"Gerçekten" haber verir 28 Kasım 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Dünya

 

Terör fitnesi Hindistan’da

Hindistan’ın finans merkezi Mumbai’de düzenlenen silâhlı ve bombalı saldırılarda 100’den fazla kişi öldü, yüzlerce insan yaralandı. Silâhlı kişilerin aralarında iki lüks otel, restoran ve tren istasyonunun da bulunduğu 10’dan fazla yeri hedef aldığı ve bazı yerlerde çatışmaların uzun süre kontrol altına alınamadığı belirtildi.

Hİndİstan’In Mumbai şehrinde silâhlı kişilerce düzenlenen saldırılarda 7 yerin hedef alındığı bildirildi. Üst düzey emniyet yetkilisi A.N. Roy, silâhlı kişilerin, aralarında 2 lüks otelin de bulunduğu 7 yere saldırdıklarını belirterek, ‘’Teröristler otomatik silâhlar kullandı ve kimi yerlere el bombası attı.’’ dedi. Polis daha önce, silâhlı kişilerin, şehrin güneyinde Chhatrapati Shivaji Terminus Garı’ndaki yolcularla Leopold’s Restoranı’ndaki müşterilere ateş açtıklarını, olayda 2 kişinin öldüğünü, 10 kişinin de yaralandığını açıklamışlardı. Yerel bir televizyon da Mumbai’de Oberoy ve Tac Mahal otelleri yakınında silâh seslerinin duyulduğunu ve olayda ilk belirlemelere göre 15 kişinin yaralandığı duyurmuştu. İlerleyen saatlerde ise olayların boyutu daha iyi anlaşıldı. Zira Mumbai’de düzenlenen saldırıda ölenlerin sayısı 81'i Hintli olmak üzere 102’ye yükseldi. Olay yerindeki üst düzey polis yetkililerinden Ramesh Tayde Reuters’a yaptığı açıklamada, yaralı sayısının da 314 olduğunu kaydetti. Saldırganlar arasında bulunduğu sanılan 4 şüphelinin öldürüldüğü, 9’unun da ele geçirilerek gözaltına alındığı bildirildi. Yetkililer, polis güçlerinin iki ayrı noktadaki müdahalelerinde, araçlarla kaçmaya çalışan saldırganlardan 4’ünü öldürdüğünü belirttiler. 9 saldırganın da ele geçirildiği belirtilirken başka bir ayrıntı açıklanmadı.

Ayrıca Mumbai’de Yahudi bir yardım kuruluşunun merkezine de saldırı düzenlendiği bildirildi. Hindistan medyasında yer alan haberlere göre, aşırı Yahudi Chabad Lubavitch grubunun Mumbai merkezinden silâh sesleri geldi. Yahudi yardım kuruluşunda biri İsrailli hamam, en az 3 rehinenin olduğu bildirildi. Güvenlik yetkilileri, baskın sırasında saldırganlardan birinin öldürüldüğünü kaydederek, bir kadın ve bir çocuğun serbest bırakıldığını söyledi. Yetkili, binada en az 4 silâhlı kişi bulunduğunu belirtti.

Saldırıya uğrayan otellerden Tac Mahal’deki yangına müdahale eden itfaiye araçları, dışarıdan su sıkarak yangını kısa sürede söndürdüler.

Otelden kaçan bir İngiltere vatandaşının anlatımına göre saldırganlar Tac Mahal Oteli içinde özellikle ABD ve İngiltere vatandaşlarını hedef aldılar. Rakesh Patel adlı bu görgü şahidine göre saldırganlar, ‘’Kimin ABD veya İngiltere pasaportu var?’’ diye sordular. Tac Mahal Oteli’nde uzun süre 7-15 arasında yabancı rehine saldırganların ellerinde kaldı. Baskına uğrayan otellerden yaklaşık 50 kişinin kaçmayı başardıkları bildirildi. Öte yandan Hindistan’ın Mumbai şehrinde bulunan Taj Oteli’ndeki rehine krizinin dün sabah saatlerinde sona erdiği bildirildi. Maharashtra Eyaleti Polis Şefi A.N. Roy, Taj Oteli’ndeki rehine krizinin sona erdiğini söyledi. ND televizyonuna konuşan Roy, “Rehine olanlar kurtarıldı. Odalarda kalanlar var ama kaç kişi olduğunu bilmiyoruz.” dedi. Roy, Trident/Oberoi Oteli’nde 100 civarında rehine olduğunu söyledi. Roy, “Sivil kayıplar olmaması için operasyonları daha dikkatli yapıyoruz.” diye konuştu.

Bunların yanı sıra saldırıları düzenleyenlerden biri, olayın sorumluluğunu üstlenen Deccan Mücahidin adlı sözde dinci örgütün üyesi olduklarını söyledi ve hapisteki Müslümanların serbest bırakılmasını istedi.

EN AZ 2 YABANCI ÖLDÜ

SaldIrIlarda en az 2 yabancının öldüğü, 11’inin yaralandığı, ölenlerin birinin Japon, diğerinin Avustralyalı olduğu bildirildi. Press Trust of India adlı haber ajansının hastane kaynaklarına dayanarak verdiği haberde, Japon vatandaşının 41, Avustralya vatandaşının ise 49 yaşında olduğu belirtildi. Ajans, yaralıların Avustralya, ABD, İspanya, Norveç, Kanada ve Singapur vatandaşı olduğunu duyurdu.

28.11.2008


 

Türkiye, Gazze’ye yardım eli uzattı

İSRAİL AMBARGOSU ALTINDA ZOR GÜNLER YAŞAYAN GAZZE'YE TÜRKİYE’DEN ACİL GIDA YARDIMI YAPILDI.

İHH ekipleri 500 aileye içinde pirinç, un, çay, helva, sıvı yağ, salça, nohut, mercimek, fasulye ve et bulunan gıda paketlerini dağıttı. İHH İnsanî Yardım Vakfı, kapıların tamamen kapanmasıyla büyük bir insanî dramın yaşandığı Gazze’ye acil gıda yardımında bulundu.

İHH ekipleri 500 aileye içinde pirinç, un, çay, helva, sıvı yağ, salça, nohut, mercimek, fasulye ve et bulunan gıda paketlerini dağıttı.

Yardım ile birlikte zor durumdaki ailelerin bir süreliğine gıda ihtiyaçları karşılanmış oldu. İHH İnsanî Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Kurban Bayramı’nda da Gazze’ye yönelik yardımlarına devam edeceklerini söyledi. Gazze’de 27 Ekim 2008 tarihinde yeniden başlatılan ambargo sebebiyle halk zor günler yaşıyor. Ambargo ile birlikte bölgede meydana gelen sel afeti yaşanan sıkıntıları iki katına çıkardı. Kapıları kapatan İsrail, en temel insanî yardım malzemelerine girişine bile izin vermedi. İsrail, dünya kamuoyundan gelen tepkiler üzerine son birkaç gündür ambargoyu hafifletse de 1.5 milyon Gazzeli yokluğun pençesinde.

İşsizliğin yüzde 50’lerde olduğu Gazze’de, halkın yüzde 80’i yapılan yardımlarla ayakta duruyor. Çocukların yüzde 70’den fazlası beslenme yetersizliği ile karşı karşıya.

İstanbul/ Yeni Asya ÇOCUKLAR, İLÂÇSIZLIKTAN ÖLÜMLE BURUN BURUNA Yeterlİ yakıt, ilâç ve gıda malzemesinin olmadığı bölgede elektriklerin de sürekli kesintiye uğraması özellikle hastaneleri zor durumda bırakıyor. Halk yaklaşmakta olan kış için odun toplamaya başlarken, hastanelerde tıbbî malzeme ve ilâç sıkıntısı çeken çocuklar, ölüme terk edilmiş durumda. Filistin Sağlık Bakanlığı yüzlerce hastanın, özellikle de çocukların tıbbî malzeme eksikliğinden dolayı ölümle pençeleştiğini duyurdu. Bakanlık, şu anda ölümle pençeleşen çocukların sayısını 460 olarak açıkladı. Çoğu sun'î teneffüsle hayatını idame ettirmek zorunda olan toplam 460 çocuk, Gazze’de elektrik kesintisi ve biten ilâçlar yüzünden ciddî solumun problemleri yaşıyor.

28.11.2008


 

Zimbabve’de insanlık dramı

SİYASÎ ve ekonomik bir krizin ortasında bulunan Zimbabve’de, kolera vak'aları artarken hastaneler ve klinikler kapanıyor, milyonlarca insan yatağa aç giriyor ve okula giden çocukların sayısında keskin düşüş görülüyor. BM’nin acil yardım koordinatör yardımcısı Catherine Braggs, ülkenin gıdadan üretime, sağlığa ve eğitime kadar her alanda insanî bir çöküşün içinde bulunduğunu söyledi. New York / aa

28.11.2008


 

İran'da ‘kısasa kısas’ kararı

İran şeriat mahkemesi, evlenme tekliflerini reddeden kadının yüzüne asit atarak gözlerini kör etmek suçundan yargılanan adamın gözlerinin asitle kör edilmesine karar verdi. İtimad-i Millî gazetesinin haberinde, İran mahkemesinin söz konusu kararı, İslâm hukukunda, “işlenen suça verilen adil karşılık” anlamına gelen “kısas” hükmü uyarınca aldığını duyurdu. Haberde, yargıçların kısas hükmü uyarınca Mecid’in gözünün asitle kör edilmesine ve Emine’ye tazminat ödemesine oy birliğiyle karar verdiği belirtildi, ancak cezanın ne zaman uygulanacağı konusuna değinilmedi. Tahran / aa

28.11.2008


 

Taro Aso'dan Hitlervari gaf

SIK sık pot kırması ve ardından özür dilemesiyle tanınan Japonya Başbakanı Taro Aso, bu kez de yaşlılarla ilgili sözleriyle kamuoyunda rahatsızlığa yol açtı. Başbakan Aso’nun 20 Kasımda bakanlarla ekonomik politikalar üzerinde konuşurken, “Yaşlılar ayak bağı oluyor ve sürekli doktora gidiyor. Ben vergi ödüyorum. Neden tembel tembel yiyip içen ve hiçbir şey yapmayanların masrafını ödeyeyim” dediği belirtildi. Aso sonrasında özür dilemek zorunda kaldı. Tokyo / aa

28.11.2008


 

Asker kışlada oturacak

DARBE söylentileri çıkan Tayland’da, Başbakanı Somchai Wongsawat’ın ordudan kışlasında kalmasını istediği bildirildi. Hükümet sözcüsü Nattawut Saikuar, ayrıca Başbakan Somchai’nin Genelkurmay Başkanı Anupong Paochina’nın görevden alınmasını planlandığı şeklindeki haberleri yalanladığını açıkladı. Nattawut, “Askerler kışlalarında kalmalı, Başbakan da kimseyi kovmayacak” dedi. Bangkok / aa

28.11.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
Ufo ısıtıcılar, infrared ısıtıcı, kumtel ısıtıcılar.
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır