"Gerçekten" haber verir 09 Aralık 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

CAMİLER DOLDU TAŞTI

Edirne’de bulunan Selimiye Camii, bu bayram namazında da dolup taştı. Mimar Sinan’ın şaheserlerinden olan Selimiye’ye sabahın erken saatlerinden itibaren mü'minler akın etti.


Okuyucularımızla bayramlaştık

GELENEKSEL hâle gelen ‘okuyucularımızla bayramlaşma’ bu bayramda da gerçekleşti.

Şeytan taşlama sorunsuz gerçekleşti

ARAFAT vakfesini tamamladıktan sonra Müzdelife’de vakfe yapan hacı adayları, Mina’da bulunan şeytanı taşladı.


  Acemi kasaplar kendilerini yaraladılar

TÜRKİYE’NİN diğer yerlerinde olduğu gibi Gaziantep’te de onlarca kişi, kurban kesimi sırasında vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralayınca hastanelere koştu.


  Bayramlaşma toplumu kaynaştırıyor

ESKİŞEHİR'İN Tepebaşı semtinde, yıllardır güzel bir bayramlaşma geleneği yaşatılıyor.


  Özelleştirmeler de kriz kurbanı

Küresel krizin etkilerinin daha yoğun hissedilmeye başlandığı dönemde özelleştirme gelirleri önem kazanırken, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, A Grubu Şeker Fabrikalarının özelleştirme ihalesini teklif gelmemesi nedeniyle iptal etti.


  Elektronik teftiş açıkları ortaya çıkardı

MALİYE Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığının devreye soktuğu ‘’Elektronik Teftiş’’, Vergi Daireleri Otomosyon Projesi (VEDOP) sistemindeki bir yazılım hatası sebebiyle vergi borcu olanların, bunu ödemeden ‘’vergi borcu yoktur’’ yazısı alabildiğini ortaya çıkardı.


  TRT 4 milyon YTL kârda

DEVLET Bakanı Mehmet Aydın, TRT’nin aylık gelirinin 63 milyon YTL, harcalamalarının ise 59 milyon YTL olduğunu bildirdi.


  Bakanlar bayramı memleketlerinde karşıladı

KURBAN Bayramı için Van’da bulunan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, bayram namazını Hazreti Ömer Camiinde kıldı. Bakan Çelik, bugünün gerçekten bayram coşkusuyla kutlanmasın herkesin arzusu olduğunu söyledi.


  Sınırsız bayramlaşma başladı

KURBAN Bayramı dolayısıyla Türkiye’deki yakınlarını 48 saat yatılı ziyarete gelen Suriye vatandaşları, Cilvegözü Gümrük Kapası’ndan giriş yapmaya başladı. Türkiye ile Suriyeli yetkililerce gerçekleştirilen protokol gereğince, Suriye’den 28 bin kişi Cilvegözü Gümrük Kapısı’ndan giriş yapacak.


  Kara tren hızlanacak

ULAŞTIRMA Bakanlığı Demiryollar, Limanlar ve Hava Meydanları İnşaatı (DLH) Genel Müdürü Ahmet Arslan, ‘’Hedefimiz Cumhuriyetin 100. yılı olan 2023’te tüm bu demiryollarını hizmete sokmak’’ dedi.


  Türkiye’yi, yabancı yazar ve sanatçılar tanıtacak

KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, yabancı turisti ‘’duygusal anlatımlarla’’ etkilemek için 2009’da Türkiye’yi yabancı yazar ve sanatçı geçidi haline getireceklerini bildirdi.


  Kara tren hızlanacak

Ulaştırma Bakanlığı Demiryollar, Limanlar ve Hava Meydanları İnşaatı Genel Müdürü Ahmet Arslan, Ankara-İstanbul, Ankara-Konya ve Ankara-Sivas hızlı tren projelerinin yapımına devam edileceğini ve önümüzdeki yıl Halkalı-Bulgaristan hızlı tren projesine işlerlik kazandırılacağını belirtti.


  Özel güvenlik kazandırıyor

Türkiye’de güvenlik hizmetlerine yılda harcanan para miktarı 3 milyar dolar olarak tahmin ediliyor.


  Bakkal amca teşvik istiyor

Konya Bakkallar, Bayiler ve Kuruyemişçiler Odası Başkanı Süleyman Yılmaz, bakkalların son aylarda kredi kartı mağdurlarının da can simidi olduğunu ifade ederek, küçük esnafa Avrupa’da bol miktarda teşvik verildiği, bu teşvikler sayesinde bakkal, manav ve berber gibi küçük esnafın çarkını döndürebildiğini söyledi.


  Çalışanlara 4,3 YTL vergi indirimi

İŞÇİ ve memurlar için yılbaşında uygulamaya konulan asgari geçim indirimiyle 10 ayda çalışanlara 4 milyar 319,2 milyon YTL vergi indirimi sağlandı.


  En ucuz yakıt hâlâ doğal gaz

YAPILAN yüksek oranlı zamlara rağmen doğal gaz, konut ve sanayide en ucuz yakıt olma özelliğini koruyor.


  Beş terörist teslim oldu

ŞIRNAK ve Silopi’de 5 teröristin güvenlik güçlerine teslim olduğu bildirildi. Genelkurmay Başkanlığı internet sitesinde yer alan duyuruya göre dün terör örgütünden kaçan 1 terörist Hakkari’de, 4 terörist de Şırnak ili Silopi ilçesinde güvenlik güçlerince teslim oldu.


  İstihdamda bir ileri, iki geri

ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının verilerine göre, son 5 yılda 28 iş kolunun 25’inde istihdam arttı.


  SGK mahkemelerin yükünü arttıracak

SOSYAL güvenlik alanında taraflar arasında ortaya çıkan uyuşmazlıklar mahkemelerin yoğunluğunu artırdı.


  Eczane açılmasına ‘nüfus sınırlaması’

SAĞLIK Bakanlığınca hazırlanan ‘’Eczacılık Yasa Taslağı’’ ile yeni eczane açılmasına sınırlama getirilmesi planlanıyor.


  Örnek bir kaymakam

Bingöl’ün Kiğı İlçe Kaymakamı Ercan Çiçek, ilçe ekonomisinin canlanması için hazırladığı ve ilçeye yaklaşık 18 milyon YTL’lik para girişi sağlaması öngörülen projeyle terör, işsizlik, göç sarmalından kurtulamaya çalışan bölge insanının umudu oldu.


  Savulun e-devlet geliyor

TÜRKSAT A.Ş Genel Müdürü Özkan Dalbay, yaptığı açıklamada, ‘’E-Devlet Kapısı Projesi’’nde pilot uygulamanın teknik altyapı ve donanımının tamamen kurulduğunu, kimlik doğrulama ve temel güvenlik testlerinin de yapıldığını belirtti.


  1 Lira, 75 yaşında yenileniyor

İLKİ 1934 yılında basılan madeni 1 Türk Lirası, 1 Ocak 2009 tarihinde 75 yaşına, yenilenmiş formuyla girecek. Alınan bilgilere göre, Türkiye Cumhuriyeti, madeni ilk paralarını 1924 yılında bastı.


  Türkiye’ye yabancı yazar ve sanatçı akacak

KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, yabancı turisti ‘’duygusal anlatımlarla’’ etkilemek için 2009’da Türkiye’yi yabancı yazar ve sanatçı geçidi haline getireceklerini bildirdi.


  ABD’nin en saygın gazeteleri iflasın eşiğinde

AMERİKAN'NIN en saygın gazeteleri arasında yer alan Chicago Tribune ile Los Angeles Times iflasın eşiğine geldi.


  ÖZÜR VE DÜZELTME

Geçtiğimiz Pazar günü bu sayfada yayınlanan, İslâm Yaşar’a ait “Hz. İsmail (as) sâfiyetiyle” başlıklı yazıda, “...Tanpınar’ın Han Duvarları şiirine...” ifadesi sehven yer almıştır. Doğrusu, “...Faruk Nafiz Çamlıbel’in Han Duvarları şiirine...” olacaktır. Düzeltir ve tashihi bildiren Cemil Arıkan isimli okuyucumuza teşekkür ederiz.



 
Ufo ısıtıcılar, infrared ısıtıcı, kumtel ısıtıcılar.
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır