"Gerçekten" haber verir 19 Kasım 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Kültür-Sanat

Cami hazireleri gün yüzüne çıkıyor

Erzurum’da, Atatürk Üniversitesinde (A.Ü) görevli 3 akademisyen tarafından yapılan çalışmayla, şehir merkezinde bulunan tarihî camilerin hazireleri gün yüzüne çıkarılıyor.



GÜLDESTE: “Din Görevlisi Hatıra Yarışması”

DİYANET-SEN’İN “İnsana hizmet dine hizmettir anlayışı” ile büyük fedakârlıklarla yürüttükleri mesleklerinde edindikleri tecrübeleri paylaşmak amacıyla düzenlediği “Din Görevlisi Hatıra Yarışması”nda ödüller sahiplerini buldu.



Sus Dergi yayın hayatına başladı

YAYIN hayatına Kasım-Aralık sayısıyla başlayan Sus Dergi, ilk sayısında kapak konusu olarak “sus” kelimesini seçti. Her sayısında bir kelimeden yola çıkılacağının belirtildiği editör yazısında şu ifadelere yer verildi: “Edebiyat dünyasına girerken hedefimiz farklı olmaktı.



Semerkand Aile: Modern çağda yaşlanmak

KASIM sayısında yaşlılarla ile ilgili bir dosya hazırlayan Semerkand Aile, şu görüşlere yer veriyor: “Eskiye göre değişen hayat şartları toplumun yapısını değiştirmekle kalmayıp aile yapısının kimyasını da bozuyor. Özellikle şehirdeki aile hayatında büyüklere yer verilmiyor. Bu durum kendini işe yaramaz olarak gören yaşlıyı bunalıma itiyor, geri kalan ömrünü kâbusa çeviriyor.” Yaşlıların olmadığı bir toplumun dengeleri alt üst edeceğine dikkat çeken psikolog Tuğba Güngör ise, “Kültürel miras nesilden nesile ancak yaşlıların birikimlerinin aktarımıyla gerçekleşebilir” diyor. Bilgi için: 0(216 )311 13 35



Troya, müzesine kavuşacak

ÇANAKKALE’DE bulunan ve 1998 yılında UNESCO’nun ‘’Dünya Miras Listesi’’ne alınan Troya Antik Kenti’nde müze kurulması için çalışmalara hız verildi.



Türkiye’nin ilk müzik müzesi yolda

İZMİR Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı (İKSEV), Türkiye’de ilk olma özelliğini taşıyan Müzik Müzesi’ni 2009 yılında açacak.



 
Ufo ısıtıcılar, infrared ısıtıcı, kumtel ısıtıcılar.
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır