"Gerçekten" haber verir 10 Kasım 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Dünya

Orta Doğu dörtlüsü toplandı

BM, AB, ABD ve Rusya’nın oluşturduğu Orta Doğu Dörtlüsü, barış süreci çabalarının korunmasına destek amacıyla Mısır’da, İsrail ve Filistinli yetkililerle görüşmelere başladı.

Mısır’ın Şarm Eşşeyh şehrinde yapılan toplantının başında İsrail Dışişleri Bakanı Tzipi Livni ile Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ayağa kalkarak el sıkıştı. Abbas ve Livni, toplantıda Orta Doğu Dörtlüsü temsilcileriyle görüşecek.

Toplantıya Orta Doğu Dörtlüsü adına BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, AB dış politika yüksek temsilcisi Javier Solana katılıyor. Toplantı öncesinde ABD bu yıl sonundan önce bir barış anlaşmasının imkânsızolduğunu kabul ederken, Orta Doğu barış sürecinde bir köprü kurmayı hedefleyen dörtlü, 7 yıl kesintiye uğradıktan sonra Kasım 2007’de Annapolis konferansıyla yeniden başlayan barış sürecinin gelişimi konusunda İsrailli yetkililer ve Filistinliler arasında bir bağlantı kurmayı ve süreci devam ettirmeyi hedefliyor.

ABD’nin 20 Ocakta görev süresi dolacak Başkanı George Bush, bu tarihten önce bir barış anlaşması imzalanmasını umarken, Amerikan Dışişleri Bakanı Rice, Perşembe yaptığı açıklamada, üstü kapalı biçimde 2008 yılı içinde bir barış anlaşması imzalanmasının imkânsızlığını kabullendi.

Barış süreci ABD’de yönetim değişikliği ve İsrail’de 10 Şubattaki erken genel seçimler sebebiyle kesintiye uğrama riskiyle karşı karşıya bulunuyor. Ayrıca Filistinlilerin iki büyük siyasî hareketi Hamas ve El Fetih arasındaki iktidar mücadelesi de sürecin aksamasına sebep oldu. Mısır’ın arabuluculuğuyla bugün Kahire’de yapılması öngörülen bir uzlaşma girişimi ise Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ı Batı Şeria’da yüzlerce üyesini tutuklatmakla suçlayan Hamas’ın isteği üzerine iptal edildi.

Şarm Eşşeyh / aa

10.11.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Esad: İsrail samimî değil

  Afgan polis, kayıp BM aracını arıyor

  Pakistan’da, pazar yerine bombalı saldırı

  Peres: İç kavgadan korkuyorum

  Orta Doğu dörtlüsü toplandı

  Rus denizaltısında kaza: 20’den fazla ölü

  Ladin’in oğlu Katar’a gönderildi

  Ölüm derste yakaladI

  Adana’da 3 araç kundaklandı

  Mehmetçiğe yeni nişancı tüfekleri geliyor

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır