"Gerçekten" haber verir 06 Aralık 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Dünya

“ABD ile 40 yıllık düşmanlık sona erebilir”

Küba Devlet Başkanı Raul Castro’dan sonra ağabeyi, devrim lideri Fidel Castro da ABD’nin 20 Ocak’ta göreve başlayacak, ülkenin ilk siyahî başkanı Barack Obama ile görüşebileceğini açıkladı.

Küba Devlet Başkanı Raul Castro’dan sonra ağabeyi, devrim lideri Fidel Castro da ABD’nin 20 Ocak’ta göreve başlayacak, ülkenin ilk zenci başkanı Barack Obama ile görüşebileceğini açıkladı. 2006’daki bağırsak ameliyatından sonra yetkileri kardeşi Raul Castro’ya devreden Fidel Castro, devlet yayın organındaki makalesinde, Obama ile görüşerek kırk yıllık düşmanlığı yumuşatabileceklerini belirtti. 1959’daki gerilla devrimiyle iktidara gelen komünist lider Fidel Castro, ‘’Küba’ya ABD’nin uyguladığı yaptırımları tedricen kaldırabileceğini belirten Obama ile Küba yönetiminin temas kurabileceğini’’ ifade etti. Raul Castro, Obama ile ABD’nin Küba’nın güneyindeki toprağı Guantanamo Körfezi üssünde görüşebileceğini söylemişti. Raul Castro Obama ile görüşürse bu 50 yıldır Küba Devlet Başkanının ABD Başkanı ile yapacağı ilk görüşme olacak.

06.12.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
Ufo ısıtıcılar, infrared ısıtıcı, kumtel ısıtıcılar.
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  “ABD ile 40 yıllık düşmanlık sona erebilir”

  Mugabe’ye istifa baskısı

  ‘Saldırılarda güvenlik zaafı vardı’

  Bangkok havalimanı açıldı

  Ortodoks Patriği 2. Aleksi öldü

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır