"Gerçekten" haber verir 09 Aralık 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

 

İstediğimiz Lincoln bu!

Deplasman fakiri G.Saray, Ankara da son haftaların formda takmı A.Gücü'nü rahat bir skorla geçti.

Bu rahatlık maçın seyri içinde gözükmüyordu. Çünkü G.Saray zaman zaman iyi zaman zaman tutuk bir görüntüdeydi. Ancak ikinci yarıda G.Saray, bu tutukluğu atarak göze hoş gelen bir futbol ortaya koyarak maçı peş peşe attığı üç golle kazandı.

Almanya da hafta içinde çok iyi oynayarak kazandığı Herta Berlin maçı sonrası yorgunluk istifhamlarıyla Ankara ya gelen G.Saray, dinç ve arzuluydu. Belli ki; Adnan Polat, takımının istikrarlı olması için oyunculara pres uygulamıştı. G.Saray ilk defa üç gün önceden deplasmanda oynayacağı bir maç için, rakip sahaya mevzilenmişti. Böyle yapmaklada ne kadar isabetli davranıldığı oynanan futbol kalitesiyle kendini gösterdi. Ayrıca zeminin sentetik olması da bir problemdi. Ama bütün bunların adaptasyonu maçtan evvel yapıldı. Zor bir deplasman, akılcı yollarla kolaya döndürüldü.

Biz bazen teknik direktör Skibbe'yi çokça eleştirdik. Oynattığı oyun felsefesinin G.Saray'ı küçülttüğünü, G.Saray'ın etkisiz kaldığını vurguladık. Ancak Avrupa maçlarında ve Ankara Gücü maçında aynı sistemle oynayan G.Saray, hücuma çok adamla çıkmada başarılı kombinasyonlar geliştirdi. Birazda oyuncuların sistemi uygulamadaki istek ve arzualarının, netice almada etkisinden söz etmek lazım. Mesela G.Saray geriden olgun atak çıkışlarında eğer çok fazla yan ve geri pas yapmazsa hücuma çok adamla çıkabiliyor. Arda, Lincoln, Kewell, Baroş ve Ayhan topu bir birlerine çok iyi aktarabiliyorlar.

Rakip ceza sahasına yığılmadan, hücum bölgeside çabuk çoğalabilirse, G.Saray çok daha başarılı neticeler alabilir. G.Saray'da Lincoln'ün son haftalardaki başarılı oyunu sürüyor. Bu maçta üç golün hazırlayıcısı ve asisti oldu. Baroş iki golle Avrupa'da hiç bir zaman 10 gol barajına ulaşamamış golcülüğüne, burada daha 15. haftada ulaştı. Kewell'ı Skibbe mümkünse hep oyunda tutmayı düşünmeli. O çok yönlü bir oyuncu. Böyle oyuncuları her zaman takımda görmek mümkün olmuyor. Lincoln'ün bu verimi nasıl sürdüreceğinin çözümü mutlaka bulunmalı. İstedi mi maçı tek başına koparacak kapasiteye sahip. Ayrıca Arda'daki düşüşün sebepleride bulunmalı. Çünkü o, çok önemli ve Avrupa standartlarında değerli bir oyuncu.

Not: Tüm İslam aleminin ve okuyucuların Mübarek Kurban bayramlarını tebrik ediyorum.

SAİD OKUR

09.12.2008


 

G.Saray bayram yaptı

GALATASARAY Teknik Direktörü Michael Skibbe, Ankaragücü karşısında tempo ve mücadele olarak takımından memnun olduğunu söyledi.

Skibbe, suni çimde, zor bir deplasmanda galip geldikleri için mutlu olduklarını belirterek, şöyle konuştu: ''İlk yarıda takımın gösterdiği performanstan da memnunum. İlk yarı 2-3 tane de pozisyon yakaladık. Ama ikinci yarı daha agresif oynadık. İleriye dönük paslarla pozisyonlar ürettik ve goller attık. Son 10-15 dakikada da rakibimize birkaç pozisyon verdik. Bunun sebebi de yorgunluktu. Son bölümde biraz da ciddiyetsiz oynar gibi olduk. Ancak oyun genelinde hem tempo, hem oyun, hem de mücadele olarak takımımdan memnunum. İkinci yarıdaki iyi oyunun sebebi, rakibin yorgun düşmesi ve bize boş alan bırakması oldu.''

MEHMET: ZEMİN BİZİ ZORLADI

Uzun bir sakatlık döneminin ardından, deplasmanda oynanan Ankaragücü karşılaşmasında oynama fırsatı bulan Galatasaray'ın orta saha oyuncusu Mehmet Topal, takımının 3 - 0'lık üstünlüğüyle sona eren Ankaragücü karşılaşmasını değerlendirdi. Zemin şartlarının kendilerini zorladığını ancak bu duruma alışmak için 3 gün önceden Ankara'ya geldiklerini belirten Mehmet Topal, yine de 3-0'dan sonra rakibe pozisyon verdiklerini söyledi.

AYHAN: SARI KARTI HAK ETMEDİM

Galatasaray kaptanı Ayhan Akman ise bir pozisyonda gördüğü sarı kartı hak etmediğini söyledi. 4'üncü sarı kartı görmesinden dolayı haftaya cezalı duruma düştüğünü ve takımdaki yerini alamayacağını hatırlatan Akman "Hakem kendisini aldattığımı düşündü ama öyle bir durum yoktu. Bizde kimin kaptan çıkacağı problem olmaz. Bizde böyle şeyler yok" şeklinde cevap verdi.

09.12.2008


 

Kewell kontrol için Avustralya'ya gitti

GALATASARAY'IN golcü futbolcusu Harry Kewell, kontrol amacıyla ülkesi Avustralya'ya gitti.

Galatasaray Kulübü'nden yapılan açıklamada, sağ kasığındaki ağrıları nedeniyle tetkikleri yapılan Harry Kewell'ın, daha önce ameliyat olduğu sağ kasık fıtığının nüksetmiş olabileceği ihtimaliyle önceki ameliyatını ve tedavisini yapmış olan doktorlar tarafından tetkikinin yapılması için kendi isteğiyle dün Avustralya'ya gitmesine izin verildiği bildirildi. Yapılan açıklamada, Kewell'ın kesin tanı ve buna göre planlanacak tedavisinin, sağlık kuruluyla koordineli olarak, Avustralya'da gerçekleştirilecek muayenelerden sonra belirleneceği kaydedildi.

09.12.2008


 

Umut: Sezonu Şampiyon olarak bitirmek istiyoruz

TÜRKCELL Süper Lig lideri Trabzonspor'un golcü futbolcusu Umut Bulut, sezonu şampiyon olarak tamamlamayı çok istediklerini söyledi.

Umut, dün akşam sahalarında oynadıkları maçta Kocaelispor karşısında iyi mücadele ederek kazandıklarını belirterek, ''Maça iyi başladık. Çok pozisyona girdik, ancak bunların birçoğundan yararlanamadık. Biz her maça kazanmak için çıkıyoruz. Bazen istediklerimizi gerçekleştiremiyoruz. Amacımız bundan sonraki müsabakalardan galip ayrılmak'' dedi. Gökhan Ünal ile iyi anlaştıklarını ifade eden Umut, ''Haftalar geçtikçe daha iyi anlaşıyoruz. Zaten attığım golün asistini kendisi yaptı. O da gol atmayı çok istiyor. İnşallah bu isteğini Bursaspor karşısında gerçekleştirir'' diye konuştu. Umut Bulut, sezonu şampiyon olarak tamamlamayı çok istediklerini belirterek, ''Bu hedef doğrultusunda önümüzdeki her maça iyi bir şekilde hazırlanacağız'' dedi. Kocaelispor karşısında galibiyet golünü atan Tayfun Cora ise bir maç kazanmakla bahar gelmediğini belirterek, ''Bunu devam ettirmemiz gerekiyor'' diye konuştu:

09.12.2008


 

F.Bahçe bugün Kiev yolcusu

FENERBAHÇE, Şampiyonlar Ligi'nde Ukrayna'nın Dinamo Kiev takımıyla 10 Aralık Çarşamba günü yapacağı maçın hazırlıklarını dün gerçekleştirdiği antrenmanla tamamladı.

Samandıra Tesisleri'nde teknik direktör Luis Aragones yönetiminde sabah gerçekleştirdiği antrenmanda sarı-lacivertli takım, taktik ağırlıklı bir çalışma yaptı. Bu arada çalışmanın ardından teknik direktör Aragones ile idari menajer Volkan Ballı, antrenmanı takip eden basın mensuplarıyla bayramlaştı. Fenerbahçe, Dinamo Kiev maçı için bu sabah Sabiha Gökçen Havaalanı'ndan özel bir uçakla Ukrayna'ya gidecek.

09.12.2008


 

F.Bahçe, Alba Berlin önünde

BASKETBOLDA ULEB Avrupa Ligi'nde (C) Grubu'nda mücadele eden Fenerbahçe Ülker, grubundaki 7. maçında bugün Almanya'nın Alba Berlin takımıyla deplasmanda karşı karşıya gelecek.

Fenerbahçe Ülker ile Alba Berlin arasındaki karşılaşma bugün TSİ 21.00'da yapılacak. Grubundaki son maçında İspanya'nın TAU Ceramica takımına 81-69 mağlup olan ve 6 maçta 3 galibiyet, 3 yenilgiyle 4. sırada yer alan sarılacivertli takım, Alman rakibini yenerek zirvede kalma iddiasını sürdürmeyi hedefliyor. Fenerbahçe'nin Alba Berlin önünde 2 galibiyet ve 4 yenilgisi bulunuyor.

09.12.2008


 

Sadece Beşiktaş üzüldü

TÜRKCELL Süper Lig'in 14. haftasında sahasında Kocaelispor'u 2-1 yenen Trabzonspor liderliğini sürdürdü. Haftaya 28 puanla lider giren Trabzonspor ile ligin son sırasında yer alan Kocaelispor arasındaki mücadelede, ilk yarı Umut ve Taner'in karşılıklı golleriyle 11 berabere bitti. 70. dakikada Tayfun Cora'nın golüyle 2-1 öne geçen bordo-mavililer, skor üstünlüğünü korumayı bildi ve puanını 31'e çıkararak liderliğini sürdürdü.

GALATASARAY YÜKSELİŞE GEÇTİ

Ligde son 5 maçta yenilmeyen Ankaragücü ile karşılaşan Galatasaray ise ikinci yarıda 5 dakika içinde Baros (2) ve Kewell'ın golleriyle 3-0 öne geçti. Karşılaşma bu skorla tamamlanırken, sarı-kırmızılı takım, bu sezon ligdeki 2. deplasman galibiyetini aldı. Puanını 27'ye yükselten Galatasaray, puan cetvelinde 3. sırada yer alıyor. Galatasaray'da Breziyalı yıldız Lincoln, Hertha Berlin maçından sonra Ankaragücü karşısında mükemmel asistler yaptı ve takımının 3 golünde de büyük rolü oldu.

4 BÜYÜKLERDE SADECE BEŞİKTAŞ KAYBETTİ

Geride kalan 14 haftada sahasında maç kaybetmeyen Beşiktaş, son 3 haftada 8 puan yitiren Ankaraspor'u ağırladı. Başkent ekibi, Zapotocny'nin golüne Neca, Sivok (kendi kalesine) ve Bilal'in golleriyle karşılık verdi ve sahadan 3-1 galip ayrıldı. Beşiktaş bu mağlubiyetle 25 puanda kalırken, Ankaraspor 26 puana çıktı. Beşiktaş böylece 15. haftada büyükler içinde maç kaybeden tek takım oldu. Haftanın açılış maçında Denizlispor deplasmanına giden Fenerbahçe, yıldız futbolcusu Emre Belözoğlu'nun ligde attığı ilk golle karşılaşmayı 1-0 kazanarak İstanbul'a 3 puanla döndü. 8. galibiyetini elde eden sarı-lacivertli takım, puanını da 26'ya yükseltti. Toplam 17 golün atıldığı ligin 14. haftasında 1 maçı ev sahibi takım, 5 maçı deplasman takımları kazanırken, 3 mücadele ise berabere tamamlandı.

09.12.2008


 

TOPLU SONUÇLAR

Denizlispor-Fenerbahçe.......................................: 0-1

Hacettepe-Gençlerbirliği......................................: 0-3

Gaziantepspor-Kayserispor................................: 0-0

Antalyaspor-Eskişehirspor.................................: 0-0

Beşiktaş-Ankaraspor...........................................: 1-3

İstanbul B. Belediye-Sivasspor...........................: 0-3

Konyaspor-Bursaspor.........................................: 0-0

Trabzonspor-Kocaelispor....................................: 2-1

Ankaragücü-Galatasaray....................................: 0-3

09.12.2008


 

GOL KRALLIĞI

Gol krallığı yarışında Sivassporlu Mehmet Yıldız, 11 golle ilk sırada yer alıyor. Bu futbolcuyu 10 golle Galatasaraylı Baros, 7 golle Beşiktaşlı Nobre ve Ankarasporlu Mehmet Çakır, 6 golle de Galatasaraylı Lincoln ve Kewell, Bursasporlu Sercan Yıldırım, AntalyasporluSergei Djiehoua, Eskişehirsporlu Youla ile Kocaelisporlu Taner Gülleri izliyor.

09.12.2008


 

HAFTANIN KARMASI

İvankov (Bursa), Tayfun (Trabzon), Edu (Fenerbahçe), Hürriyet (Ankara), Serkan (Eskişehir), Mehmet Nas (Gençlerbirliği), Emre (Fenerbahçe), Bilal (Ankara), Baros (Galatasaray), Mehmet Yıldız (Sivas), Lincoln (Galatasaray),

09.12.2008


 

HAFTANIN FUTBOLCUSU

Lincoln (Galatasaray)

09.12.2008


 

HAFTANIN HAKEMİ

Hüseyin Göçek (Konya-Bursa)

09.12.2008


 

HAFTANIN TAKIMI

Ankaraspor

09.12.2008


 

HAFTANIN MAÇLARI

12 Aralık Cuma: Gençlerbirliği-Galatasaray, 13 Aralık Cumartesi: Sivasspor-Hacettepe, Kayserispor-İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Bursaspor-Trabzonspor, Beşiktaş-Ankaragücü, 14 Aralık Pazar: Kocaelispor-Gaziantepspor, Ankaraspor-Denizlispor, Eskişehirspor-Konyaspor, Fenerbahçe-Antalyaspor.

09.12.2008


 

PUAN DURUMU

TAKIMLAR O G B M A Y AV P

1.TRABZONSPOR 14 9 4 1 21 11 10 31

2.SİVASSPOR 14 8 4 2 24 10 14 28

3.GALATASARAY 14 8 3 3 31 16 15 27

4.FENERBAHÇE 14 8 2 4 27 17 10 26

5.ANKARASPOR 14 8 2 4 21 11 10 26

6.BEŞİKTAŞ 14 7 4 3 24 14 10 25

7.KAYSERİSPOR 14 5 6 3 12 7 5 21

8.BURSASPOR 14 5 4 5 19 21 -2 19

9.GAZİANTEPSPOR 14 5 4 5 16 19 -3 19

10.ESKİŞEHİRSPOR 14 4 5 5 18 22 -4 17

11.KONYASPOR 14 4 4 6 14 21 -7 16

12.İSTANBUL B.Ş.BLD. 14 4 4 6 12 19 -7 16

13.GENÇLERBİRLİĞİ 14 3 5 6 16 20 -4 14

14.DENİZLİSPOR 14 4 2 8 21 28 -7 14

15.ANKARAGÜCÜ 14 3 5 6 13 21 -8 14

16.ANTALYASPOR 14 2 6 6 15 21 -6 12

17.KOCAELİSPOR 14 2 3 9 17 30 -13 9

18.HACETTEPE SPOR 14 2 3 9 8 21 -13 9

09.12.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
Ufo ısıtıcılar, infrared ısıtıcı, kumtel ısıtıcılar.
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır