"Gerçekten" haber verir 19 Kasım 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

G.DOĞU HALKI NE İSTİYOR?

İHH İnsanî Yardım Vakfı, Doğu ve Güneydoğu meselesi çözümüne o bölgede yaşayan ve o bölgeden göçmüş kişilerin tesbit ve tekliflerinden yola çıkarak katkı sağlamak ve bu verilerden hareketle bölgeye dair yoksulluğu giderici projeler üretmek amacıyla hazırlattığı “Kendi Dilinden Doğu ve Güneydoğu Anadolu Yoksulluk ve Sosyal Durum” isimli araştırma, düzenlenen basın toplantısıyla açıklandı.


BRÜKSEL’DE EZANLAR SUSMUYOR

Belçİka’nIn Molenbeek bölgesi tam 21 camiye ev sahipliği yapıyor, bu da bölgeyi Brüksel’in İslâmî merkezi haline getirmiş durumda

Sera etkisi artıyor

Sanayİleşmİş ülkelerde sera etkisine yol açan gazların salımının (emisyon) 2000-2006 yılları arasında yüzde 2,3 oranında arttığı bildirildi. BM İklim


  Sigara ve alkol, kanser sebebi

Alkol ile sigaranın, mide ve gırtlak kanseri riskini arttırdığı bildirildi.


  Türkiye’nin, ilk sivil gezegenevi G. Antep’te açılıyor

Türkİye’nİn ilk sivil ‘’gezegenevinin (Planetaryum) Gaziantep’te yapıldığı bildirildi.


  ‘100 dolara’ laptop Avrupa’da

Yoksul ülke çocukları için geliştirilen ve maliyeti 188 doları bulmasına karşın “100 dolarlık lap top” olarak bilinen kampanyadan Avrupa ülkeleri de yararlanacak. “Her Çocuğa Bir Lap Top” (The One Lap Top Per Child-OLPC) adlı kuruluş tarafından üretilen ve XO lap top da denilen ucuz bilgisayarlar, ABD’de daha önce başlatılan “Bir ver, bir al” kampanyası çerçevesinde, internetten satış yapan Amazon şirketinin Avrupa standlarında dün satılmaya başladı. Şimdilik Amazon’un satış yaptığı İngiltere, Almanya ve Fransa’da satılan bilgisayarların yakında Türkiye, İsviçre ve Rusya ile 27 AB üyesi ülkenin tamamında satılması bekleniyor. “Bir ver, bir al” kampanyası çerçevesinde yaklaşık 313 avro (yaklaşık 620 YTL) ödeyecek alıcılar, yeşil beyaz renkteki bilgisayarların birini gelişmekte olan bir ülkedeki bir çocuğa bağışlayacak. Ankara / aa


  SORUN DAR KAVRAMLARA HAPSEDİLMEMELİ

İHH’nIn araştırmasına göre bölge halkı, sorunu bir sebebe göre değerlendirmenin yanlış olduğunu, sorunun ekonomik, etnik, terör, demokrasi ve insan hakları, eğitim ve toplumsal boyutu olduğunu düşünüyor.


  Karlı günler geliyor

YURDUN büyük bölümü dünden itibaren yağışlı havanın etkisine girdi. Perşembe günü Doğu Karadeniz’in yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzeyinde karla karışık yağmur ve kar bekleniyor.


  Yağmur, İstanbul’u felç etti

İSTANBUL’DA sabah saatlerinde başlayan sağanak yağmura kazalar da eklenince, sürücüler ve yolcular saatlerce yollarda kaldı.


  Aile hekimleri vatandaşın ayağına kadar gidecek

KAYSERİ İl Sağlık Müdürü Dr. Kadir Çetinkara, kırsal bölgelerde görev yapacak aile hekimlerinin, sorumluluk sahalarındaki vatandaşların ayağına kadar giderek hizmet vereceklerini bildirdi.


   Babalar, çocuklarına kitap okuyacak

BURSAİl Millî Eğitim Müdürlüğü, her geçen gün daha fazla hissedilen aile içi iletişimsizliğin giderilmesine yönelik, ‘Baba bana kitap okur musun?’ kampanyası başlatıyor.


  Edirne’de mezarlıklar doldu

EDİRNE Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, şehrin mezarlık ihtiyacını karşılamak için 5 dönümlük mezarlık yeri alacaklarını bildirdi.


  Herkes taşındı, köy boşaldı

BURSA'NIN Büyükorhan ilçesine bağlı olan ve göç sebebiyle son yıllarda nüfusu hızla azalan Çökene Köyü, son kalan 3 kişinin de taşınmasıyla tamamen boşaldı.


  Kendi rengimizle AB’de olacağız

MİLLî Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, ‘’Biz eğer AB’ye tam üye olacaksak kendi millî kültürümüzü, dinimizi, dilimizi koruyarak, bizi biz yapan özelliklerimizi koruyarak bu birliğe üye olacağız’’ dedi.


  3 kaza: 12 ölü, 23 yaralı

ARHAVİ'DEN Artvin yönüne giden Sebahattin Şimşek yönetimindeki 34 ZL 2069 plakalı yolcu otobüsü, Arhavi tüneli çıkışındaki Karadeniz Sahil Yolu geçişinde, virajı alamayarak yön levhalarına çarptı.


  Numara taşıma talebi 145 bin civarında

ULAŞTIRMA Bakanı Binali Yıldırım, 145 bin civarında numara taşıma talebi olduğunu, bunlardan yaklaşık 15-18 bininin şartları taşımadığı için reddedildiğini söyledi.


  Yazar Demirer: Şahin, beni hedef gösterdi

TÜRK Ceza Kanunu’nun (TCK) 301. maddesinden yargılanan Yazar Temel Demirer, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin’in, hakkındaki açıklamalarını eliştirererk, “Bana bir şey olursa sorumlusu Mehmet Ali Şahin’dir.


   MEB, bir öğrencinin yıllık maliyetini çıkaracak

MİLLÎ Eğitim Bakanlığı (MEB), 46 bin okulun girdi ve çıktılarını elektronik ortamda kayıt altına alacak. Böylece Türkiye’de öğrenci başına ne kadar eğitim harcaması yapıldığı ortaya çıkacak. MEB, Hacettepe Üniversitesi ve BNB isimli şirketle birlikte, eğitim öğretim kurumları için ağ tabanlı gelir ve gider yönetimi bilgi sistemi oluşturdu.


  Atatürk’ten sonra ufuk sahibi adam gelmemiş

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI GÜNAY, “TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NE ÖZELLİKLE ANKARA’YA, MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’TEN SONRA UFKU OLAN BİR SİYASET ADAMI, BİR DEVLET ADAMI GELMEDİ” DEDİ.


  Rektör Okudan ve 32 kişi sağlık kontrolünden geçirildi

Konya’da düzenlenen ve ‘’Final’’ adı verilen operasyonun 3. dalgasında gözaltına alınan Selçuk Üniversitesi (SÜ) Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan’ın da aralarında bulunduğu 33 kişi, Konya Numune Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildi.


   Sarıgül’ün, CHP’den ihracının iptali dâvâsına ret

Şİşlİ Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün CHP’den ihracına ilişkin 25 Mart 2005 tarihli Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) kararının iptali talebiyle açılan dâvâ reddedildi. Ankara 24. Asliye Hukuk Mahkemesindeki duruşmada Sarıgül’ün avukatlarından Murat Hazinedar, partinin Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına gönderdiği üye listesine göre, müvekkilinin partiden ihracının ardından yeniden üye kaydedildiğini ancak daha sonra bir kez daha ihraç edildiğini ifade etti. Sarıgül hakkındaki ilk ihraç kararının iptali için açtıkları bu dâvânın, sonradan müvekkilinin tekrar üye kaydedilmesi sebebiyle konusuz kaldığını savunan Hazinedar, “karar verilmesine yer olmadığına karar verilmesini” istedi. CHP’nin avukatı Alper Bekir Öktem ise CHP YDK kararlarının kesinleşmeden yürürlüğe girmediğini belirterek, kurulun geçici ve kesin çıkarma kararına ancak asliye hukuk mahkemelerinde dâvâ açarak itiraz edilebildiğini anlattı. Öktem, “Başsavcılığa gönderdiğimiz listede dâvâcının ismi, bu nedenle yer almıştır” dedi. Beyanların ardından, Yargıç Ahmet Özdemir, dâvânın reddedildiğini açıkladı. Ankara / aa


  TBMM personeli maaşlarına, 200 YTL zam

Meclİste çalışan personelin maaşlarında yaklaşık 200 YTL artış yapılacak. TBMM Başkanlık Divanı, gündemindeki konuları görüşmek üzere, TBMM Başkanı Köksal Toptan’ın Başkanlığında toplandı.


  YARSAV Başkanına yargıdan cevap

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu’nun, kendisine ve derneğe ait telefonların ve bilgisayar yazışmalarının, Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesinin verdiği 3’er aylık yetkilerle dinlenip izlendiği iddiasıyla MİT, Emniyet ve Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) görevlileri hakkında yaptığı suç duyurusu üzerine başlattığı soruşturmayı tamamladı. Soruşturmada, şikayet edilen kurum yetkililerinin, talepleri üzerine de olsa verilen mahkeme kararlarını uyguladıkları ve mahkeme kararlarının uygulanmasının suç olarak nitelenemeyeceği değerlendirmesinde bulunularak, kamu görevlileri hakkında ‘’kovuşturmaya yer olmadığına’’ karar verildi. Ankara / aa


   Meclis, çocuk haklarını yakından takip edecek

TBMM’de, Çocuk Hakları İzleme Komitesi kuruldu. TBMM İletişim Daire Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, çocuk haklarının geliştirilmesi yönünde yaptığı çalışmaları kurumsal yapıya kavuşturarak daha etkin hale getirmeyi hedefleyen Meclis, bu amaçla siyasi parti gruplarını temsilen 8 milletvekilinin yer aldığı komiteyi oluşturdu. Komite, çocuk haklarıyla ilgili yasal düzenlemelerin uygulama sonuçlarını izleyecek ve eksikliklerin giderilmesi için tekliflerde bulunacak. Sivil toplum örgütleri ve kamu kurumlarının yanı sıra UNICEF gibi uluslar arası kuruluşların çalışmalarından da yararlanacak olan komite, çocuk haklarının geliştirilmesi için toplumsal duyarlılığın arttırılmasına katkıda bulunacak ve yol gösterici olacak. Komite, çocukların ilettiği ya da kamuoyu gündemine gelen konular üzerinde araştırma yaparak, tekliflerini raporla TBMM Başkanlığına sunacak. Ankara / aa


   Edirne’de 4 günde, 121 kaçak yakalandı

Edİrne’de, son 4 günde, yasa dışı yollardan yurt dışına gitmeye çalışan yabancı uyruklu 121 kişi yakalandı. Jandarma ve sınır devriye ekiplerince, Edirne merkez, İpsala ve Meriç ilçelerinde yapılan kontrollerde, yasa dışı yollardan yurt dışına gitmeye çalışan Myanmar, Irak, Afganistan, Suriye, Somali, Eritre ve Filistin uyruklu toplam 121 kişi yakalandı. Yabancı uyruklular, sınır dışı edilmek üzere Edirne Emniyet Müdürlüğü Pasaport ve Yabancılar Şubesine götürüldüler. Edirne / aa



 
Ufo ısıtıcılar, infrared ısıtıcı, kumtel ısıtıcılar.
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır