"Gerçekten" haber verir 28 Kasım 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

IMF’yi razı etmeye çalışıyoruz

Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, ''IMF'yi razı edebilirsek, şartlar ve içerik konusunda anlaşmaya varırsak, bir program yapacağız. Programın içeriğiyle ilgili tartışma var. IMF mâlî ayarlamalarda ısrar ediyor'' dedi.

HAZİNEDEN sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, IMF ile seçeneklerin hepsinin masada olduğunu belirterek, “Şartlar konusunda razı edebilirsek bir program yapacağız, programın içeriği ile ilgili tartışma var” dedi. Bakan Şimşek, Sheraton Oteli’nde düzenlenen Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu 60. toplantısında yaptığı konuşmada, IMF ile teknik görüşmelerin devam ettiğini belirtti. Görüşmelerin ileri bir aşamada olduğunu ancak ne zaman tamamlanacağını şu aşamada söyleyemeyeceğini ifade eden Şimşek, ‘’IMF’yi razı edebilirsek, şartlar ve içerik konusunda anlaşmaya varırsak, bir program yapacağız. Programın içeriğiyle ilgili tartışma var’’ diye konuştu. Bakan Şimşek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın IMF’ye ‘’hayır’’ demediğini belirterek, ‘’İşleyecek bir program olsun, likidite sorununun reel ekonomiye yük getirmeyecek bir şekilde çözülmesini istiyor’’ diye konuştu. Bu arada Şimşek, IMF’nin muhtemel bir programda ‘’çok önemli malî ayarlamalar’’ istediğini de vurguladı.

Türkiye’nin IMF ile son iki programı başarıyla sonuçlandırdığını ve Mayıs ayında program bittiğinden bu yana IMF ile yeni bir program üzerinde çalıştıklarını, ihtiyatî stand-by’ın da seçenekler arasında olduğunu söylediğini hatırlatan Şimşek, şu anda IMF ile seçeneklerin hepsinin masada olduğunu bildirdi. Global düzeyde en büyük sorunun dolar likiditesi olduğunu dikkat çeken Şimşek, pazarların kilitlenmesi durumunda IMF programının güvenilirliği tekrar sağlayacağını düşündüklerini söyledi. Şimşek, bunun aynı zamanda kısa vadeli likidite sağlamaya da katkıda bulunacağını vurguladı. Özel sektörün dövize endeksli borçlarıyla ilgili sorun olduğunu ancak bunların vadesinin 3.5 yıla kadar çıktığını kaydeden Şimşek, piyasalar normale döndüğünde bununla baş edilebileceğini söyledi.

28.11.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
Ufo ısıtıcılar, infrared ısıtıcı, kumtel ısıtıcılar.
GAZETE 1.SAYFA

Başlıklar

  Kriz artık yok ediyor

  IMF’yi razı etmeye çalışıyoruz

  Unakıtan: Az bir açıkla bütçeyi kapatacağız

  Memur ve işçi de kredilerden yararlansın

  Şirket ortakları, reform yasası kapsamında analık parası alamayacak

  Memura bayram müjdesi

  BİM, Faslıların da yüzünü güldürecek

  İndirimler, depoda 8-22 YTL tasarruf sağladı

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır