"Gerçekten" haber verir 06 Aralık 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Dünya

Mugabe’ye istifa baskısı

Nobel barış ödülü sahibi Tutu, Hollanda televizyonuna yaptığı açıklamada, Mugabe’nin istifa etmemesi halinde, büyük çaptaki ihlâlleri sebebiyle Lahey’de yargılanması gerektiğini söyledi.

Tutu, geri adım atmayı reddetmesi durumunda ise Mugabe’nin güç kullanılarak görevinden alınmasının uygun olacağını ifade etti. Başpiskopos, Mugabe’nin, “mükemmel bir ülkeyi pazar torbasına çevirdiğini” de belirtti.

Kenya Başbakanı Raila Odinga da yaptığı açıklamada, Afrika hükümetlerine, Mugabe’yi koltuğundan indirme çağrısında bulunmuştu. Zimbabve’de halk, bir yandan iktidar ile muhalefet arasında, zaman zaman şiddet olaylarına sahne olan çekişmeye şahit olurken, bir yandan da ekonomik buhran ve birçok can alan kolera ile boğuşuyor.

Öte yandan ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, Zimbabve Devlet Başkanı Robert Mugabe’nin görevi bırakma zamanının ‘’çoktan geçtiğini’’ ve bölgedeki ülkelerin Mugabe’ye istifa etmesi için baskı yapması gerektiğini söyledi. ABD’de George Bush yönetiminin 20 Ocak 2009 tarihinde görev süresinin dolmasından önce üst düzey diplomatlara veda etmek için Avrupa gezisine çıkan Rice, Danimarka’nın başşehri Kopenhag’da basın toplantısı düzenledi. Rice, Zimbabve ile ilgili yaptığı açıklamada, ‘’Seçim yolsuzluğu yapıldığı gerçeği var. Sadece ekonomik ve siyasî yıkım değil, ayrıca kolera salgınının insanî bedeli var. Uluslar arası kamuoyuna göre doğru olanı destekleme zamanı için bunlar delil değilse, neyin olacağını bilmiyorum. Doğrusu bölgedeki ülkelerin buna öncülük etmesidir’’ diye konuştu.

06.12.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
Ufo ısıtıcılar, infrared ısıtıcı, kumtel ısıtıcılar.
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  “ABD ile 40 yıllık düşmanlık sona erebilir”

  Mugabe’ye istifa baskısı

  ‘Saldırılarda güvenlik zaafı vardı’

  Bangkok havalimanı açıldı

  Ortodoks Patriği 2. Aleksi öldü

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır