"Gerçekten" haber verir 10 Kasım 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

 

YANAL MEMNUN DEĞİL

TRABZONSPOR Teknik Direktörü Ersun Yanal, oyuncuların kendilerine verilen şansları iyi kullanması gerektiğini belirtti.

Yanal, yaptığı açıklamada, Hacettepespor maçı sonrası takımın sergilediği performanstan, herkesin olduğu gibi kendisinin de memnun olmadığını kaydetti. Yanal, her şeye rağmen önemli olananın kazanmak olduğunu ifade ederek, ''Kazanmayı bilen bir takım olarak daha iyi bir yoldayız'' dedi. Takımda bazı bölgelerde eksiklikler olduğunu kaydeden Yanal, şöyle devam etti:

YENİ KADROYA İHTİYAÇ VAR

''Takımda toplam 24 kişiyiz, bu futbolcuların üçü kaleci. Üç futbolcumuzdan ise hiç yararlanamadık. Geriye kadar 16 futbolcuyu ise çeşitli zamanlarda oynattık. Oynattığımız oyunculara baktığımızda elimizdeki kadroda bir takım ihtiyaçlarımız olduğu gözüküyor. Ama bunların düzelmesi için uzun bir süre lazım. Bütün oyuncularımız oynadıkları yerde, iyi randıman vermelidir. Şimdi kış ayına giriyoruz, belki sakatlıklar ve cezalı oyuncu sayısı artacak. Biz bugüne kadar bunları fazla yaşamadık. Bundan sonra oyuncularımız kendilerine verilen şansları iyi kullanmalıdırlar.''

YATTARA DEVREYE GİRMELİ

İbrahima Yattara'nın, takımdan yaklaşık 8 haftalık bir ayrılık yaşadığını anımsatan Yanal, ''Artık onun yavaş yavaş devreye girmesini ve ondan istediğimiz performansı almayı bekliyoruz. Ama o henüz istediğimiz noktaya ulaşmadı'' diye konuştu. Yanal, zaman zaman üç forvet oynattıkları için eleştirildiklerini de belirterek, şunları kaydetti: ''Bunu bazen mecburiyetten yapıyoruz. Çünkü sol kanatta ofansif olarak kullanabileceğimiz bir oyuncumuz yok. Tek forvet oynamak istediğimiz zamanda o ağırlığı ve deneyimi kaldıracak oyuncunun olmayışı bizi çaresizliğe itiyor.''Yanal, genç futbolcu Barış Memiş'in bir türlü istedikleri noktaya gelmediğini de ifade etti.

10.11.2008


 

Ankaragücü bu kötü dönemi nasıl atlatacak?

ANKARAGÜCÜ Teknik Direktörü Ünal Karaman, ''Göreve gelir gelmez nurtopu gibi bir sorunla, aslan gibi mücadele etmek zorunda kaldık'' dedi.

Ünal Karaman, son günlerde taraftar, yönetim ve futbolcular arasında yaşanan gerginlikle ilgili olarak kulüp binasında bir basın toplantısı düzenledi. Karaman, Ankaragücü olarak içinde bulundukları durumun ortada olduğunu belirterek, ''Buraya gelirken, büyük hedefleri bilerek bu görevi kabul ettik. Göreve gelir gelmez de nurtopu gibi bir sorunla aslan gibi mücadele etmek zorunda kaldık. Bu sorun devam ettiği sürece başarıyı yakalamak imkansız. Bu sorun, uzun sürede çözülecek bir sorun, ancak Ankaragücü'nün bu kadar uzun zamanı yok. Bu sorunları öteleme lüksümüz de bulunmuyor'' diye konuştu. Karaman, saha içinde alınan başarısız sonuçları kimsenin üzerine yıkmayacaklarını, ancak taraftarların kendilerini olumlu yönde desteklemeleri gerektiğini kaydetti.

10.11.2008


 

Sarı kart cezalısı Sivok Bursaspor maçında yok

BEŞİKTAŞ'IN Çek oyuncusu Tomas Sivok, Kocaelispor maçında gördüğü sarı kartla cezalı duruma düştü. Sezon başından bu yana 4. sarı kartını gören Sivok, gelecek hafta ligdeki Bursaspor deplasmanında forma giyemeyecek. Çek futbolcu, Cisse'nin sakatlanmasının ardından savunmadan orta sahaya geçti ve bu bölgede gösterdiği performansla siyahbeyazlı taraftarlardan büyük alkış aldı.

10.11.2008


 

Yeni Delhi Maratonu'nda Etiyopya üstün

ULUSLARARASI Yeni Delhi Yarı Maratonu'nda erkekler ve bayanların şampiyonu Etiyopya'dan çıktı. Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de düzenlenen yarı maratonda, Etiyopyalı atlet Deriba Merga erkeklerin, yurttaşı Aselefech Mergia da bayanların birincisi oldu. Pekin-2008'de erkekler maratonunu 4. sırada tamamlayan Merga, bu maratonu 59 dakika 15 saniyede bitirerek, yeni bir rekora da imza attı. 1:43:00'lık eski rekor, Ruandalı Dieudonne Disi'ye aitti. Disi, bu rekoru geçen yıl kırmıştı. Bayanlarda Mergia 1:08:17 ile birinci maratonda birinci oldu.

10.11.2008


 

Bisiklette federasyon seçimi 15 Aralık'a ertelendi

BİSİKLET Federasyonu'nun 2. Olağan ve 1. Mali Genel Kurulu, 15 Aralık Pazartesi gününe ertelendi. Delegelerin genel kurul listesine yönelik itirazlarından sadece milli sporcularla ilgili olanını kabul eden Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Tahkim Kurulu, 5 milli sporcunun isimlerinin yeniden belirlenmesi kararını verdi. Bu karar sonrasında 14 Kasım Cuma günü yapılacağı açıklanan olağan ve mali genel kurul, delege listesinin yenilenmesi amacıyla 15 Aralık Pazartesi gününe ertelendi.

10.11.2008


 

BEŞİKTAŞ KABUSTAN UYANDI

SÜPER Lig'de 10. haftanın açılış maçında Kocaelispor'u 2-0 geriye düştüğü maçta 5-2 yenen Beşiktaş, 2 hafta sonra galip gelerek, moral buldu.

Sivasspor beraberliğinin ardından Kayserispor'a yenilerek liderliği ve namağlup unvanını yitiren siyah-beyazlılar, galibiyeti bulunmayan son sıradaki Kocaelispor karşısında 16. dakikada 2-0 geriye düştüğü maçı 5-2 kazanarak, zirve yarışını sürdürdü. Beşiktaş, bu sezon ligde ilk kez bir maçta 5 gol birden attı.

BOBO SONUNDA 50. GOLÜNÜ ATTI

Beşiktaş'ın son haftalardaki suskun golcüsü Bobo, Kocaelispor maçında, resmi maçlardaki 50. golünü attı. 4. haftadaki Gaziantepspor maçının ardından gol atamayan Brezilyalı futbolcu, 78. dakikada girdiği oyunda 90. dakikadaki golüyle 50. gole ulaştı. 2005-06 sezonun ikinci yarısından itibaren Beşiktaş'ta oynayan 23 yaşındaki Bobo, ligde 30, Fortis Türkiye Kupası'nda 12, Avrupa kupalarında 7, TFF Süper Kupa'da da 1 olmak üzere, resmi maçlarda toplam 50 gole ulaştı.

NOBRE'DEN DOĞUM GÜNÜ HEDİYESİ

Beşiktaş'ın Brezilya asıllı futbolcusu Mert Nobre, Kocaelispor maçında sergilediği oyun ve attığı 2 golle, maça damgasını vuran isimlerin başında geldi. 28 yaşına giren Nobre, Kocaelispor önünde takımının ilk ve son gollerini kaydederken, aynı zamanda ligde 5 gole ulaşarak, takımının en golcü ismi oldu.

BEŞİKTAŞ, KALESİNİ KAPATAMIYOR

Ligde, son maçlarında kalesini gole kapatamayan Beşiktaş, Kocaelispor karşısında bu özelliğini sürdürdü. 4. haftada Gaziantepspor'u 3-0 yendiği maçın ardından İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Hacettepe, Gençlerbirliği, Sivasspor ve Kayserispor maçlarında birer gol yiyen siyah-beyazlılar, lig sonuncusu Kocaelispor'a ise 2 gol atma fırsatı verdi. Beşiktaş, ilk haftadaki 3-2'lik Antalyaspor maçının ardından ilk kez bir lig maçında 2 gol birden yedi.

10.11.2008


 

Trabzon-Beşiktaş kupa maçı biletleri satışa çıktı

FORTİS Türkiye Kupası'nda Trabzonspor ile Beşiktaş arasında yapılacak maçın biletleri satışa çıktı.

Trabzonspor Kulübü'nden yapılan açıklamada, salı günü Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nda oynanacak olan maçın bilet fiyatları, maraton tribünü 25 YTL, kapalı tribün (kenar) 35 YTL, kapalı tribün (orta) 50 YTL, VİP tribünü 100 YTL'den satışa sunuldu. Karşılaşmayı izlemek isteyen taraftarların, Sadri Şener Sosyal Tesisleri ve Biletix gişeleriyle, www.biletix.com.tr adresinden maç biletlerine ulaşabilecekleri kaydedildi.

10.11.2008


 

Farklı Beşiktaş galibiyeti Efes'in hocasını da şaşırttı

EFES Pilsen Antrenörü Ergin Ataman, hafta içinde, ULEB Avrupa Ligi'nde beklemedikleri bir yenilgi aldıklarını, bu yüzden Beşiktaş maçının psikolojik açıdan zor olduğunu, ancak farklı bir galibiyet aldıklarını söyledi.

Ergin Ataman, Avrupa Ligi'nde sürpriz bir yenilgi aldıktan sonra, Beşiktaş maçına ciddi bir baskı altında çıktıklarını belirterek, ''Beşiktaş ligde şampiyonluk hedefi olan bir takım. Ayrıca sezonun ilk derbisiydi. Çok iyi bir basketbol oynamadık ama çok iyi, çok tempolu bir savunma yaptık. Beşiktaş'ın skorer oyuncularının sayılarını en aza indirmeyi başardık. Maçın daha birinci dakikasından itibaren öne geçip, sonra da maçı kontrolümüz altında götürdük. Zaman zaman alan savunmasına karşı zorlandık. Çok boş atışları kaçırdık ama sonra onları da skora çevirince, beklemediğimiz çok farklı bir galibiyet aldık. Sonuçta farklı kazandığımız için oyuncularımı tebrik ediyorum'' diye konuştu. Ataman, bu hafta oynayacakları Galatasaray ve CSKA Moskova maçlarında da başarılı olmak istediklerini kaydetti.

10.11.2008


 

Hidayet'li Magic zorlanmadı

ORLANDO Magic, sahasında Washington Wizards'ı rahat bir maçla 106-81 yenerken, milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu 10 sayı üretti.

Karşılaşmaya ilk 5'te başlayan ve 36 dakika sahada kalan Türkoğlu, 6 kez kullandığı 3 sayılık atışların 2'sini sayıya çevirirken, 6 kez denediği 2 sayılık atışlarda da 2 isabet buldu. 2 kez geldiği serbest atış çizgisinde de 1 isabet çıkaran Türkoğlu, maçı 11 sayı, 2 ribaunt ve 2 asistle tamamladı. Magic'de maçın en skoreri olan Dwight Howard, 31 sayı, 16 ribaunt ve 3 asistle yıldızlaşırken, Mickael Pietrus 18 sayı, 3 ribaunt ve 1 asistle, Keith Bogans da 13 sayı, 3 asist ve 1 ribauntla galibiyete katkı sağladı.

10.11.2008


 

İTÜ'de koşu

İSTANBUL Teknik Üniversitesi (İTÜ) Beden Eğitimi Bölümü'nün düzenlediği Atatürk'ü Anma Koşusu'nun 25'incisi bugün saat 12.00'de Ayazağa Yerleşkesi'nde gerçekleştirilecek.

10.11.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır