"Gerçekten" haber verir 02 Aralık 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Kültür-Sanat

“Dinle Neyden” Konya’yla buluştu

Filmin galasına Konya Valisi Osman Aydın, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıpan filmin oyuncularından Metin Hara, Gülşah Şahin, Emin Olcay, filmin süpervizörü Yücel Çakmak ve çok sayıda dâvetli katıldı.

MEVLÂNÂ’NIN 735. Vuslat Yıl Dönümü Etkinlikleri kapsamında gösterime girecek olan ‘’Dinle Neyden’’ filminin galası Konya’da yapıldı.

1-17 Aralık 2008 tarihleri arasında gösterilecek Dinle Neyden filminin galası Kule Site Avşar Sinemaları’nda gerçekleştirildi. Konya Valisi Osman Aydın, filmin galasında Mevlânâ’nın 735. Vuslat Yıl Dönümü Etkinliklerini Dinle Ney’den isimli filmle açıldığını söyledi.

Kültür hayatında önemli bir yer tutacağına inandığı filmin yapımcılarına teşekkür eden Aydın, Mevlânâ’nın hayatından kesitler sunan bu eserin millî kültürün bir parçası olacağını kaydetti.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, filmde Mevlânâ’nın hayatından kesitlerin anlatıldığını belirterek, san'ata katkı sağlayanlara teşekkürlerini dile getirdi. Fizikî olarak her şeyin yapılabileceğini, ancak kültür hayatında etkili olmanın zor olduğunu belirten Akyürek, ‘’Şeb-i Arus etkinlikleri yarından itibaren başlıyor. Şeb-i Arus ülkemizin vitrinidir. Kültür hayatımıza renk katmasını temenni ediyorum. Film 17 gün boyunca Mevlânâ Kültür Merkezi’nde ücretsiz olarak izlenebilecek’’ dedi.

Akyürek, konuşmaların ardından filmin oyuncularına ney hediye etti.

Filmin galasına, Vali Aydın ve Büyükşehir Belediye Başkanı Akyürek’in yanı sıra İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıpan, Meram Belediye Başkanı Refik Tuzcuoğlu, filmin oyuncularından Metin Hara, Gülşah Şahin, Emin Olcay, filmin süpervizörü Yücel Çakmaklı ve çok sayıda dâvetli katıldı. Konya / aa

02.12.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
Ufo ısıtıcılar, infrared ısıtıcı, kumtel ısıtıcılar.
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Dede Efendi’den öğrenecek çok şey var…

  Gönülden Dile

  Bir Beste: Rast Kâr-ı Natık

  “Dinle Neyden” Konya’yla buluştu

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır