"Gerçekten" haber verir 30 Kasım 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

Yenilmedi ama..!

Neresinden başlasınız elinizde kalacak bir maç. Bir bakıma sinir harbiyle biten bir mücadele sonunda kazananı olmayan bir müsabaka oldu. Kayserispor, herkesin dediği gibi geride Trabzonspor'u beklemedi. Oyunu önde kabul etti. Forvetsiz olmasına rağmen maç boyunca baskılı gözüken taraftı. Cangele, Mehmet Topuz ile sürekli gol de aradı. Trabzonspor ise Kayseri'nin eksiklerine rağmen tam takırdı. Eksiği yok fazlası vardı ama sahada güçler eşitti. İlk yarı daha çok Trabzonspor oyunda gözüken taraftı. Umut'un atamadığı bir penaltı ve Gökhan'ın sağ çaprazdan golle sonuçlanmayan şutu ile maçın ilk yarısı başladığı gibi bitti.

İkinci yarıda baskılı oynamasını beklediğimiz Trabzonspor'du ama baskıyı kuran eksik Kayserispor oldu. Ersun hocanın oyuna geç müdahalesine alıştık ama bu kadarına da pes. Trabzonspor ikinci yarı golü bulana kadar nefes nefese kaldı. Kayseri bunalttı da bunalttı ama Ersun hoca herhangi bir müdahalede bulunmadı. Maça iyi başlayan ama artık yorulan Colman-Ceyhun değişikliği, 60. dakika civarında gelmeliydi. Ersun Yanal'ın aklından geçenleri maçı izlerken görüyoruz. "Colman yorulsa da, bir iki ara pasıyla forveti kaleci ile burun buruna getirir, golü bulur, Trabzon'a döneriz." Her şey düşünüldüğü gibi gitmiyor hocam.

Trabzonspor, çok pozisyon vermediği, ama çok da pozisyon bulmadığı maçı berabere bitirdi. Serkan, Song, Hüseyin maçta arkadaşlarına göre ekstra oynayan oyuncular olarak göze battı. Colman daha iyi, Cale'de değişiklik yok. Yattara bu değil. Gökhan Kayseri'deki Gökhan değil. Egemen'in yaptığı sonuna kadar yanlıştı. Belki orada Cangele ikinci sarıdan dışarı atılacakken, kırmızı kart görerek Trabzonspor'un oyun planının değişmesine bile neden oldu.

İyi performans kadar centilmence oynamak gerektiğini Egemen Korkmaz unutmamalı. Bir notum daha var. Trabzonspor'un penaltıcısı kim? Umut mu, Yattara mı, Gökhan mı, Colman mı? Ben Yattara biliyordum. Takımın penaltısını penaltıcı atar. Atmayınca, o penaltı da direğe çarpar. Maçın özeti yenmese de yenilmeyen bir Trabzonspor var. Kayseri'den 3 puanla dönmek de kolay değil. Bu beraberlikle Kayseri sezonun ilk yarısında dört büyüklere yenilmeyen takımlardan biri ve belki de tek olacak. Bunu da düşünerek Trabzonspor'u çok fazla eleştirmemek gerekiyor.

Hakem hocaları ne derse o!

Gelelim herkesin merak ettiği konulara. Trabzonspor'un golü, verilen penaltılar, verilmeyen fauller, sarı kartlar ve hakem. Erman Toroğlu ve Ahmet Çakar'ı zor bir hafta bekliyor ama ben onlardan önce yorumumu yapayım. Hakem Halis Özkahya, geçen hafta telefonla aranılan hakem. Belli ki psikolojisini o telefon ve sonradan yazılanlar bozmuş. Trabzonspor'un ve Kayserispor'un kazandıkları penaltıların ikisi de içime sinmedi. Haaah bu penaltı dedirten penaltı değillerdi. Eğer bunlar penaltıysa, geçen hafta Umut'un biçilmesi, beden eğitimi hareketi anlamına mı geliyor? Trabzonspor'un golünde top çizgiyi tamamen geçti mi? Televizyondan topun içerde olduğu görülüyor ama tam geçip geçmediğini çizgi hakemi bilir. Hakem Özkahya beni mazur görsün ama bu maçı yö-ne-te-me-di. Bu bir gerçek.

KADİR BIYIKLI

30.11.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
Ufo ısıtıcılar, infrared ısıtıcı, kumtel ısıtıcılar.
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Yenilmedi ama..!

  YANAL: HİÇBİR HAKEMİ BASKI ALTINA ALMADIK

  Bayanlarda 2 boksörümüz Dünya Şampiyonu

  Song: Kaybettiğimiz 4 puanı telafi etmeliyiz

  Türkcell Süper Lig 'de bugün

  Bank Asya 1. Lig'de bugün

  Mehmet Topuz yönetimin şilt jestine teşekkür etti

  Utah Jazz Mehmet Okur'un 20 sayısı ile Kings'i yıktı

  Bakan Başesgioğlu teknik direktörleri dinleyecek

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır