıyla tespit yapılacak, ayrıca soyunma odaları kapısına kadar da emniyet kameraları çekim yapacak. Kendilerine, 2 bin 525 bilet ayrılan konuk Galatasaraylı taraftarların stada toplu organizasyonla gelişine izin verilmeyecek.

09.11.2008


 

Nobre: Denizli bana güvensin

KOCAELİSPOR karşısında çok iyi bir futbol sergileyen ve 2 gol atan Mert Nobre attığı gollerden ve alınan galibiyetten dolayı mutlu olduğunu ifade etti.

Nobre, ''Maçta çok koştun, yorulmadın mı?'' sorusuna ''Hayır yorulmadım'' diye cevapladı. Tecrübeli futbolcu, orta sahada rakibine basması ve oynadığı pozisyonla ilgili bir soru üzerine, ''Bu pozisyonda oynamaktan mutluyum. Sonuçta Holosko, Bobo ve Tello yanımda oynuyor. Hocamın güvenini devam ettirmek istiyorum'' şeklinde konuştu.

BOBO: 50. GOLÜ ATTIĞI İÇİN MUTLUYUM

Kocaelispor karşısında takımının son golünü atan ve siyah-beyazlı formayla 50. golüne ulaşan Bobo da maç sonrası görüşlerini şöyle açıkladı: "Yedek kalmak, herkes gibi benim de hoşuma gitmez, ama ben, sahada olduğum sürece gol atmak isterim. 5-6 haftadır gol atamıyordum. Şanssızlık yaşıyordum. Bu gol benim için önemliydi. 50. gol olduğu için ayrıca önemliydi. Bundan dolayı mutluyum.''

09.11.2008


 

Mehmet Okur 16 sayı attı, Jazz galip geldi

NBA'DEMehmet Okur'un formasını giydiği Utah Jazz, sahasında Oklahoma City Thunder'i 104-97 yenerken, milli basketbolcu 16 sayıyla oynadı. Karşılaşmaya ilk 5'te başlayan Okur, 40 dakika sahada kalırken, 3 kez kullandığı 3 sayılık atışların 2 tanesini sayıya çevirdi. 6 kez denediği 2 sayılık atışlardan 3 isabet bulan milli basketbolcu, 5 kez geldiği serbest atış çizgisinden de 4 kez başarılı oldu ve karşılaşmayı 16 sayı ve 4 ribauntla tamamlayarak galibiyete önemli katkı sağladı.

09.11.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır