"Gerçekten" haber verir 10 Kasım 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

EKONOMİK KRİZ, REEL SEKTÖRÜ VURUYOR

İSTANBUL Üniversitesi İktisat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mithat Melen, ABD kaynaklı küresel finans krizinden Türkiye’de en çok reel sektörün etkilendiğini söyledi.

Bitlis Genç İşadamları Derneği tarafından ‘’Son Krizin Eşiğinde Dünya ve Türkiye’de Ekonomik Finansal ve Sosyal Gelişmeler’’ konulu konferans düzenlendi. Konferansa konuşmacı olarak katılan Mithat Melen, dünyada yaşanan krizin etkilerinin Türkiye’ye, dolayısıyla da Doğu Anadolu Bölgesi’ne olumsuz biçimde yansıyacağını bildirdi.

Türkiye’nin, dünyanın en güzel yeraltı ve yerüstü zenginliklerine sahip ülkesi olduğunu vurgulayan Melen, şöyle konuştu:

‘’Bu zenginlikleri ve güzellikleri iyi kullanamıyoruz. Dünyada iyi şeylerle tanınmıyoruz. Serbest piyasa ekonomisine inanan biriyim. Üretmeyen, ticaret yapmayan, satmayan ve birbirleriyle ilişki kurmayan hiçbir insanın ve hiçbir dünyanın şansı olamaz. Ticaretin ve üretimin olduğu yerde ilişkiler kötü olamaz. İnsanların üretim ve alışveriş yaptıkları yerde savaş olamaz. Savaş, insanlar arasında ilişkiler azaldığında ve ekonomik ilişkiler iyi olmadığı için çıkar. Piyasa ekonomisi bizim temelimiz olduğuna göre, piyasa ekonomisinin işleyişini iyi tamamlamamız gerekiyor. Piyasa içinde hukuk devletin ağırlığını hissetmek lazım.’’

Melen, Türkiye’de üreticilerin ve yatırımcıların önünde engeller bulunduğunu ifade ederek, bunların kaldırılması gerektiğini kaydetti. Melen, Türkiye’de ‘’ticaretteki hukuk düzeninin düzgün işlemediğini, mali kurumlar arasındaki ilişkilerin ve yasaların da oturmadığını’’ savundu.

ABD’de başgösteren küresel mali krizin altyapı eksikliğinden kaynaklandığını ifade eden Melen, Türkiye’de yaşanan krizlerde de büyük acıyı reel sektörün çektiğini vurguladı.

Melen, ‘’Türkiye, şu anda ekonomik olarak sıkıntılı bir döneme girdi. Bir ülkede gerçek anlamda iş hayatını harekete geçiremezseniz ve üretimi sağlayamazsanız o ülkede ayakta kalmasınız. Türkiye’de son zamanlarda bu kriz nedeniyle sistemde tıkanmalar ve sıkışmalar oluyor. Bundan en çok reel sektör etkileniyor’’ diye konuştu. Bitlis / aa

10.11.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  DP'LİLER NİÇİN İNFAZ EDİLDİ?

  Beni Bush’la değil, Atatürk’le kıyaslayın

  UTANÇTA SON PERDE

  EKONOMİK KRİZ, REEL SEKTÖRÜ VURUYOR

  ERDOĞAN’A MEKTUP: VERGİLERİ ERTELEYİN

  Cepte numara taşıma başladı

  İLK ÜÇ KATI HASTANE SON İKİ KATI OKUL

  TARİHî EVDEN TARİHî BAKIŞ

  Mini nükleer santraller yolda

  İpek Yolu’nda 33 yIl

  Ağda bir kırlangıç

  Meclis, Güler hakkındaki gensoru önergesini görüşecek

  Nüfus güncellemesi 2009 programında

  Gümrüklerin imajı düzeltilecek

  Halk Ekmek Fabrikasında fındık kabuğuyla tasarruf

  Engelliler, çorap örüp para kazanacak

  Batan gemi çıkarılıyor

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır