"Gerçekten" haber verir 29 Kasım 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Dünya

 

Türk rehine kurtarıldı

Hindistan’ın Mumbai şehrinde teröristler tarafından düzenlenen terör saldırılarında ölü sayısı 143 olarak açıklandı. Ele geçirilen Oberoi otelde rehin alınan son Türk vatandaşı da kurtarıldı. Öte yandan, Mumbai’de değişik noktalara saldıran militanlardan 9’unun ölü, birinin canlı ele geçirildiği bildirildi. Maharashtra eyaletinin Başbakan Yardımcısı R.R. Patil, çatışmalarda 15 güvenlik görevlisinin de öldüğünü belirtti.

3 TÜRK DE

KURTARILDI

Otellerde mahsur kalan kişiler arasında 3 Türk bulunuyordu. Türkiye’nin Yeni Delhi Büyükelçisi Levent Bilman, yaptığı açıklamada, Meltem ve Seyfi Müezzinoğlu adlı 2 Türk vatandaşının Mumbai’de mahsur kaldıkları otelden kurtarıldıklarını, güvenlikli alana geçirildiklerini ve sağlık durumların iyi olduğunu bildirmişti. Bilman, otelde mahsur kalan son Türk vatandaşının da dün kurtarıldığını söyledi. Hindistan güvenlik makamlarının, Yasemin Erden isimli Türk vatandaşına ulaştığını ve vatandaşın güvence altında olduğunu belirten Bilman ayrıca, Erden’in oteldeki diğer konuklarla birlikte binadan çıkarılmasının beklendiğini kaydetti.

29.11.2008


 

Taylandlı hacı adayları için özel sefer

Tayland polisi ile Bangkok’daki Don Muang havaalanını ablukaya alan hükümet karşıtı göstericiler arasında görüşmeler başladı. Bu arada, havaalanlarındaki kuşatma sebebiyle hacca gitme planları askıya alınan Taylandlı Müslümanlar için Tayland Havayolları özel sefer düzenleyeceğini bildirdi. Tayland Havayolları Başkan Yardımcısı Narongsak Sangapong, 250 hacı adayının yarın öğleden sonra ülkenin güneyindeki Hat Yai Havaalanından hareket edeceğini söyledi. Gösteriler sebebiyle kapanan Suvarnabhumi havaalanında bekleyenler dahil diğer yüzlerce hacı adayının da Suudi Arabistan’a gidebilmesi için ek seferler planlandığı kaydedildi. Bangkok / aa

29.11.2008


 

Gürcistan askıda, Rusya memnun

Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev, ABD’nin, Gürcistan ve Ukrayna’ya NATO üyeliği için ‘’Eylem Planı’’ verilmesi yönündeki baskısından vazgeçmesini memnuniyetle karşıladı. Medvedev, Küba ziyareti sırasında konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ABD Başkanı George Bush yönetiminin görevinin son döneminde gündeme getirilen bu konuda ‘’mantığın galip’’ geldiğini söyledi. ABD, Gürcistan ile Ukrayna’nın NATO üyeliği sürecini hızlandırma çabalarını, AB ülkelerinin Rusya’nın tepkisi yüzünden buna karşı çıkması üzerine durdurmuştu. Moskova / aa

29.11.2008


 

Hindistan, Pakistan’ı suçluyor

Hİndİstan’In Mumbai şehrinde teröristlerin bulunduğu Trident/Oberoi Otelinde güvenlik güçlerinin kontrolü sağladığı bildirildi. Hindistan’ın elit Ulusal Güvenlik Muhafızlarının komutanı J.K Dutt, komandoların oteldeki iki silâhlı kişiyi öldürdüğünü ve binanın kontrolünü ele geçirdiklerini bildirdi.

Öte yandan Mumbai emniyet müdürü de, Oberoi otelinde 24 ceset bulduklarını açıkladı. Yeni bulunan cesetlerle saldırılarda ölenlerin sayısı da 143’e yükseldi. Emniyet Müdürü Hasan Gaffur, otelde rehineleri kurtarma operasyonunun sona erdiğini belirtti.

Gaffur, saldırıya uğrayan diğer otel Tac Mahal’da ise silâhlı bir kişiyle çatışmanın devam ettiğini, ultra Ortodoks Yahudi örgütü Chabad Lubavitch’in merkezi Neriman Evi’nde ise hâlâ 2 ya da 3 saldırganın bulunduğunu ifade etti. Trident/Oberoi Otelindeki onlarca kişi sabah saatlerinde binadan tahliye edilmişti. Otel, Çarşamba gecesi teröristlerin saldırısına uğramıştı. Bu arada Hindistanlı yetkililer, Mumbai’deki saldırılarla ilgili olarak Pakistan’ı suçlamaya devam ediyor. Hindistan Dışişleri Bakanı Pranab Mukherjee, batıdaki Jodhpur şehrinde gazetecilere yaptığı açıklamada, Mumbai’deki kanlı saldırıların arkasında gelen ilk istihbarat bilgilerine göre “Pakistan’daki bazı unsurların” bulunduğunu ileri sürdü. İsrail basını da, Hindistan’ın, Mumbai’deki rehinelerin kurtarılması için İsrail’in askeri yardım teklifini reddettiğini bildirdi. Haaretz gazetesinin haberine göre, Savunma Bakanı Ehud Barak önceki gün Hindistan’a terörle mücadele alanında yardım önerdi ve bakanlığına ait bir uçağın hemen havalanmaya hazır olduğunu belirtti, ancak Hindistan makamları bu teklifi reddetti.

SALDIRGANLAR KİM?

HİndIstan Başbakanı Manmohan Singh, militanların “dış bağlantılı” olduğunu öne sürdüğü ve dolaylı olarak Pakistan’ı işaret ettiği açıklamasında, teröristlere topraklarını kullandıranların bunu durdurmaması halinde bedelini ödeyecekleri uyarısında bulundu. “The Times of India” adlı Hindistan gazetesinde dün K. Subrahmanyam imzasıyla yayımlanan başyazıda da Pakistan bağlantısına dikkat çekiliyor. Bir kez daha soruşturmaların, Pakistan ile patlamaları düzenleyenler arasında bağlantı olduğunu gösterdiği belirtilen yazıda, önceki saldırılarda ölenler Hintliler iken bu kez teröristlerin Amerikalı, İngiliz ve İsrail pasaportu olanlarla ilgilendikleri haberlerine atıfta bulunuluyor. Yazıda, saldırının sorumluluğunu “Deccan Mücahitleri” adlı bir grubun üstlenmesine karşın, Hindistan kurumlarının bu iddiaya inanmadığı, saldırıyı Pakistan cihad operasyonu olarak algıladıkları belirtiliyor.

9’U ÖLÜ, 1’İ CANLI

Hİndİstan’In Mumbai şehrinde değişik noktalara saldıran militanlardan 9’unun ölü, birinin canlı ele geçirildiği bildirildi. Maharashtra eyaletinin Başbakan Yardımcısı R. R. Patil, çatışmalarda 15 güvenlik görevlisinin de vefat ettiğini belirtti. Eyaletin Emniyet Müdürü A.N. Roy da güvenlik güçlerinin kısa bir süre önce denetimi ele geçirdikleri Tac Mahal Otelinde hasar gücü yüksek patlayıcılar bulunduğunu bildirdi. Emniyet Müdürü Roy, otelin iki noktasında yüksek hasar verme kapasitesine sahip patlayıcı ele geçirdiklerini belirtti.

29.11.2008


 

Japonya Irak’tan çekiliyor

Japonya, Irak’taki ABD liderliğinde bulunan güçlere destek sağlayan hava gücünü çekerek bu ülkedeki askerî faaliyetini sona erdiriyor. Japonya Başbakanı Taro Aso, bu yıl Irak’taki hava savunma güçlerinin nakil destek görevlerini sona erdirmeye karar verdiğini, bu görevin artık amacına ulaşıldığına inandıklarını söyledi. Başbakan Aso, “savunma güçlerinin, zor koşullara rağmen görevlerini yerine getirmelerinden gurur duyuyorum” diye konuştu. Hava ikmal operasyonlarını bu yıl sonuna kadar bitireceklerini belirten Aso, Irak’a teknoloji transferi ve mali yardım gibi diğer alanlarda desteklerinin sürdüreceğini kaydetti. Irak parlamentosu, ülkedeki Amerikan askerlerinin 2011 yılına kadar çekilmesini öngören ortak güvenlik anlaşmasını önceki gün kabul etmişti. Japon medyası, ABD’nin Japonya’dan Afganistan için hava nakil desteği istediğini belirtiyor. Bağdat / aa

29.11.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
Ufo ısıtıcılar, infrared ısıtıcı, kumtel ısıtıcılar.
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır