"Gerçekten" haber verir 17 Kasım 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

HEPSİ İSTANBUL'A AŞIK OLDU

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YABANCI SPORCULARIN ŞEHİRLE İLGİLİ DÜŞÜNCELERİNİ "YABANCI SPORCULARIN GÖZÜYLE İSTANBUL" ADLI KİTAPTA TOPLADI. KİTAPTA HAGİ'DEN ALEX'E KADAR BİRÇOK FUTBOLCUNUN GÖRÜŞLERİ YER ALIYOR.

SPOR hayatlarının bir bölümünü transfer edildikleri kulüplerde geçirmek üzere İstanbul'a gelen yabancı sporcuların kente ilişkin düşünceleri, ''Yabancı Sporcuların Gözüyle İstanbul'' adlı kitapta toplandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Kültür A.Ş. tarafından yayımlanan kitapta, Eskişehirspor ve Fenerbahçe'nin eski Boşnak Teknik Direktörü Abdullah Gegiç'ten Fenerbahçe'nin Brezilyalı eski Teknik Direktörü Arthur Zico'ya, Galatasaray'ın Belçikalı eski Teknik Direktörü Eric Gerets'ten Galatasaray'ın yanı sıra Beşiktaş'ı da çalıştıran Alman Teknik Direktör Karl Heinz Felkamp'a kadar yabancı teknik adamların yanı sıra halen çeşitli takımlarda top koşturan Alex, Roberto Carlos, Bobo, Delgado, Lincoln gibi isimlerin İstanbul hatıraları ve şehir hakkındaki düşünceleri yer alıyor.

DAUM İSTANBUL'A AŞIK OLDU

İnternet sitesinde İstanbul ve Türkiye fotoğraflarını yayımlayan Fenerbahçe'nin Brezilyalı eski Teknik Direktörü Arthur Zico da İstanbul'da çalışan Brezilyalı futbolcular aracılığıyla şehir hakkında bilgi sahibi olduğunu belirterek, Türkiye'ye gelince Türk insanının gösterdiği sevginin kendisini daha da motive ettiğini dile getiriyor. Zico, ''İstanbul muhteşem bir şehir, yaşanılacak bir kent. Türk insanı da çok sıcak kanlı. Doğru adresteyim, ne iyi bir tercih yaptığımı artık daha iyi anlıyorum'' diyor. Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin eski Alman Teknik Direktörü Christoph Daum da İstanbul hakkındaki düşüncelerini, ''Dünyanın en harika kentlerinden biri. İlk adımımı attığımda İstanbul'a aşık olmuştum'' sözleriyle anlatıyor. Galatasaray'ın Belçikalı eski Teknik Direktörü Eric Gerets de ışıklar altındaki İstanbul Boğazı ve Türk yemeklerini çok beğendiğini, ''statlarda maç öncesinde 45-50 bin kişi tarafından milli marşın söylenmesinin kendisini çok etkilediğini'' ifade ediyor.

HAGİ, KEBAP VE BAKLAVAYI ÖZLEDİ

Galatasaray'ın Rumen futbolcusu ve eski teknik direktörü Gheorghe Hagi de her fırsat bulduğunda İstanbul'un her köşesini gezmeye çalıştığını, Türk yemekleri arasında özellikle çok sevdiği İskender kebap ve baklavanın tadını çok özlediğini söylüyor. Beşiktaş'ın Mali asıllı eski Fransız Teknik Direktörü Jean Tigana da İstanbul'a çağırdığı arkadaşlarının bu şehre hayran kalarak geri döndüklerini belirtiyor. Tigana, Beşiktaş'tan ayrılırken ailesinin İstanbul'dan ayrılmak istemediğini dile getirdi. Galatasaray ve Beşiktaş'ın Rumen eski Teknik Direktörü Mircea Lucescu da İstanbul'a ilk kez Dinamo Bükreş takımıyla geldiğini, Romanya'nın o günlerde sosyalizmle yönetildiğini belirterek, ''Türkiye'ye gelip bu kadar sevileceğimi bilemezdim. Bizim için İstanbul'a gelmek bir ütopyaydı. Türkiye'ye gelebilmek için insanlar çok şeylerini verebilirlerdi. İstanbul dünyanın en güzel kenti. Enteresan bir yapısı var. Türklerin ve yabancıların bir arada el ele yaşadıkları bir yer. İstanbul beni düşündüren bir kent. Boğaz'ın görüntüsü ise büyüleyici'' diyor.

ALEX KIZINA ‘ANADOLU’ İSMİ KOYDU

Fenerbahçe'nin Brezilyalı futbolcusu Roberto Carlos, insanın aynı gün hem Avrupa'da, hem Asya'da yaşayabileceği inanılmaz bir şehir olarak tanımladığı İstanbul için, ''Eskiden 'Dünyada yaşanabilecek iki yer var, Madrid ve Sao Paulo' diyordum. Şimdi bunlara İstanbul'da dahil oldu. Özellikle İstanbul'daki camileri çok ilginç buluyorum'' diyor. Fenerbahçe'nin Brezilyalı futbolcusu Alexandro De Souza ''Alex'' de modern ve geçmiş zaman kontrastının olduğu bu şehirde en çok Boğaz'a gitmeyi sevdiğini belirterek, ''Türk halkının beni bağırlarına basışından, Fenerbahçe'nin yapılanmasından ve Türk halkının spora olan sevdasından dolayı çok etkilendim'' ifadelerini kullanıyor. İstanbul'da doğan ikinci kızının adını Anatolia (Anadolu) koyan Alex, kendisini hem Brezilyalı hem de bir Türk gibi gördüğünü söylüyor.

17.11.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
Ufo ısıtıcılar, infrared ısıtıcı, kumtel ısıtıcılar.
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Fener'de yüzler gülüyor

  AYKUT KOCAMAN YİNE YENEMEDİ

  Murat Tosun: Edu'nun hareketi penaltıydı

  HEPSİ İSTANBUL'A AŞIK OLDU

  Roberto Carlos bu sezon 2. golünü Ankara'ya attı

  Gökhan Ünal Trabzon'da 5 gol atıp, 5 asist yaptı

  Özgörkey yeniden Binicilik Federasyonu Başkanı oldu

  Arkas Avrupa'da 3. turda

  F.Bahçe yükselişte

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır