"Gerçekten" haber verir 11 Aralık 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

HERKESİN ORTAK GÖREVİ

10 Aralık İnsan Hakları Günü dolayısıyla bir açıklama yayınlayan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “İnsan haklarının dünyadaki her birey bakımından hayatın doğal gerçeği haline getirilmesi hedefine ulaşılıncaya kadar bu alandaki çabaları devam ettirmek tüm ulusların ortak görevi olmaya devam edecektir” dedi.

ATILMASI GEREKEN ADIMLAR VAR

Başbakan Erdoğan da, İnsan Hakları Günü’nün hak ihlâllerine karşı hep birlikte yüksek sesle karşı koyma günü olduğunu söyledi. İnsan hakları gününde başörtülü öğrencilerin hâlâ okullarına alınmaması, işkencenin gündemden düşmemesi ve diğer problemler, Türkiye’nin bu konuda atması gereken daha çok adım olduğunu gösteriyor.

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, Türkiye’nin, yaptığı reformlarla insan haklarına saygı bakımından yüksek standartlara sahip bir ülke haline geldiğini belirtti.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre, Gül, 10 Aralık İnsan Hakları Günü sebebiyle bir mesaj yayımladı. Cumhurbaşkanı Gül, bugünün, uluslar arası düzeydeki en önemli belgelerden olan Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin kabul edilişinin 60. yılı olduğunu hatırlattı. Abdullah Gül, şöyle devam etti:

‘’İnsan haklarının dünyadaki her birey bakımından hayatın doğal gerçeği haline getirilmesi hedefine ulaşılıncaya kadar bu alandaki çabaları devam ettirmek tüm ulusların ortak görevi olmaya devam edecektir. Türkiye, hak ve özgürlüklerin korunup geliştirilmesine yönelik uluslar arası çalışmalarda her zaman öncü ülkeler arasında yer almayı amaç edinmiştir. İnsan haklarının evrenselliğinin muhafazası ülkemizin ulusal ve uluslar arası alanda konuya bakışının vazgeçilmez temel unsurudur. Uluslar arası insan hakları standartlarının herkes için geçerli kılınmasının önünde duran engellerin ortadan kaldırılmasına dair çabalarda Türkiye güvenilir bir ortak ve örnek bir uygulayıcı olmayı sürdürecektir. Ülkemiz bu anlayışla, geçmişte olduğu gibi 2009-2010 döneminde üstleneceği BM Güvenlik Konseyi geçici üyeliği boyunca ve takip eden dönemde, demokrasi, insan hakları, saydamlık, kadın-erkek eşitliği gibi ortak değerlerimizin güçlendirilmesi ve yaygınlaştırılmasına; ırkçılık, hoşgörüsüzlük, yabancı düşmanlığı ile her türlü etnik-dini ayrımcılık ve aşırılıkla mücadele edilmesine yönelik girişim ve gayretlerini kararlılıkla takip edecektir. Tüm vatandaşları için insan olmanın onuruna yakışan yaşam standartları sağlamak ve onları haksızlıklara karşı korumak devletlerin temel görevlerindendir. Türkiye, yaptığı reformlarla insan haklarına saygı bakımından yüksek standartlara sahip bir ülke haline gelmiş bulunmaktadır. Söz konusu yüksek standartların uygulanmasının kusursuz ve kapsayıcı hale getirilmesi yönünde Türk toplumunda ortak bir bilincin gelişmiş olması memnuniyet vericidir. Bu temel üzerine inşa edilmiş, işbirliği ve dayanışma içinde tesis edilecek daha mutlu, güvenli ve müreffeh yarınlar diliyor, Türk halkının ve tüm insanlığın İnsan Hakları Günü’nü en samimî duygularımla kutluyorum.’’

TOPTAN: İNSAN HAKLARI ÖNCELİKLİ HEDEF

TBMM Başkanı Köksal Toptan ise mesajında,Türkiye’nin, herkesin yasa önünde eşit olduğunu ve ayrımcılığa uğramayacağını vurgulayan BM İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi’ni kabul eden ülkeler arasında yer aldığını hatırlattı. Demokrasi ve özgürlüklerin ayrılmaz parçası olan insan haklarının, en yüksek evrensel değerlerin başında geldiğini vurgulayan Toptan, insan hak ve özgürlüklerine verilen değerin, toplumların uygarlık düzeylerini ortaya koyan en önemli göstergelerden olduğunu kaydetti. Toptan, şöyle devam etti: ‘’Anayasamızda Cumhuriyetimizin değiştirilemez nitelikleri arasında yer alan insan haklarına saygı, Türkiye’nin demokratik gelişimi ve hukuk düzeninin temelini oluşturmaktadır. İnsan haklarının korunması ve geliştirilmesi çağdaş dünyanın güçlü bir üyesi olan Türkiye’nin öncelikli hedefleri arasında yer almaktadır. İnsan haklarının yalnızca korunması değil, sürekli ileri götürülmesi ve geliştirilmesi için başta devlet olmak üzere herkesin üzerine düşenleri yapması ortak sorumluluğumuzun gereğidir.”

ERDOĞAN: ORTAK ÇABA

ARTTIRILMALI

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan da mesajında şunları kaydetti: ‘’Hiçbir rejimin, kültürün, toplumun veya örfün özel armağanı olmayan, tüm insanlığın ortak değerleri üzerine kurulan bu Bildirge, tanıdığı evrensel haklar sayesinde onuruyla, adalet içinde yaşamayı arzu eden tüm insanlık için vazgeçilmez bir öneme sahiptir. Bugün sadece 60 yıl boyunca elde edilen hakları gururla hatırlama günü değil, bu süre zarfında hak ihlallerinin tekrarlanmaması için ulusal ve uluslararası alanda ortak çabaların arttırılması ve hak ihlallerine karşı hep birlikte yüksek sesle karşı koyma günüdür. Bugün insan haklarının evrenselliği ilkesine olan bağlılığımızı yineleme, küreselleşen dünyada küresel adaletin geliştirilmesine, Beyanname’de yer alan tüm hakların herkes için eşit olarak uygulanmasına kendimizi yeniden adama günüdür.” İnsan hakları gününde başörtülü öğrencilerin hâlâ okullarına alınmaması, işkencenin gündemden düşmemesi ve diğer problemler, atılamasa gereken daha çok adım olduğunu gösteriyor.

11.12.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
Ufo ısıtıcılar, infrared ısıtıcı, kumtel ısıtıcılar.
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  İstanbul’da Çin’e protesto

  HERKESİN ORTAK GÖREVİ

  AB üyeliği, millî politika olursa bu konu çözülür

  Kurban kesim görüntüleri Türkiye’ye yakışmıyor

  Atina-İstanbul uçak seferleri iptal

  AB Zirvesi bugün Brüksel’de başlıyor

  Faizci 1, ücretli 5 ödüyor

  Vali Güler’in annesi vefat etti

  Bingöl’de feci kaza: 5 ölü

  Hindistan’da facia: 63 ölü

  Tüzmen: IMF ile anlaşma bayramdan sonra

  İşçi çıkarmak çare değil

  Çelik: Gönül köprüleri kurulsaydı terör olmazdı

  Köşk’ün kapısı vatandaşa açık

  Kutsal topraklarda 35 hacı ve hacı adayı öldü

  DOĞU’DA KARLI GÜNLER

  Kınalı eller okuma yazma kursunda

  ‘Sınırsız’ bayramlaşmada izdiham

  Kamu bilgisayarlarını TÜBİTAK koruyacak

  İmamlardan eğitime örnek destek

  Boğaziçi Üniversitesi’ne Konfüçyüs Enstitüsü

  Ümraniye’de, Çeçenistanlı bir kişi öldürüldü

  Halil Gönenç Hocaefendi’nin eşi duâlarla uğurlandı

  İbn-i Sina Hastanesi, Avrupa’da ‘’Referans Merkezi’’ seçildi

  Özürlüye evde bakım ücreti umut oldu

  İzmir’de 36 saat su kesintisi

  Çalışanlar kırgın

  Demiryolları da gözleniyor

  Bakırcılık tarihe karışıyor

  Yeter ki eğitim artsın

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır