"Gerçekten" haber verir 29 Kasım 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

 

Kadıköy'de devlerin günü

TURKCELL SÜPER LİG'DE FENERBAHÇE İLE BEŞİKTAŞ BUGÜN KADIKÖY'DE KARŞI KARŞIYA GELECEK. ŞÜKRÜ SARACOĞLU STADI'NDA SAAT 19.00'DA BAŞLAYACAK DEV MAÇI HAKEM BÜNYAMİN GEZER YÖNETECEK. LİGDE 20 PUANLA 6. SIRADA YER ALAN SARI-LACİVERTLİLER, SEYİRCİSİ ÖNÜNDE OYNAYACAĞI DERBİDEN 3 PUANLA AYRILIP, ZİRVE YARIŞINI SÜRDÜRMEK İSTİYOR. DERBİYE FENERBAHÇE'YE ORANLA DAHA RAHAT ÇIKACAK OLAN BEŞİKTAŞ İSE KADIKÖY'DE KAZANARAK, ŞAMPİYONLUK YARIŞINDA AVANTAJ YAKALAMAK AMACINDA.

TÜRKCELL Süper Lig'in 13. haftası bugün dev bir maça sahne olacak. Ezeli rakipler Fenerbahçe ile Beşiktaş, Kadıköy'deki derbide karşı karşıya gelecek. Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak ve Lig TV'den naklen yayınlanacak derbiyi hakem Bünyamin Gezer yönetecek. Avrupa Şampiyonlar Ligi (G) Grubu 5. maçında hafta içinde Portekiz'in Porto takımına sahasında 2-1 yenilerek, gruptan çıkma şansını yitiren Fenerbahçe, Turkcell Süper Lig'de bugün Beşiktaş ile yapacağı derbi maçı kazanıp, taraftarlarını sevindirmek istiyor.

Ligde 20 puanla 6. sırada yer alan sarı-lacivertliler, sahalarında, seyircisi önünde yapacağı derbi maçtan 3 puanla ayrılıp, zirve yarışından kopmamak amacında. Fenerbahçe'de, Beşiktaş maçı öncesinde sakatlığı bulunan Semih'in tedavisi devam ediyor. Golcü futbolcunun derbide oynayıp oynayamayacağı henüz netlik kazanmadı. 6 Kasımda sağ kasığındaki fıtık nedeniyle ameliyat olan Tümer ise takımdan ayrı çalışmasını sürdürüyor. Sarı-lacivertliler, Turkcell Süper Lig'de bu sezon Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda 6 maça çıkarken, 5 galibiyet, 1 yenilgi aldı. Fenerbahçe, sahasındaki tek yenilgisini 6. haftada Kayserispor karşısında yaşadı. Kadıköy'de bu sezon Galatasaray ile yapılan derbi maçı ise Fenerbahçe, 4-1 kazanmıştı.

BEŞİKTAŞ SAHAYA RAHAT ÇIKACAK

Derbi maça puan sıralamasında ev sahibi Fenerbahçe'ye oranla daha rahat bir konumda çıkacak olan Beşiktaş ise Kadıköy'de kazanarak, şampiyonluk yarışında avantaj yakalamak amacında. 13. haftaya 25 puanla 2. sırada giren siyah-beyazlılarda derbi öncesi tek sıkıntı, son haftaların formda oyuncusu Tello'nun sakatlığı. Derbide oynaması beklenen Şilili futbolcunun kesin durumu maç öncesi netlik kazanacak. Beşiktaş, ligde bu sezon deplasmanda oynadığı 6 maçta 2 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 yenilgi aldı. Ezeli rakiplerin bugünkü derbi maça şu 11'lerle çıkması bekleniyor: Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan, Lugano, Edu, Roberto Carlos, Kazım, Josico, Selçuk, Uğur, Alex, Güiza. Beşiktaş: Rüştü, İbrahim Toraman, Zapatocny, Sivok, İbrahim Üzülmez, Ekrem, Cisse, Delgado, Tello, Holosko, Nobre.

29.11.2008


 

F.Bahçe'de 4, Beşiktaş'ta 3 futbolcu ceza sınırında

FENERBAHÇE Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki derbi öncesinde Fenerbahçe'de 4, Beşiktaş'ta ise 3 futbolcu sarı kart cezası tehlikesiyle karşı karşıya. Sarı-lacivertlilerde savunmanın önemli isimleri Roberto Carlos, Lugano ve Edu'nun yanı sıra Ali Bilgin, sezon başından bu yana 3'er sarı kart gördü. Bu futbolcular, derbi maçta da sarı kart görmeleri halinde gelecek haftaki Denizlispor maçında cezalı duruma düşecek. Siyah-beyazlılarda ise 3'er sarı kartları bulunan Nobre, Serdar Özkan ve Cisse, derbide sarı kart görmeleri halinde gelecek haftaki Ankaraspor maçında cezalı olacak.

29.11.2008


 

Derbide 2 bin 650 polis görev yapacak

FENERBAHÇE Şükrü Saracoğlu Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak dev maçın öncesi, maç sırası ve sonrasında geniş güvenlik önlemleri uygulanacak. Kadıköy ve stat çevresinde güvenlik önlemleri saat 13.00'den itibaren alınmaya başlanacak. Stat kapıları saat 14.00'de açılacak ve taraftarlar tribünlere alınacak. Derbi maçta 2 bin 650 emniyet mensubu ile Fenerbahçe Kulübü'nün görevlendireceği 525 özel güvenlik çalışanı görev alacak. Stat içinde 190 güvenlik kamerasıyla tespit yapılacak, ayrıca soyunma odaları kapısına kadar da emniyet kameraları çekim yapacak. 2 bin 525 bilet ayrılan konuk Beşiktaşlı taraftarların stada toplu organizasyonla gelişine izin verilmeyecek.

29.11.2008


 

Beşiktaş taraftarları biletlere hücum etti

FENERBAHÇE-Beşiktaş derbisinin Beşiktaş taraftarlarına ayrılan biletleri dün satışa çıkarılırken, yoğun talep nedeniyle izdiham yaşandı. BJK İnönü Stadı bilet gişesinden sabah saatlerinde satışına başlanan biletler için önceki gece geç saatlerden itibaren taraftarların bekleyişi başladı. Satışa sunulan toplam 2 bin 525 bilete taraftarların ilgisi yoğun olurken, sıra oluşturulamaması izdihama yol açtı. Bilet gişeleri önünde yüzlerce taraftarın birikmesinden dolayı sağlıklı bir şekilde satış gerçekleştirilemedi. Gişe önünde bulunan bazı taraftarlar izdiham nedeniyle rahatsızlanırken, arka bölümdeki taraftarlar ise ön sıraları karaborsa bilet satıcılarının aldığı gerekçesiyle tepki gösterdiler. Satış esnasında taraftarlar arasında zaman zaman yaşanan tartışmaların büyümesini güvenlik güçleri önledi. Karaborsacı oldukları ileri sürülen iki kişiyi ise taraftarların tepkisinden yine polis kurtardı.

29.11.2008


 

Kadıköy'de durum: Beşiktaş 18, F.Bahçe 12

TÜRKCELL Süper Lig'de yarın yapılacak Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi öncesinde, Kadıköy'deki maçlarda Beşiktaş'ın galibiyet sayısında üstünlüğü bulunuyor. Bugüne kadar resmi ve özel olmak üzere Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda sarı- lacivertlilerle toplam 43 kez karşılaşan ''Kara Kartallar'', bu maçların 18'inde sahadan galip ayrıldı. Fenerbahçe ise 12 galibiyet alırken, 13 karşılaşma da berabere sonuçlandı. Kadıköy'de Beşiktaş attığı toplam 63 gole karşılık, kalesinde 54 gol gördü.Beşiktaş, lig maçlarında da Kadıköy'de Fenerbahçe'ye karşı galibiyet sayısında üstünlük kurdu. Siyah-beyazlılar, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki 26 lig maçının 9'unda sahadan galibiyetle ayrılırken, 7 kez yenildi, 10 karşılaşmada da taraflar birbirlerine üstünlük sağlayamadı. ''Kara Kartallar''ın Kadıköy'deki lig maçlarındaki 37 golüne, ''Sarı Kanaryalar'' 31 golle karşılık verdi.

BEŞİKTAŞ'TAN FARKLI TARİFELER

Fenerbahçe, geçen sezon Kadıköy'de elde ettiği galibiyetle, Beşiktaş karşısında 6,5 yılı aşkın süreyi kapsayan kendi sahasındaki galibiyet özlemine son verdi. Siyah-beyazlılar, geçen sezona dek Kadıköy'de ezeli rakibiyle yaptığı 6'sı lig, 1'i de Türkiye Kupası olmak üzere 7 resmi maçı da yitirmezken, bu süre içinde 3 galibiyet, 4 beraberlik almıştı. Beşiktaş, 6 Ocak 1990 tarihinde yapılan lig maçında sahadan 5-1 gibi açık farklı bir skorla galip ayrıldı. Beşiktaş, ezeli rakibini ayrıca Kadıköy'de bir kez 4-0, bir kez de 4-1'lik skorlarla yendi. Fenerbahçe ise Kadıköy'de rakibini 2 kez 3-0 yenmeyi başardı.

29.11.2008


 

G.Saray, 5 maç sonra evinde yenildi

GALATASARAY, Avrupa kupalarında 5 maç sonra evinde Metalist Kharki'e 1-0 mağlup oldu. Sarı kırmızılılar, 2007-08 Sezonunda Helsinborg'a 3-2 sahasında yenildikten sonra, Austria Wien ile 0-0, Bayer Leverkusen ile 0-0, Steau Bükreş ile 2-2 berabere kalırken, Bellinzona'yı 2-1, Olympiakos'u da 1-0 mağlup etmişti. Galatasaray, UEFA Kupası'nda grupta oynadığı 3. maçta ilk golünü yerken, ilk mağlubiyeti de tattı. Galatasaray, bu sezon (B) Grubu'nda yaptığı 2 maçta Olympiakos'u 1-0, Benfica'yı da deplasmanda 2-0 yenmişti. Galatasaray, bu sonuçla gruptan çıkma yolunda büyük bir fırsatı tepti. Sarı-kırmızılılar, bir puan dahi alsalardı gruptan çıkmayı garantileyecekti.

29.11.2008


 

PAF Ligi'nde de bugün derbi heyecanı yaşanacak

FENERBAHÇE ile Beşiktaş arasındaki ezeli rekabetin heyecanı bugün Profesyonelliğe Aday Futbolcular (PAF) Ligi'nde de yaşanacak. Her iki kulübün genç futbolcuları, Fenerbahçe'nin sahası olan Dereağzı Tesisleri'nde saat 14.00'de karşı karşıya gelecek. PAF Ligi'nde geride kalan 12 hafta sonrasında 9 galibiyet, 2 beraberlik ve tek yenilgisi olan Fenerbahçe, 29 puanla, aynı puanlı Galatasaray ve Trabzonspor'un ardından averajla 3. sırada bulunuyor. 6 galibiyet, 4 beraberlik ve 2 yenilgi sonrası 22 puan toplayan Beşiktaş ise 7. sırada yer alıyor.

29.11.2008


 

Konyaspor'lu Tehoue şehri terketti

KONYASPORLU futbolcu Jonathan Kahne Tehoue'nin, Konya'dan ve Konyaspor'dan ayrıldığı, hakkında gerekli hukuki işlemlerin başlatıldığı belirtildi. Konyaspor'dan yapılan açıklamada, Tehoue'nün hiçbir haklı sebebi ve hiçbir alacağı olmamasına rağmen sabah saatlerinde izinsiz olarak Konya'dan ve Konyaspor'dan ayrıldığı duyuruldu. Konyaspor yönetimi kulübün haklarının her türlü yasal platformda aranacağını kaydetti.

29.11.2008


 

Tuğba, Bratislava'da gümüş madalya kazandı

Milli buz patenci Tuğba Karademir, Avrupa Şampiyonası öncesinde Slovakya'nın başkenti Bratislava'da düzenlenen 16. Ondrej Nepala Uluslararası Artistik Buz Pateni Yarışması'nda toplamda 122.11 puanla ikinci olarak gümüş madalya kazandı.

29.11.2008


 

Türkcell Süper Lig programı

29 Kasım Cumartesi:

14.00 Sivasspor-Gaziantepspor (Sivas 4 Eylül)

14.00 Ankaraspor-Ankaragücü (Yenikent ASAŞ)

14.00 Eskişehirspor-Denizlispor (Atatürk)

19.00 Fenerbahçe-Beşiktaş (FB Şükrü Saracoğlu)

30 Kasım Pazar:

14.00 Bursaspor-Antalyaspor (Bursa Atatürk)

14.00 Kocaelispor-Konyaspor (Kocaeli İsmetpaşa)

14.00 Gençlerbirliği-İstanbul B. Bld. (19 Mayıs)

19.00 Galatasaray-Hacettepe (Ali Sami Yen)

29.11.2008


 

Bank Asya 1. Lig programı

29 Mayıs Cumartesi

13.00 Samsunspor-Kasımpaşa (Samsun 19 Mayıs)

30 Kasım Pazar:

13.00 Orduspor-Giresunspor (Ordu 19 Eylül)

14.00 Altay-Gaziantep B.Bld. (Alsancak)

14.00 Güngören Belediye-Diyarbakır (Yahya Baş)

14.00 K. Karabük-Sakarya (Necmettin Şeyhoğlu)

14.00 Malatyaspor-Adanaspor (Malatya İnönü)

14.00 Çaykur Rizespor-Kayseri Erciyes (Atatürk)

14.00 Boluspor-Kartalspor (Bolu Atatürk)

1 Aralık Pazartesi:

20.00 Manisaspor-Karşıyaka (Manisa 19 Mayıs)

29.11.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
Ufo ısıtıcılar, infrared ısıtıcı, kumtel ısıtıcılar.
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır